Ionuț Badea, mulțumit și cu egalul după meciul cu Metaloglobus: „Putem să construim în continuare.” Antrenorul Argeșului atrage atenția înaintea restanței cu Reșița

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 18:09 Campionat
Ionuț Badea, mulțumit și cu egalul după meciul cu Metaloglobus:

Campionii FC Argeș s-a întors cu o remiză de la București, 0-0 cu Metaloglobus, în etapa a 15-a a Ligii 2 și se menține la mijlocul clasamentului, pe locul 10. Pentru echipa antrenată de Ionuț Badea urmează în această săptămână două meciuri pe teren propriu. Marți, de la ora 14:00, o întâlnește pe CSM Reșița, iar sâmbătă, de la ora 15:00, joacă împotriva celor de la UTA. Piteștenii sunt în graficul trasat de antrenor înaintea partidei cu Metaloglobus, acela de a obține măcar șapte puncte din următoarele trei partide, deci trebuie să câștige cu Reșița și UTA.

Șerban a irosit cea mai mare ocazie pentru argeșeni, iar golul lui Ciocâlteu a fost anulat

După 20 de minute destul de anoste pe terenul sintetic din cartierul bucureștean Pantelimon, fără ocazii de gol, Argeșul putea deschide scorul prin Buhăescu, însă șutul acestuia, din interiorul careului, a fost reținut de Gavrilaș. Cu un sfert de oră înainte de finalul primei reprize, alb-violeții au irosit cea mai mare ocazie de gol a meciului. Blejdea a centrat în careu pentru Ionuț Șerban, iar acesta, singur cu portarul, a tras cu latul pe lângă poartă. O bună oportunitate de a marca a avut și Buhăescu, însă acesta nu a ajuns la timp la mingea centrată de Mușat.

Imediat după pauză, bucureștenii au reușit să deschidă scorul prin Ciocâlteu, care a trimis în plasă din centrarea lui Claudiu Herea, însă tușierul Damian Antal a anulat reușita gazdelor, motivând că balonul a depășit linia terenului în momentul centrării. Până la finalul celor 90 de minute, ambele echipe au încercat să marcheze în urma unor faze fixe. Blejdea, Nini Popescu și Cătălin Barbu nu au reușit să-l învingă pe Gavrilaș, replica bucureștenilor fiind dată de șuturile lui Andrei Lungu și Ovidiu Herea, care nu au prins cadrul porții apărate de Răzvan Ducan.

Ionuț Badea: „Cu un pic de atenție puteam pleca cu trei puncte”

După acest meci, antrenorul Argeșului, Ionuț Badea, a vorbit despre ora neobișnuită pentru el de a juca un meci, despre gazonul sintetic care încurcă „fotbalul complet”, dar și că pe punctul obținut cu Metaloglobus se poate construi în continuare.

„A fost o remiză albă și un meci neobișnuit pentru mine ca oră de disputare, pe un teren cu care, eu, personal, m-am mai întâlnit și care crează mari probleme fotbalului complet. Dar asta este realitate și pentru noi a fost un meci de luptă, un meci cu puține principii ofensive, de atac, însă angajamentul a fost total, în condițiile în care echipa adversă a avut două zile în plus de refacere față de noi, ceea ce contează foarte mult acest lucru. Cu un pic de atenție puteam pleca cu trei puncte, însă în momentul în care nu reușești să pleci cu o victorie e important să nu pierzi. Este un egal pe care putem să construim în continuare. Ne așteaptă încă două meciuri în săptămâna care urmează și atenția noastră este dată către următorul joc și către refacere”, a vorbit Ionuț Badea despre meciul cu Metaloglobus.

Badea nu lua în calcul un eșec la București încă dinaintea partidei și considera că punctele puse în joc sunt foarte importante pentru Campionii FC Argeș, dacă mai vrea să lupte pentru promovare. Acesta transmitea că ideal ar fi să ia toate punctele din următoarele trei jocuri, dar și că cel puțin șapte sunt bune. După remiza cu Metaloglobus, Argeșului i-a rămas acum să câștige cu Reșița și UTA pentru a îndeplini obiectivul scurt trasat de antrenor: „Am spus că ideal ar fi nouă puncte, dar șapte puncte ar fi foarte bine. Însă totul rămâne de jucat, de muncit pe teren, iar rezultatul să vină ca o consecință”.

CSM Reșița, o echipă „capabilă de rezultate contradictorii”

Următorul meci al echipei Campionii FC Argeș este cel cu CSM Reșița, programat marți, de la ora 14:00, la Pitești, contând pentru restanța din etapa a 11-a. Ionuț Badea se așteaptă la o partidă dificilă, dintre unei echipe imprevizibile.

„Este o echipă experimentată, o echipă care e capabilă de rezultate contradictorii. Deci trebuie să fim foarte atenți, să pregătim cu încredere acest meci și e o situație în continuare de a face puncte cât mai multe.

L-am studiat și prin prisma faptului că ei au jucat cu toate echipele cu care urma să jucăm noi. Deci, fără să vreau, am făcut o analiză, chiar dacă adiacentă, auxiliară. Poate să piardă lamentabil sau să câștige en fanfare”, a vorbit Ionuț Badea despre următorul adversar al echipei sale.

Cu 18 puncte acumulate în 13 meciuri jucate în 15 etape, Campionii FC Argeș se află pe locul 10. Metaloglobus a picat pe locul 9, cu 20 de puncte strânse în 14 meciuri, în timp ce CSM Reșița e pe locul 16, retrogradabil, cu 15 puncte în 13 jocuri.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 18:09 Campionat
Pe aceeași temă