Ionuț Badea a observat „fisurile” Petrolului înaintea meciului de la Pitești: „Sper să le dezvoltăm în favoarea noastră.” Avantajul Argeșului în fața ploieștenilor

Marius ANGHEL 15 Nov. 2019, 16:37 Campionat
Ionuț Badea a observat

După derby-ul cu UTA din weekendul trecut, încheiat la egalitate, scor 0-0, Argeșul se pregătește acum pentru un nou meci puternic pe teren propriu. Sâmbătă, de la ora 19:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, alb-violeții primesc replica Petrolului, echipa clasată pe locul 3 înaintea desfășurării etapei a 18-a a Ligii 2. Partida de la Pitești este chiar capul de afiș al rundei.

Campionii FC Argeș vine după un succes obținut cu 2-1 la Dunărea Călărași, n-a pierdut în ultimele șase etape și are și un avantaj moraj în fața Petrolului. În sezonul trecut, echipa piteșteană și Academica Clinceni au fost singurele care i-au produs două înfrângeri grupării prahovene. La Pitești i-au administrat un sec 3-0, iar la Ploiești au câștigat cu 2-1.

Ionuț Badea: „Deocamdată, nu suntem o echipă ce poate juca constant bine”

Ionuț Badea e conștient că jucătorii săi întâlnesc una dintre echipele puternice ale campionatului, știe punctele slabe ale „lupilor” și vor să le transforme în atu. Antrenorul piteștenilor spune că are tot lotul la dispoziție.

„Ne dorim foarte mult să obținem victoria pentru a da valoare celor trei puncte câștigate la Călărași. Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionat, una dintre grupările cu puține fisuri, pe care sper să le dezvoltăm în favoarea noastră. Nu o să fie un meci ușor. Va fi o confruntare foarte dificilă, poate la fel ca jocul pe care l-am disputat cu UTA săptămâna trecută. Au jucători cu multe meciuri în Liga 1, un lot competitiv, numeros, nu numai calitativ. Pentru noi este foarte important să rămânem conectați la tot ce înseamnă fotbalul complet pe care vrem să-l facem atât cât ne permite momentul în care ne aflăm și lotul pe care-l avem. Sperăm să facem un meci cât mai bun în urma căruia să câștigăm punct sau puncte.

Problemele cu accidentările le-am rezolvat, lucrurile s-au așezat pe un făgaș normal. Sperăm să fim din punct de vedere fizic pe picior de egalitate cu ei. E un campionat extrem de echilibrat. E important pentru noi să rămânem în această disciplină tactică, atât defensiv, cât și ofensiv. Doza de încredere e fluctuantă, dacă la meciul cu UTA am avut un parcurs bun spre foarte bun, în meciul de la Călărași am suferit din acest punct de vedere. Deocamdată, nu suntem o echipă ce poate juca constant bine, se mai pot înregistra momente în care încrederea e sus sau jos. Publicul trebuie să susțină echipa la fiecare meci. La Pitești este un public avid de fotbal, care are așteptări foarte mari, indiferent de liga sau de jucătorii care îmbracă acest tricou. Sperăm ca prin evoluția noastră să-i mulțumim, dar și să-i facem să ne susțină 90 de minute”, a spus Ionuț Badea înaintea meciului cu Petrolul.

Argeșul a câștigat în ultima etapă cu 2-1 la Dunărea Călărași, iar Petrolul vine după victoria cu 3-1 de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii.

Înaintea desfășurării etapei a 18-a, Campionii FC Argeș se află pe locul 8, cu 25 de puncte acumulate în 16 meciuri. Petrolul e pe locul 3, cu 28 de puncte strânse în 15 partide.

Meciul de la Pitești va fi arbitrat de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și asistenții Stelian Slabu (Brașov) și Mihai Constantin Cantemir (Fărăgaș). Arbitru de rezervă va fi Bogdan Neculcea (București), iar observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Traian Marcu (Sibiu).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 15 Nov. 2019, 16:37 Campionat
Pe aceeași temă