Ionuț Badea, înaintea deplasării Argeșului la Dunărea Călărași: „Jucăm contra unei echipe poate nu atât de bine organizată, dar cu ceva valori individuale”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 20:48 Campionat

După două meciuri consecutive desfășurate pe teren propriu, din care a scos patru puncte, cu CSM Reșița (3-2) și UTA (0-0), Campionii FC Argeș iese în deplasare în etapa a 17-a a Ligii 2, a doua intermediară din acest sezon. Miercuri, de la ora 14:00, trupa antrenată de Ionuț Badea joacă la Călărași, cu fosta prim-divizionară Dunărea. Piteștenii sunt la doar trei puncte de echipele clasate pe locurile 3 și 4, astfel că, în cazul ar câștiga, s-ar apropia și mai mult de podium.

Argeșul n-a pierdut de cinci meciuri, în care are însă doar două victorii, și miercuri întâlnește un adversar la fel de în formă. Dunărea vine după 3-1 cu Viitorul Pandurii, în premieră la Târgu Jiu, și are patru rezultate pozitive consecutive, dintre care trei victorii.

Ionuț Badea: „Pentru noi este un program infernal”

Ionuț Badea se plânge de programul infernal pe care îl are echipa sa, care întâlnește adversari puternici în această perioadă. Pe Dunărea o vede o echipă nu atât de bine organizată, însă nu știe dacă jucătorii săi vor fi în formă maximă la ora partidei.

„Pentru noi este un program infernal. După UTA, urmează Călărași și Petrolul. Este un meci pe care îl gândesc încă de pe acum legat de propagarea efortului în procente asupra jucătorilor. Rămâne de văzut cât de repede putem să-i recuperăm și în funcție de asta, probabil că vor fi și schimbări în echipă sau nu, depinde de acest grad de recuperarare rapidă. Din păcate, avem un jucător suspendat. E vorba de Tofan, dar, până la urmă, rămâne un meci contra unei echipe poate nu atât de bine organizată, dar cu ceva valori individuale și cu un antrenor pe care eu îl respect foarte mult”, a spus Ionuț Badea.

„În momentul de față, e o situație doar de adaptare pentru mine”

Antrenorul Argeșului a vorbit și despre problemele pe care întâmpină. „Pentru mine este un lot moștenit. Ceea ce pot să fac legat de transferuri o să fie doar la iarnă. Meciul trecut am fost nevoit să fac două schimbări în momentul în care a trebuit să schimb juniorul, pentru că nu sunt dubluri pe posturi și atunci e o problemă din punctul ăsta de vedere, dar, în momentul de față, e o situație doar de adaptare pentru mine și, în același timp, de asimilare de informații din partea lor.

Până acum lucrurile funcționează și jucătorii își dau toată silința pentru a respecta ceea ce se cere și merită a fi făcut împreună. Moralul în fotbal este foarte mult legat de rezultat. În timpul în care lucrurile merg bine și se câștigă, atunci asta ar trebui pentru mine să devină o normalitate. În condițiile în care nu se câștigă, deja tonul este altul și trebuie să fiu atent la cum îi scot din acea stare. E un moment acum doar de echilibru. Nu pot să spun că e un moral excelent, dar nici nu e o stare depresivă. Atunci, pe acest echilibru, vreau să mergem înainte și să câștigăm”, a mai declarat Ionuț Badea.

Înaintea desfășurării etapei a 17-a, Campionii FC Argeș ocupă locul 15, cu 22 de puncte, în timp ce Dunărea Călărași e pe poziția a 12-a, cu 19 puncte, dar și un meci în minus disputat.

Foto: Gabriel NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 20:48 Campionat
Pe aceeași temă