Ilie Poenaru: „Am riscat și am câștigat pe merit. Gazdele să nu uite că am dominat repriza secundă”

Mihai Andries 01 Mar. 2015, 17:35 Campionat
Ilie Poenaru:**

Liderul seriei I a cucerit la Brăila trei puncte importante în lupta pentru promovarea în Liga I, cu un gol marcat în ultimul minut de joc și își păstrează avansul de șapte lungimi față de Rapid CFR Suceava și Academica Argeș, care au câștigat câte trei puncte la masa verde de pe urma Sloboziei, respectiv Săgeții. Victoria ilfovenilor a fost vehement contestată de gazde, care au acuzat arbitrajul centralului George Rădulescu, în special pentru penaltyul prin care Voluntariul a egalat.

După meci, principalul brăilenilor, Alin Pânzaru s-a plâns căEste o victorie mincinoasă. Un egal era echitabil. FC Voluntari este o echipă bună, dar astăzi nu ne-a fost superioară„. Comentariile acestuia nu au rămas fără replică din partea ilfovenilor, care au reacționat prin vocea antrenorului Ilie Poenaru. „Am riscat și am câștigat pe merit. Gazdele să nu uite că am dominat repriza secundă. Practic, în ultimele 20 de minute am avut trei atacanți pe teren, în timp ce ei s-au retras. Ne-am masat în jumătatea lor, normal că am rămas descoperiți și doar așa au venit și ocaziile lor. Le-am dat șase goluri în două meciuri și asta spune ceva a fost răspunsul acestuia.

„Mutările făcute în repriza secundă au dat roade. Introducerea lui Tibi Bălan a schimbat soarta jocului. Nu am ce să îi reproșez lui Ene, care a jucat bine în prima repriză, dar aveam nevoie de mai multă mobilitate și de circulație. Așa că am renunțat la un jucător de forță pentru unul mai mobil și mai rapid. Tibi este un jucător foarte experimentat și a știut să schimbe ritmul jocului” a mai adăugat principalul oaspeților de ieri

„Le mulțumesc pentru că au luptat până în ultimul minut”

În ceea ce privește faza penaltyului, Poenaru a spus că decizia a fost corectă. „Contactul a existat, adversarul l-a lovit pe Tibi peste picior fără discuție, deci penaltyul a fost corect” a explicat acesta. Revenind la meciul propriu zis, antrenorul liderului a ținut să le mulțumească jucătorilor pentru că nu au renunțat să spere la victorie până în ultimul minut și eforturile le-au fost răsplătite în cele din urmă.

„A fost un joc foarte echilibrat, în care noi nu ne-am putut exprima așa cum ne-am dorit și din cauza terenului. Gazdele au jucat destul de agresiv, lucru care ne-a incomodat. Noi nu am făcut ceea ce trebuia și am suferit în special în prima repriză. Însă, jucătorii mi-au înțeles indicațiile date la pauză și țin să le mulțumesc pentru că au luptat până în ultimul minut. Eforturile le-au fost răsplătite și am plecat cu toate cele trei puncte, ceea ce pentru noi este foarte important pentru a ne atinge obiectivul propus” au fost cuvintele lui Poenaru.

„Brăila a fost pragmatică și și-a urmărit interesul. Nu multe echipe vor câștiga acolo”

Principalul Voluntariului a ținut să îi felicite și pe adversari pentru prestația de ieri și este ferm convins că Brăila va fi o provocare dificilă pentru toate echipele care vor mai juca pe „Municipalul” de pe Dunăre. „Gazdele au jucat destul de agresiv, în sensul bun al cuvântului și acest lucru ne-a incomodat. Am dat peste o echipă bună, bine organizată. Brăila a fost pragmatică și și-a urmărit interesul. Nu multe echipe vor câștiga acolo” a comentat Poenaru.

Ilfovenii vor sta runda viitoare, deoarece ar fi trebuit să joace cu Săgeata Năvodari, dar măcar se vor alege trece trei puncte în clasament. Pentru a umple golul din program, Voluntariul va juca la sfârșit de săptămână un amical cu Juventus București, însă momentan nu s-au stabilit ora, ziua și locația acestui amical. Chiar dacă se va relua campionatul din weekendul viitor, ocupanta locului 4 din seria II a eșalonului al treilea va fi disponibilă pentru acest meci, deoarece adversara de vineri, Oțelul II, s-a retras în pauza de iarnă.

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 01 Mar. 2015, 17:35 Campionat
Pe aceeași temă