Kanda, înaintea jocului cu Energeticianul: „Va fi mai greu decât ne așteptam, dar suntem UTA și mergem să câștigăm”. Cum a comentat apostrofările primite de la fanii arădeni

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 19:33 Campionat

Bodo Kanda a sosit în iarnă la UTA și de atunci este om de bază în primul 11 al „roș-albilor”. Fostul jucător al Călărașiului a marcat până acum un gol, în deplasarea de la Balotești, și a oferit mai multe pase decisive, ultima chiar în egalul din weekendul trecut, de pe „Motorul”, contra Chindiei (scor 2-2).

Peste două zile, echipa arădeană are meci la Petroșani, cu Energeticianul, iar fotbalistul crescut de Dinamo e anunțat titular. „Va fi un meci mai greu decât ne așteptam, din cauza absențelor pe care le avem. Dar, suntem UTA și mergem să câștigăm orice meci, indiferent de situație. Atât tinerii, cât și cei mai experimentați sunt jucători de calitate și mergem la Petroșani ca să luăm cele trei puncte. Din echipa lor am jucat doar cu Cosmin Ionică, pe vremea când eram ambii juniori la Dinamo. Lotul lor este unul solid, care nu este reflectat în poziția din clasament. Îl au pe Vlad Rusu, golgheterul Ligii a 2-a în sezonul trecut, Ionică înscrie și el, meciul nu va fi deloc ușor”, e de părere Kanda, citat de Sport Arad.

UTA a pierdut două puncte contra Chindiei după o nouă gafă a lui Bodea, care a scăpat balonul din mâini la reușita de 2-2 a lui Leca. „Evident că am avut toți un moment de frustrare la finalul meciului, dar Bodea e colegul nostru, oricine poate greși. De asta suntem colegi, să ne încurajăm reciproc și să mergem mai departe. Bodea este un jucător cu experiență și știe să gestioneze o astfel de situație”, crede Kanda.

Mijlocașul de bandă a fost contestat de o parte a tribunei arădene la finalul disputei cu târgoviștenii, fiindcă ar fi tras de timp în momentul înlocuirii cu Isac. „Era minutul 93. Intenția mea nu a fost aceea de a trage de timp. Pur și simplu eram obosit și am ieșit mai încet de pe teren. Eram și puțin supărat, pentru că simțeam că îi mai pot prinde pe contraatac pe cei de la Chindia și asta a fost tot. Nu sunt supărat pe suporteri, sper că nici ei pe mine, am știut înainte să vin aici că UTA e un brand și sunt alte pretenții. Dar, tocmai din acest motiv trebuie să muncim mai mult și să ducem această echipă acolo unde îi este locul, în prima ligă”, mai spune utistul.

Absența lui David Miculescu este una importantă pentru UTA, iar Kanda ar fi una dintre variantele pentru postul de mijlocaș central ofensiv. „Antrenorii vor decide cine îl va înlocui pe Miculescu în centru. Eu tot ce pot spune este că în toată cariera am jucat în bandă, acolo mă descurc cel mai bine”, a încheiat fotbalistul de 26 de ani.

Chiar dacă, poate, de la Bodo Kanda așteptările erau puțin mai mari pe faza de construcție și finalizare, Cristian Păcurar susține că e foarte mulțumit de elevul său. „Într-adevăr, poate Bodo nu are eficiența de la Călărași, dar asta și pentru că face faza defensivă foarte bine. Iar atunci, când ajunge în ultimii 20-30 de metri adverși e normal să nu aibă întotdeauna prospețimea și clarviziunea necesară pe care toți o așteptăm de la el. Poate, din vară mai vin și alți jucători și atunci îi vom da mai multă libertate pentru a da un randament și mai bun pentru calitățile pe care le are”, a punctat și antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.

Energeticianul – UTA se joacă vineri, de la ora 11:00, la Petroșani, în cadrul etapei a 32-a a Ligii 2. Gazdele sunt pe locul 15, cu 34 de puncte, iar arădenii pe 8, cu 43 de puncte.

În meciul tur, cele două echipe au remizat la Arad, scor 1-1. Remus Enache (40) a înscris pentru Energeticianul, în timp ce pentru UTA a egalat Alexandru Manea (85).

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 19:33 Campionat
Pe aceeași temă