Ionuț Badea debutează ca antrenor la Argeș împotriva unei echipe care a marcat nouă goluri în ultimele două jocuri: „Există o strategie deja conturată”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 12:41 Campionat
Ionuț Badea debutează ca antrenor la Argeș împotriva unei echipe care a marcat nouă goluri în ultimele două jocuri:**

Rămasă fără Nicolae Dică, demis după înfrângerea de la Timișoara, 0-3 cu ASU Politehnica, Campionii FC Argeș l-a numit pe Ionuț Badea în funcția de antrenor, iar miercuri, de la ora 15:00, va debuta cu acesta pe banca tehnică, asta după ce în weekendul trecut nu a jucat cu CSM Reșița, amânându-și meciul.

Ionuț Badea va debuta ca antrenor la echipa piteșteană în meciul de miercuri, de la ora 15:00, programat la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 12-a a Ligii 2, prima intermediară din acest sezon. Va fi un joc dificil pentru argeșeni, care vor întâlni un adversar care în ultimele două etape a înscris nouă goluri. A câștigat cu 7-1 la Reșița, iar sâmbăta trecută a trecut cu 2-1 acasă de Farul.

Ionuț Badea și-a făcut strategia pentru meciul cu Viitorul Pandurii

Pentru Campionii FC Argeș primul meci cu Badea pe banca tehnică se vrea un nou restart, iar piteștenii anunță pentru primată dată răspicat în acest sezon că vrea să lupte pentru promovare. Până acum, cu Dică antrenor, s-a militat pentru crearea unei echipe puternice, care să ofere spectatorilor un joc plăcut.

Bineînțeles, Ionuț Badea își dorește un debut cu dreptul, cu o victorie, și înaintea acestui joc a făcut o descriere a adversarului. „Viitorul Pandurii Târgu Jiu este o echipă destul de ambițioasă. Au făcut un fel de mixtură între ceea ce exista la Energeticianul și Luceafărul Oradea anul trecut. Au rămas cu antrenorul de la Luceafărul, care este un antrenor foarte muncitor și destoinic, un tip foarte bine organizat. Este o echipă tânără, în schimb. Are jucători de calitate mai ales în benzi, doi fundași centrali cu experiență și destul de buni ca structură. Mă refer aici la Oros și Yabre. Există o strategie deja conturată pentru meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Și antrenamentele au fost făcute în sensul acestei strategii. Pot să spun că sunt destul de aproape de a analiza majoritatea echipelor care activează acum în liga a doua”, a spus Badea.

„Este mai greu de promovat acum”

Noul antrenor al echipei Campionii FC Argeș a făcut și o paralelă între lupta pentru promovare din sezonul 2008, când o antrena pe FC Argeș, la ultimul său mandat la echipa din Pitești, și situația de acum.

„Cel puțin la nivel de importanță al echipelor, e mai greu de promovat acum față de atunci. Îmi aduc aminte că am promovat cu 82 de puncte în seria noastră, iar FC Brașov, cu Răzvan Lucescu antrenor, a avut 79 de puncte în seria cealaltă, cu un buget mult mai mare, dar nu asta era ideea. Acum șansa noastră este că există posibilitatea să se piardă puncte pentru că există mai multe echipe puternice. Ecartul este destul de evident între primul loc și locul pe care ne așezăm noi acum. Este un avantaj pe care noi vrem să-l fructificăm la maximum”, a declarat Ionuț Badea.

Înaintea desfășurării etapei a 12-a, Campionii FC Argeș ocupă locul 9, cu 16 puncte acumulate în zece meciuri. Viitorul Pandurii are 17 puncte din 11 partide desfășurate, și se află pe poziția a 8-a.

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă