Învinși după șapte meciuri! CS Mioveni s-a înclinat în fața Brașovului și a ratat șansa să se califice matematic în play-off

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 13:39 Campionat

Șapte partide au trecut de când CS Mioveni nu mai pierduse în campionat, 1-3 la Chindia, galben-verzii reușind până sâmbătă, când FC Brașov a câștigat cu 1-0 la Mioveni, victorii cu UTA (2-0), Mediaș 2-0, Olimpia 2-1 și Vâlcea (2-0) și re­mize la Tărlungeni (0-0), Cluj (0-0) și cu Șoimii (1-1). Însă, cu toate că au pier­dut, argeșenii au rămas pe locul 4 în clasament și păstrează prima șansă de calificare în play-off în fața echipelor din Vâlcea, Baia Mare și Brașov.

Sâmbătă, în etapa a 23-a, la Mioveni, elevii lui Marius Stoica au făcut o primă repriză bună, în care însă au ratat ocazii bune de a înscrie. Ayza, de două ori, Florescu, de două ori, Biceanu, o dată, Nilă, de două ori, și Galan, tot de două ori, au avut oportunități bune de a deschide scorul, însă au fost impreciși în fața porții. După pauză, jocul s-a schimbat, iar oaspeții au reușit să deschidă scorul și să câștige partida fără a avea nicio ocazie, golul victoriei veind la un șut banal, după un corner, mingea fiind însă deviată cu capul nefericit de Năstăsie în proprie poartă. În partea a doua, Mioveniul a mai ratat o singură ocazie mare, prin Nilă și Năstăsie, în aceeași fază, în rest, jucătorii gazdă căutând, fără folos, să dea lovitura care putea aduce un punct foarte important.

Victoria obținută de FC Brașov este foarte importantă pentru „stegari”, elevii lui Adrian Szabo intrând din nou în cărțile calificării în play-off, și tot depinzând acum numai de ei. Etapa următoare CS Mioveni va juca în deplasare, la Baia Mare, miercuri, de la 15:00, fiind programată etapa intermediară. Apoi, în ultimele două partide din sezonul regulat, sunt așteptate șase puncte, trei deja acontate la „masa verde” cu FC Caransebeș, echipă ce s-a retras, și alte trei în deplasarea de la Metalul Reșița.

1.000 de spectatori și două galerii

Vremea a fost bună de fotbal, sâmbătă, la Mioveni, cu toate că temperaturile nu arătau în termometre mai mult de 11 grade Celsius. La meci au venit să asiste aproximativ 1.000 de spectatori, în mare majoritate suporteri ai echipei gazde.

CS Mioveni a fost susținută din peluza dinspre catedrală și de o micuță, dar și de o gălăgioasă galerie, formată din 10 tineri din localitate. Aceștia au cântat pe toată durata partidei. Oaspeții au avut și ei suporteri la acest joc, 12 fani brașoveni venind la Mioveni. Ultrașii „stegarilor” au luat loc în sectorul rezervat oaspeților și au cântat și ei de mai multe ori în timpul meciului.

7 galbene și doi jucători accidentați

Centralul Sergiu Popa a acordat în timpul meciului șapte cartonașe galbene, două gazdelor și cinci oaspeților. Trei dintre avertismente au fost date în prima repriză, restul în partea secundă. De la gazde, au văzut galben Galan, în minutul 12, pentru o obstrucție din spate fără minge și Calvin, în minutul 88. La oaspeți au fost avertizați Vagner (min. 40, intrare dură la Galan), Buga (min. 45, intrare prin alunecare la portar), Andor (min. 75, intrare dură asupra lui Ayza), Iacob (min. 86) și Manole (89) pentru trageri de timp.

Jucătorul oaspeților, Vlad Munteanu, s-a accidentat în minutul 14, în propriul careu, la o intervenție în extremis prin care a deviat mingea din piciorul lui Ayza, și apoi, două minute mai târziu, a fost schimbat.

Și Mioveniul a avut un jucător accidentat și schimbat pe parcursul primei reprize, Mîrzeanu fiind lovit la o intrare a unui adversar. Mijlocașul a fost înlocuit cu Năstăsie, în minutul 29.

CS MIOVENI    0
FC BRAȘOV    1

Al. Coman ”59

Oct. Popescu – Toriște, Calvin, Bg. Stoica (cpt.)(V. Mazilu ”88), Ed. Stoica – Galan (M. Vintilă ”72), Mîrzeanu (Năstăsie ”29), Biceanu, Ed. Florescu – Nilă, Ayza
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Tirică, Gugu, Vișa
Antrenor: Marius Stoica

Fl. Iacob – Vagner, Puțanu, M. Marin, Negotei – I. Manole, S. Pană, V. Munteanu (Al. Coman ”17), Andor – M. Matei (D. Ene ”73), Mug. Buga (cpt.)(Bg. Rusu ”82)
Rezerve neutilizate: Mutu – Alupoaie, Istrofor, H. Popa
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 1.000; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: muscel-arges.ro

 

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 13:39 Campionat
Pe aceeași temă