Ionuț Badea, mulțumit cu punctul obținut cu Petrolul: „Vrem, nu vrem, trebuie să ținem cont că, individual sau pe hârtie, sunt peste noi.”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 15:50 Campionat

Campionii FC Argeș își continuă trendul ascendent și după desfășurarea meciului din etapa a 18-a a Ligii 2. Duminică, trupa antrenată de Ionuț Badea a remizat pe teren propriu, 1-1 cu Petrolul, și a ajuns la șapte partide consecutive fără înfrângere. Jocul din Trivale s-a desfășurat duminică la prânz, după ce fusese programat inițial sâmbătă seară, dar nu s-a putut desfășura din cauza ceții dense.

Ionuț Badea: „Încheiem un ciclu fără înfrângere în care s-a jucat din trei în trei zile”

Argeșul a deschis scorul cu Petrolul la primul șut pe poartă, prin Andrei Blejdea (10), iar apoi s-a retras în defensivă, a apărat acest avantaj minim și a sperat să dea lovitura pe contraatac. Ploieștenii au egalat în partea secundă prin Sergiu Arnăutu (57), și nici după aceea alb-violeții n-au mai putut pune probleme.

Dacă antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, a spus că punctul obținut este unul câștigat, și omologul de pe banca Argeșului, Ionuț Badea, a considerat că remiza este rezultatul echitabil în fața unui adversar „cu un buget de trei ori mai mare decât îl avem noi”.

„A fost un meci contra uneia dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a, o echipă care se vede că lucrează, care poate pune în dificultate orice adversar și prin componența ei individuală, dar și prin mișcările ofensive pe care și le-au antrenat și însușit. Pentru noi rămâne un punct câștigat, deși, în multe momente, echipa a lăsat impresia că poate câștiga această partidă. Încheiem un ciclu fără înfrângere în care s-a jucat din trei în trei zile. Este o situație bună de încredere, însă e doar un punct.

Rămâne aceași situație legată de fiecare partidă în parte. Până în iarnă vreau să acumulăm cât mai multe puncte, iar apoi rămâne de văzut ce vom putea face. Au fost două reprize diametral opuse. Să te aperi 90 de minute nu poate să-ți aducă nici victorie, nici măcar un egal. Le-am transmis la pauză că trebuie să jucăm, să pasăm în continuare, să deschidem frontul de lucru, pentru că așa am și marcat. Nu a fost o situație întâmplătoare, dar evident că și forța Petrolului și-a spus cuvântul. E o echipă care are obiectiv clar de promovare, cu un buget poate de trei ori mai mare decât îl avem noi. Vrem, nu vrem, trebuie să ținem cont și de acest lucru, pentru că, individual sau pe hârtie, sunt peste noi. Cu atât mai mult e important că am reușit un joc bun, o fază completă ca disciplină tactică. Practic asta este casa noastră. De aici plecăm. Marile obiective au fost legate de această fază defensivă și disciplină tactică care te poate face să te gândești la obiective mai mari”, a spus Ionuț Badea după meciul cu Petrolul.

Cu 26 de puncte acumulate în 17 meciuri disputate în 18 etape, Argeșul ocupă locul 7 în Liga 2. În ultima etapă a turului, formația piteșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Foto: Gabriel NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă