Ionuț Popa a găsit cauza accidentărilor jucătorilor săi, una dintre principalele probleme care au dus la criza de rezultate

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Oct. 2018, 23:59 Actualizat: 04 Oct. 2018, 00:00 Campionat
Ionuț Popa a găsit cauza accidentărilor jucătorilor săi,  una dintre principalele probleme care au dus la criza de rezultate

UTA trece printr-o criză de rezultate, cauzele fiind multiple. Una dintre acestea ar fi și absențele cauzate de accidentări, mai mulți fotbaliști acuzând probleme în special la nivelul gleznelor. De altfel, Ionuț Popa îi dă accidentați pe Costin, Vădrariu, Stahl și Benga, când doar ultimul nu s-a antrenat deloc în această săptămână.

„Din păcate, sunt jucători la noi care nu vor face parte din lot din cauza accidentărilor, și anume Vădrariu, Stahl, Benga și Costin. Sunt jucători pe care eu sunt foarte supărat, pentru că au spus că pot juca înainte de meciul cu Balotești și s-a văzut ce a ieșit. Poate din dorința de a juca, de a arăta ceva, au intrat accidentați pe teren într-un meci în care scorul a fost mincinos. Trebuia să pierdem cu 5 sau 6 la 0, pentru că în repriza a doua n-am mișcat deloc. Ce mă deranjează e că toate accidentările se datorează terenului de antrenament, nu pregătirii, pentru că toți au entorse la gleznă. De abia vineri vom juca și noi la Târgu Jiu, pe un sintetic adevărat”, a menționat antrenorul „roș-albilor”, care a anunțat și posibila absență a lui El Hansi, deși tunisianul revine de la Paris, unde și-a rezolvat o problemă personală, până la plecarea echipei la Târgu Jiu.

Altfel, Popa vorbește și acum de lipsa de omogenitate a echipei sale, dar se arată dispus să treacă prin toate etapele pentru a face performanță în „alb-roșu”. „Esența unei echipe stă într-un schelet. Astă vară, UTA a rămas cu doi titulari, Bodea și Manea, iar în jurul lor am adus vreo 14 jucători pentru a forma o echipă. Am discutat cu cei din conducere, iar acest an va fi unul de evaluare a jucătorilor, să vedem care pot rămâne și pentru sezonul viitor, iar în vară să îi păstrăm pe cei care pot fi titulari. Rezultatele bune au venit datorită partidelor cu adversari slabi. Altfel, noi nu ne-am fixat acest obiectiv (n.r. – locurile 10-15) ca să facem mișto. Am vrut să avem un sezon liniștit în care să evităm retrogradarea și să ne gândim la o formulă pentru viitor, iar dintre jucătorii pe care i-am adus să confirme măcar 7-8, pentru a putea spera la ceva pe mai departe. Și eu am rămas pentru că vreau să fac echipă, indiferent cât durează sau dacă sunt considerat nebun sau nu”, a mai punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Până una alta, „Mister” încă are regrete că nu a folosit mai multe rezerve în Cupă, cu Poli Iași. „Dacă jucam în Cupă cu rezervele sau junorii ne huiduia toată lumea, spuneau că ne batem joc de competiție. Dar poate era mai bine așa decât să pierdem cu Baloteștiul, deși nu e permis când te numești UTA să te bată Baloteștiul acasă. Indiferent în ce stare ești și dacă te trezești din somn trebuie să joci și să-i bați. Oricum, eu aștept ca jucătorii care intră în meci trebuie să demonstreze ceva. David Popa și Stahl au calități, dar nu știu ce se întâmplă cu ei când intră în teren. Janos a slăbit și poate va face și el concurență pentru un post de titular”, a încheiat Popa.

Vineri, de la ora 16:00, în etapa a 10-a a Ligii 2, UTA joacă la Târgu Jiu, cu Pandurii, echipă afaltă pe locul 4, cu 18 puncte. Arădenii sunt pe 9, cu 13 puncte.

CITEȘTE și: „Mister” trăiește cu…misterul lipsei de finanțare în Vestul țării și e îngrijorat de posibila pierdere a lui Dan Țapoș

Foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Oct. 2018, 23:59 Actualizat: 04 Oct. 2018, 00:00 Campionat
Pe aceeași temă