Inspirația lui Pânzaru și execuția lui Stelian Nicoliță au fost decisive. Brăila a ajuns la trei puncte de lider după victoria cu SC Bacău

Marius ANGHEL 23 Nov. 2015, 16:12 Campionat
Inspirația lui Pânzaru și execuția lui Stelian Nicoliță au fost decisive.** Brăila a ajuns la trei puncte de lider după victoria cu SC Bacău

Partida de sâmbătă de pe Municipal dintre Dacia Unirea și SC Bacău a fost controlată de echipa gazdă, însă golul victoriei a venit pe finalul întâlnirii. Brăilenii au fost privați de cel puțin o lovitură de la 11 metri în acest joc al etapei a 15-a a Ligii 2 în care și jucătorii lui Cristian Popovici au dat o replică destul de consistentă. Inspirat, Alin Pânzaru l-a aruncat în luptă pe Stelian Nicoliță, iar atacantul brăilean a fost omul potrivit la locul potrivit. Nicoliță a profitat de gafa monumentală a lui Drugă și a lobat mingea peste Miron, pentru 1-0. Pânzaru l-a înlocuit pe Frunză cu Olenic pentru a întări sistemul defensiv și a conserva rezultatul, iar Dacia Unirea s-a impus meritat în fața celor de la SC Bacău.

Meciul de pe Municipalul brăilean a debutat cu câte o mare ocazie de gol de fiecare parte. SC Bacău a beneficiat de un corner în minutul 2, iar Mitrea a avut un reflex salvator la șutul lui Lozneanu, apoi, pe contraatac, Frunză a centrat de pe stânga, Muscă a reluat mingea spre poartă de la 6 metri, însă Miron a pus un picior salvator și tabela a rămas nemodificată. Trei minute mai târziu, după o acțiune colectivă, Onofraș a lăsat mingea pentru Pușcașu, mijlocașul Daciei a pătruns în careul advers, a șutat la colțul scurt, însă Miron a prins mingea în doi timpi. Mihălăchioaie și Onofraș și-au încercat șansa de la distanță, dar niciunul dintre ei nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții. Gazdele au mai avut o ocazie de gol în minutul 33, însă mingea centrată din lovitură liberă de pe linia de corner, trimisă de Frunză, l-a găsit nepregătit pe Pușcașu, care nu a reușit să șuteze spre poartă, el fiind talonat îndeaproape de Drugă. Brăilenii au cerut penalty la această fază pentru un presupus henț al lui Drugă, însă centralul Ionuț Cozma a lăsat jocul să continue.

Prima ocazie a reprizei a doua a aparținut gazdelor și s-a derulat în minutul 60, când Onofraș a șutat la prima bară, însă Miron a plonjat spectaculos și a deviat mingea în corner. În minutul 69, Dima a trimis mingea în careul advers, Pușcașu a lobat-o peste Miron, care cu un ultim efort a deviat-o în lateral până la Onofraș, iar atacantul gazdelor a șutat din unghi în plasa laterală. Brăilenii au cerut din nou penalty și se putea acorda deoarece Miron l-a busculat pe Pușcașu însă, cu toate că se afla în apropierea fazei, centralul Ionuț Cozma nu a arătat punctul cu var. În minutul 73, a fost rândul lui Mitrea să se afirme la șutul lui Vraciu. Cu șapte minute înainte de finalul partidei, Stelian Nicoliță a marcat un gol spectaculos și formația brăileană a trecut în avantaj. Putea fi 1-1, în primul minut de prelungire al reprizei a doua, însă mingea șutată de Vraciu a lovit bara porții lui Mitrea, iar Dacia Unirea a câștigat greu, dar meritat meciul cu SC Bacău și a urcat pe locul al patrulea în clasamentul grupei.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1
SC BACĂ‚U            0

S. Nicoliță ”82

Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Iosofache (S. Nicoliță ”71) – M. Dima (Necoară ”75), Pușcașu, Frunză (cpt.)(Olenic ”85) – Muscă, Onofraș
Rezerve neutilizate: Leu – G. Iordache, Stângaciu, Petean
Antrenor: Alin Pânzaru

Bg. Miron – Mihălăchioae A. Burcă, Lozneanu (cpt.)(Sascău ”67), Drugă (Pungă ”85) – Sahru, R. Adăscăliței, C. Neagu, Corban, Vraciu – V. Pavel (Hurdubei ”71)
Rezerve neutilizate: Savu – Ciută, Nemțanu, S. Vlad
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Adrian Vornicu (Iași).

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 23 Nov. 2015, 16:12 Campionat
Pe aceeași temă