Încurajări pentru Ayza să-și continue cariera de fotbalist! „Cu siguranță va mai putea ajuta echipa asta. Când joc cu el, îmi dă încredere pe teren”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 14:27 Campionat
Încurajări pentru Ayza să-și continue cariera de fotbalist!**

Săptămâna trecută, într-un articol special apărut pe Liga2.ro, brazilianul echipei CS Mioveni, Roberto Ayza (36 de ani), anunța că, din vară, s-ar putea retrage din cariera de jucător. La conferința de presă susținută înaintea meciului cu ASU Politehnica, antrenorul Laurențiu Roșu și jucătorii Cosmin Năstăsie și Ionuț Mîrzeanu au vorbit despre această posibilitate de despărțire de Ayza. Cei trei cred că mijlocașul ar trebui să continue

„Eu nu l-am auzit să declare că se lasă sigur. A spus că se gândește. Nu ne gândim la asta acum noi… Vedem cum se termină campionatul… Are o vârstă, și el știe ce își propune și ce vrea de la viață, dacă poate continua sau nu. Sunt cazuri în care jucătorii au evoluat până la 40 de ani, și nu oriunde, în Spania, și nu portar… Dacă te retragi, nu mai poți să revii, trebuie să te gândești bine și să fii sigur de decizia pe care o iei”, a spus Roșu.

În acest sezon al Ligii 2, Roberto Ayza a evoluat în 18 meciuri pentru CS Mioveni, dintre care în 15 ca titular, și a înscris 4 goluri.

„Până acum, Ayza nu a dat motive că nu poate ajuta echipa. O poate face și o face bine… Cred că poate să continue”, a spus Ionuț Mîrzeanu, completat de Cosmin Năstăsie: „În primul rând, contează cum merg lucrurile până la finalul campionatului. La sfârșit, va lua o hotărâre. El, cu siguranță, va mai putea ajuta echipa asta. Eu, unul, când joc cu el, îmi dă un pic de încredere pe teren”.

Venit în România în 2006 la Cetate Suceava și ajuns, ulterior, la Mioveni în 2009, Roberto Ayza a evoluat pentru galben-verzi și în Liga 1, în sezonul 2011-2012. În țară a mai evoluat pentru Ceahlăul, FC Bihor Oradea și Gloria Bistrița.

Vor primele puncte din 2018, cu ASU Poli

Altfel, astăzi, CS Mioveni va închide etapa a 25-a a ligii secunde cu un meci pe propriul teren în fața echipei ASU Poli Timișoara. Partida este programată de la ora 18:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Galben-verzii vin după o înfrângere suferită etapa trecută în fața echipei Pandurii, cu 2-1, în timp ce timișorenii au remizat runda trecută, pe propriul teren, cu Academica Clinceni, 2-2. După acest meci, și după înfrângerea din prima etapă cu 2-1, de pe propriul teren, cu Chindia, antrenorul Bogdan Andone și-a dat demisia, iar echipa va veni la Mioveni cu secundul Antonio Foale, interimar.

Înainte de acest meci, cele două echipe sunt despărțite în clasament de șapte puncte, ASU având 37, iar argeșenii 30, ambele echipe cu câte 30 de partide jucate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de trei ori, de două ori în sezonul trecut, când Mioveniul s-a impus cu 3-0 acasă și cu 2-1 în deplasare, și apoi în turul acestui campionat, când gazdele au câștigat la Timișoara cu 1-0.

Roșu știe ce vrea de la meciul cu timișorenii: „Joc bun și multe goluri!”

Antrenorul Laurențiu Roșu are încredere că CS Mioveni poate ieși câștigătoare din meciul cu ASU Poli Timișoara. Tehnicianul a vorbit despre valoarea adversarului, dar și despre ceea ce le cere el jucătorilor săi.

„Când se schimbă antrenorul, jucătorii trebuie să demonstreze că merită să joace, iar asta este un dezavantaj pentru noi. Totodată, noul anternor nu are timp la dispoziție să își expună ideile, iar jucă­­torii să i le pună în practică, iar asta este un avantaj pentru adversar. Trebuie să pregătim meciul cum este mai bine… nu ne gândim la antrenorul lor. Ținem cont de cum au jucat ei până acum, pentru că sunt aceiași jucători, poate una-două schimbări să facă din cauza indisponibilităților, a suspendărilor… Timișoara are jucători periculoși pe benzi, Predescu, Sorescu, și în atac e Lusamba, care a jucat titular, Plămadă este un jucător rapid, care creează probleme, Bilia și Scutaru în apărare au experiență, sunt jucători masivi, iar Taub, pe stânga, urcă în atac foarte mult. Sunt jucători buni, care au câștigat meciuri și puncte și de-aia echipa lor este pe locul 7. Dacă noi am fi reușit să câștigăm cu Pandurii, dacă eram mai atenți și nu luam primul gol repede, cu timpul, cei de la Pandurii lăsau spații și poate noi mai marcam. Putea fi ca la Balotești… Dacă câștigam, ne apropiam la patru puncte de echipele din față, iar cu meciul direct ajungeam la 1 punct de Timișoara. Trebuia să fim mai atenți, am comis mai multe greșeli la rând, n-am înscris, și apoi am luat și golul 2. Sper ca această rană să o închidem prin meciul de luni. Fiecare meci în parte are specificul lui. Pot apărea goluri multe sau nu. Noi ne dorim să înscriem mai mule goluri, dar depinde și de adversar, pe cine ai în față. Eu le transmit și îmi doresc să dăm cât mai multe goluri, dar depinde de mai mulți factori, de adversar, de ziua pe care o prinzi. Sper acum ca să facem un joc bun luni, iar cei care intră să facă un joc combinativ și să dăm goluri”, a declarat despre meciul de azi Laurențiu Roșu.

Meciul cu ASU Poli Timișoara este unul important pentru jucătorii galben-verzi. „Ne așteaptă un meci greu, ținând cont de înfrângerea suferită în primul meci din acest an. Personal sunt nemulțumit, nu este locul care trebuie în clasament. Ca să schimbăm lucrurile e nevoie de victorie și trebuie să fim mai motivați decât ei să câștigăm”, spunea Năstăsie. Mijlocașul Ionut Mîrzeanu a completat: „Ei au schimbat antrenorul și vin motivați, vin la victorie. Noi însă trebuie să fim mai motivați decât ei, iar luni, trebuie să obținem o victorie!”.

Nemulțumit de loc

Situația Mioveniului din clasament nu este una îmbucurătoare pentru jucători. Despre acest lucru, Năstăsie declara: „Din vară au fost schimbări multe la echipă, mulți jucători au plecat. Tot din vară și până acum am schimbat foarte mulți antrenori… dacă nu mă înșel, Mister are cea mai lungă perioadă pe bancă… Nouă ne este greu să ne adaptăm la cerințele noului antrenor. Este un an dificil, dar sper să fim cât mai sus în clasament”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 14:27 Campionat
Pe aceeași temă