Înapoi în „joc”. Fortuna a revenit pe podium după primul meci sub conducerea lui Stamate

Marian Dima, Marius ANGHEL 27 Oct. 2014, 12:41 Campionat
Înapoi în

Fortuna Poiana Câmpina a revenit pe podiumul Ligii a II-a, după un succes obținut, clar, fără vreun fel de emoție în fața celor de la CS Mioveni, scor 3-1.

La debutul său pe banca tehnică a prahovenilor, Aurelian Stamate a avut parte de un meci bun din partea elevilor săi care au arătat, din nou, că „se poate”, nota … pozitivă a meciului fiind una care nu lasă loc și întrebării „De ce nu se poate decât uneori?”.

Echipa gazdă și-a făcut jocul ușor, prima repriză fiind perfectă. Antohi a marcat la prima fază de atac, după un șut al lui Chipirliu, respins în față de Octavian Popescu (min. 9, 1-0). Apoi, în min. 25, același Chipirliu a pasat ideal pentru Munteanu, printre fundașii adverși, iar acesta din urmă, rămas singur cu portarul advers, nu a „iertat” golul de 2-0 (min. 25).

Cum până la pauză oaspeții nu au tras niciun șut pe poarta celuilalt Popescu (Iustin, portarul Fortunei), Mioveniul făcând, de departe, cea mai slabă repriză din acest sezon, prahovenii nu au avut altceva de făcut decât să gestioneze avantajul luat. Lucru pe care l-au făcut foarte bine și fără mari dificultăți, mai ales că și primul sfert de oră al părții secunde a fost unul perfect pentru proaspeții elevi ai lui Stamate. Mai întâi Munteanu a transformat un penalti pe care tot el l-a obținut (min. 50, 3-0), apoi Fortuna a avut și avantajul unui om în plus, Mârzeanu fiind eliminat direct de centralul Dima după o „talpă” pusă lui Minciună, care nu a mai putut continua jocul (min. 52). E drept, Zsiga – înlocuitorul lui Minciună a apucat să intre pe teren de-abia în min. 60 (!!!), până atunci jocul nefiind întrerupt, pentru a se face înlocuirea! Iar „pauza” a venit de la faultul lui Cioinac, tot în careu, asupra lui Edi Stoica, Mioveniul marcând golul de onoare din a doua încercare, șutul de la punctul cu var al lui Popa nimerind transversala, doar că Galan a fost pe fază și a marcat, cu capul, din marginea careului mic pentru 3-1 (min. 60). Acesta a fost și scorul final, ultima jumătate de oră fiind „moale”, cu gazdele pasând „ca la handbal”, pasiv. Asta în timp ce „galben-verzii” nu au mai avut nimic de făcut decât să „pitească” schemele pregătite pentru Cupa României viitorului adversar – Flavius Stoican, antrenorul lui Dinamo, dar și fost tehnician al Mioveniului fiind și el prezent în tribune. A fost lume mai puțină ca niciodată, vremea rece și, poate, rezultatele din ultimele meciuri diminuând numărul celor care au venit la stadion.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Stamate: „Am găsit echipa un pic derutată, am simțit tensiune în rândul lor”

„Am venit cu sufletul deschis la această echipă. Începutul este bun, eu le mulțumesc celor dinaintea mea pentru felul cum au pregătit echipa și mă bucur pentru jucători, că au dat dovadă de caracter și au luptat așa cum trebuie pentru a obține victoria. Nu numele face antrenorul, ci munca sa. Este important pentru ei că au dat 3 goluri unei echipe care luase tot atâtea goluri în 8 etape! La venirea mea am găsit echipa un pic derutată, am simțit tensiune în rândul lor, Fortuna luase doar două puncte din 3 meciuri, iar lucrurile, în jurul jucătorilor, nu au fost tocmai în regulă. Eu sunt un antrenor tolerant, iar pedepsele consider că trebuie date în sens pozitiv, în folosul și interesul echipei. Sunt jucători care pun interesul lor în fața interesului echipei, așa cum a făcut Chipirliu, care s-a supărat că nu a executat el penaltiul, pentru că avea pregătit un tricou cu dedicație. Am discutat cu el și ne vom înțelege, trebuie să fim o echipă”, a spus Aurelian Stamate după meci.

Niculescu: „Parcă totul a mers contra noastră!”

„Sunt dezamăgit total de jucătorii mei. Dacă îi laud, atunci când merită, trebuie să-i și critic, iar acum m-au nemulțumit toți, ca atitudine. Poate erau cu gândul la meciul cu Dinamo, din Cupă, prea devreme, pentru că eu îi avertizasem că vom juca împotriva unei echipe preocupate de fotbal, cu jucători buni. Cert este că am făcut câteva cadouri gazdelor, toate golurile lor venind după niște greșeli prostești. Am mai primit și cartonașul acela roșu, ne-a lipsit și Aiza, care este în Brazilia, pentru că i-a decedat tatăl… Ce să spun, parcă totul a mers contra noastră!”, a spus și Claudiu Niculescu.

AFC FORTUNA 3
CS MIOVENI     1

Stadion: „Fortuna” – Poiana Câmpina. Spectatori: circa 150. Au marcat: Antohi (9), V. Munteanu (25 și 50) / Galan (60)

Fortuna: I. Popescu – Aldea, Marin (cpt.), Șandru, Damian – Cioinac, Minciună (60 Zsiga) – V. Munteanu, Honciu, Antohi – Chipirliu (82 Năstase). Antrenor: Aurelian Stamate

Mioveni: O. Popescu – Calvin, Bg. Stoica (29 Negoiță), I. Rada, Ed. Stoica – Răuță (cpt.) – A. Popa, Mârzeanu, Dragalina (53 Nilă), Galan – Cl. Bălan (39 Biceanu). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Avertismente: Honciu (30), Cioinac (60) / Nilă (69).
Eliminare: -/Mârzeanu (52).

Au arbitrat: Iulian Dima (București) – Dan Lucian Ilieș (Brașov) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș). Observatori: Sandu Viorel (București), Aurel Ionescu (București).
Jucătorul meciului: Valentin Munteanu (Fortuna).

Articol scris de Marian Dima
Foto: Sport Câmpina

Marian Dima, Marius ANGHEL 27 Oct. 2014, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă