Ionuț Popa așteaptă verdictul medicilor pentru a se decide dacă rămâne la UTA: „M-ar durea sufletul”. Antrenorul vorbește despre problemele medicale și momentul care a declanșat totul

Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 13:35 Campionat

UTA n-a avut antrenor principal pe banca tehnică la meciul de sâmbăta trecută cu Luceafărul Oradea, pierdut pe teren propriu cu 0-3, indicații dând antrenorul secund Cristian Păcurar. Cum problemele medicale ale lui Ionuț Popa par să se fi agravat, experimentatului tehnician i s-a recomandat de către ultimul medic vizitat să își ia un concediu medical și să se ferească de frig, efort și emoții.

Popa, care a lipsit și la majoritatea antrenamentelor din săptămâna dinaintea întâlnirii cu bihorenii, n-a putut sta însă lejer în pat, iar la pauza meciului cu Luceafărul a avut un mesaj pentru jucătorii săi prin intermediul telefonului mobil pus pe speaker. Absența sa fizică n-a putut fi însă acoperită, iar rezultatul s-a văzut inclusiv pe tabelă.

Antrenorul echipei arădene nu va conduce ședințele de pregătire nici în prima parte a acestei săptămâni, iar miercuri, după ce va face un nou consult medical, în funcție de ce spune doctorul ar putea să se retragă.

„Oricât mi-aș fi dorit să fiu la stadion sâmbătă, nu am putut trece peste sfaturile unui medic de la Timișoara în care mi-am pus încrederea. El mi-a spus clar să nu stau deloc în frig, să nu fac nici cel mai mic efort și să evit emoțiile. Fie că sunt negative sau pozitive. Am început să țin și un regim, am oprit și medicamentația pentru ca la examenul spectroscopic de miercuri să se vadă exact ceea ce am. Apoi, voi lua o decizie. Deocamdată, sunt în concediu medical, Cristi (n.r. antrenorul secund Cristian Păcurar) mă vizitează zilnic și îi dau un program de pregătire, dar, bineînțeles, această situație nu poate dura la nesfârșit. Cu sănătatea nu te joci, și, în afară de tine și familia ta, nimeni nu știe prin ceea ce treci. Sigur, m-ar durea sufletul, căci am crezut și cred în acest proiect, dar, în funcție de ce-mi vor spune medicii, e posibil să mă retrag de pe banca UTA-ei. Este posibil chiar să plec în străinătate pentru un tratament complex și atunci echipa trebuie să aibă un antrenor principal”, a mărturisit, pentru Sport Arad, Ionuț Popa, care pe 17 aprilie împlinește 66 de ani.

„Episodul Petrolul”, momentul declanșator al problemelor actuale

Semipareza facială suferită în această iarnă de Ionuț Popa s-a agravat. Antrenorul crede că totul a pornit de la momentul de nervozitate pe care l-a avut la Ploiești, pe 22 noiembrie 2018, la finalul meciului cu Petrolul (scor 2-2), când, după fluierul arbitrului, a sprintat spre Norbert Janos, deranjat de atitudinea arătată de fostul lui jucător după ce a ratat o ocazie mare de gol. 

„Într-adevăr, atunci s-a declanșat ceva și nu mi-am dat cu adevărat seama decât după vreo lună de zile. A început să mă doară tare ochiul drept, am vizitat primii medici, care mi-au spus – probabil – am avut de suferit atunci, când m-am enervat peste măsură. Chiar s-au mirat cum am dus pe picioare acea problemă. Probabil, însă, faptul că m-am mai zbătut să rezolv fără succes și alte probleme, cum ar fi un teren de antrenament bun la Motorul, sau un cabinet medical propriu, precum și o locație unde să beneficiem doar noi de toate coondițiile de refacere după efort, m-a necăjit și mai mult. Conducerea m-a ajutat cât a putut ea de mult, mi-a adus o mare parte din jucătorii solicitați, dar e nevoie de mai mult pentru a face cu adevărat performanță”, a mai spus Ionuț Popa pentru sursa citată.

Până la verdictul primit de Ionuț Popa și decizia sa de a continua sau nu cu UTA, antrenamentele echipei arădene sunt conduse de Cristian Păcurar, Dan Țapoș și Valerio Zuddas. Sâmbătă, de la ora 13:00, UTA joacă în deplasare la Clinceni, cu Academica.

Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 13:35 Campionat
Pe aceeași temă