Iustin Popescu a dat-o jos de pe podium pe Chindia. Greșelile portarului au dus la pierderea derby-ului cu „U” Cluj și a primei poziții în Liga 2

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 17:11 Campionat

Chindia s-a curățat pe Cluj Arena pe mâna portarului care în primăvară a înjurat suporterii chiar în Joia Mare după o altă gafă catastrofală la Brăila, ultima clasată la acea vreme. Pedepsit câteva luni, Iustin Popescu nu doar că s-a întors între buturi într-un moment esențial pentru toată suflarea târgovișteană, dar acum stă boierește pe ditamai contractul la Chindia, câștigând, spun sursele noastre, de vreo patru ori mai mult decât titularul de drept Marian Aioani, crescut pe „Eugen Popescu” și cu jocuri în Liga a 2-a de la 16 ani neîmpliniți.

Lucrurile n-au stat rău din start la Cluj Napoca, ba dimpotrivă: angajat perfect de Cherchez (13), Mihaiu a deschis scorul cu un șut la colțul lung. Gazdele n-au dat semne că ar pune în pericol buturile Chindiei, totul până la greșeala uluitoare a lui Popescu: minge respinsă în față, de unde Hațiegan a egalat nesperat, într-un mitan în care „U” fusese ținută la respect. Până la pauză am mai consemnat doar eroarea asistentului la un presupus ofsaid la Șerban (39).

„U” a întors imediat după odihnă: Gavra a trimis liniștit de lângă Dinu, din colțul careului mic, iar Popescu, deși pe traiectoria șutului, a sărit pe sub minge. Chindia a dat senzația că s-a trezit din pumni: Neguț a ratat două șanse imense, în mai puțin de 120 de secunde (60, 62), dar iureșul scurt nu avea să fie decât un simplu foc de paie.

Pentru că de marcat a făcut-o tot „U”, echipă care are stadion, are suporteri, are gazon, însă în niciun caz joc de Liga 1. Sau nu la momentul ăsta. Chindia se prăbușește în clasament, de pe 1 până pe 4, probabil duminică pe 5, iar dacă s-ar trage linie, Târgoviștea ar rămâne în Liga a 2-a, unde probabil că îi este locul.

De ce nu a jucat Aioani? Ce aveți cu Rogoveanu?

În condițiile în care nu a mai avut probleme deosebite de lot, Viorel Moldovan l-a titularizat surprinzător pe Popescu, sub pretextul câștigării unui jucător U21 în teren. Mihaiu a deschis scorul și cam atât, iar Șerban e în vizibilă scădere de formă. Om de bază în sezonul trecut, în care Chindia a disputat barajul pentru Liga 1, Daniel Rogoveanu a ajuns să lustruiască banca de rezerve, Moldovan insistând cu Manea și Lungu, ultimul, e drept, cu un gol important în finalul jocului cu ASU Poli.

Organizare ireproșabilă, galerie de nota 10

Înaintea meciului, imnul național a fost interpetat de o tânără fană a lui „U”, direct de pe gazon. Fotbaliștii au cântat și ei, la fel cum se întâmplă la meciurile echipelor naționale. Chiar dacă nu au fost mulți suporteri în tribune, doar circa 2.000, atmosfera a fost frumoasă, galeria Universității cântând pe tot parcursul celor 90 de minute.

Dincolo de rezultat, de evoluția mediocră a lui Popescu, de apariția lui Lobonț aidoma unui tânăr profesor de cultură civică, la debutul pe banca lui „U”, s-a văzut aseară diferența de zeci de ani lumină între Cluj și Târgoviște, între normalitate și sărăcie, între infrastructură la nivelul anului 2018 și ruină. Cum meciurile se vor relua tocmai peste două luni și jumătate, vom avea timp să scriem pe subiect.

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 17:11 Campionat
Pe aceeași temă