Înfrângere pe deplin meritată a brăilenilor!

Mihai Andries 03 Nov. 2013, 13:04 Campionat
Înfrângere pe deplin** meritată a brăilenilor!

Doar vreo 400 de spectatori au venit în imensul oval de beton al stadionului „Municipal” din Brăila pentru a vedea la fața locului meciul de fotbal din cadrul etapei cu numărul 11 a ligii secunde la fotbal dintre echipa lor favorită și Gloria Buzău. Antrenorul oaspeților, Viorel Ion era foarte hotărât să învingă în partida cu fosta lui echipă, ceea ce s-a și întâmplat, la capătul unui joc în care brăilenii au mimat fotbalul, și nu au avut absolut nicio ocazie clară de gol pe parcursul celor 90 de minute regulamentare de joc! Scorul la care s-au impus buzoienii nu este prea elocvent în ceea ce privește evoluțiile ambelor formații, dar după acest succes cu 2-0 buzoienii au mai făcut încă un pas către play-off!

În prima repriză, buzoienii au avut ocaziile cele mai clare de gol, ca de altfel pe tot parcursul jocului, în timp ce brăilenii nu au jucat absolut nimic. Mai întâi Voicu a șutat din poziție foarte bună la o palmă peste transversala porții apărate de Comănescu (min. 15), iar un minut mai târziu Verdeș nu l-a putut învinge pe același portar brăilean după un un-doi cu Pușcașu. Apoi în minutul 22 Gabriel Ion s-a aflat singur în careul brăilean, dar lobul lui de pe la 10 metri a trecut puțin peste poartă!

După ce Verdeș i-a pasat ideal lui Pușcașu, iar acesta cu toată poarta goală în față a trimis cu latul (!) peste (min. 32), a venit și primul șut pe cadrul porții al echipei antrenate de Alin Pânzaru. Ciocâlteu s-a aflat la 14 metri poarta adversă, dar șutul brăileanului a fost prea anemic pentru a-l învinge pe Stoicescu (min.42)!

Imediat după pauză, ambii antrenori efectuează câte două modificări în efectivele celor două formații, iar în minutul 47 buzoienii deschid scorul. Marcu l-a deschis în adâncime pe Verdeș, iar acesta complet nemarcat a șutat de la 13-14 metri, imparabil, pe colțul lung al porții apărate de Comănescu: 0-1! După aceea oaspeții au făcut pasul înapoi crezând că brăilenii se vor năpusti spre poarta lor, dar s-au temut degeaba. Dacă au văzut că adversarii nu joacă nimic, buzoienii au început să aibă curaj, iar în minutul 73 Pușcașu trimite cu capul, peste poartă, de la numai 6 metri excelenta centrare venită de la Marcu. În minutul imediat următor Verdeș „prinde” un șut fenomenal de pe la vreo 25 de metri care l-a lăsat fără replică pe portarul brăilean: 0-2 (min.74).

Până la finalul meciului am consemnat numai o greșeală (singura) a centralului Ion Marodin (București) care nu a văzut un henț în careu făcut de Bosoi după o reluare cu capul a aceluiași Verdeș (min. 83). Buzoianul a protestat pe bună dreptate, dar a fost „premiat” cu un cartonaș galben! La finalul meciului spectatorii brăileni l-au aplaudat călduros pe Ion Viorel, căruia i-au adresat și un sincer „La mulți ani” cu ocazia zilei lui de naștere! Antrenorul le-a mulțumit brăilenilor pentru gestul lor, iar Gloria Buzău a plecat de la Brăila cu toate cele trei puncte puse în joc. Pe merit!

Din câte se pare, conducerea CF Brăila a găsit câțiva eventuali sponsori pentru gruparea de la Dunăre, dar dacă aceștia au fost la meci, nu avut ce vedea din partea echipei pe care vor s-o ajute să iasă din impasul financiar în care se află echipa!

CF BRĂ‚ILA – GLORIA BUZĂ‚U 0-2 (0-0) Verdeș ”47, ”74

Comănescu – Spiridon (Bosoi ”46), D. Ignat, L. Ivan (cpt.), Frunză – M. Dima (G. Iordache ”46), Ochia, Olenic, R. Neagoe – Ciocâlteu, Ad. Câmpeanu (D. Cazan ”61)
Antrenor: Alin Pânzaru

Stoicescu – Airinei, Dăniță, Bârsănel, B. Dumitru – G. Marcu (cpt), M. Mihăescu – A.Voicu (Burlacu ”46), Pușcasu, G. Ion (Muscalu ”46, Fl. Alexandru ”81) – Verdeș
Antrenor: Viorel Ion

Cartonașe galbene: Olenic, Ochia, Neagoe/ Ailinei, Verdeș, Voicu, Mihăescu.
A arbitrat în general foarte bine Ion Marodin (București), ajutat la cele două tușe de asistenții Cosmin Vatamanu (București) și Dan Ilieș (Brașov).

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Mihai Andries 03 Nov. 2013, 13:04 Campionat
Pe aceeași temă