În weekendul trecut, duminică, pe stadionul Municipal din Brăila s-a resimțit din nou efervescența marilor evenimente fotbalistice, chiar dacă una dintre competitoare a fost Sportul Chiscani, o echipă care a intrat de curând în circuitul competițiilor organizate la nivel național, iar partenera de joc, Rapid București, nu mai este campioana de altădată, ci o formație care se zbate să revină în prim-planul fotbalului românesc.
Atmosfera a fost una foarte frumoasă, în jur de 3000 de spectatori, dintre care cel puțin 500 au fost susținătorii Rapidului, asistând la un spectacol agreabil, la care au participat ambele combatante. Și cu toate că nu are nici măcar un sfert din bugetul echipei bucureștene, că are în lot jucători tineri, juniori sau abia trecuți de vârsta junioratului, fotbaliști care abia bat la porțile afirmării, și că a evoluat aproape o oră în inferioritate numerică, Sportul Chiscani a făcut o frumoasă propagandă fotbalului brăilean.
Echipa gazdă a reușit să înscrie cel mai spectaculos gol al partidei, însă Rapid a fost cea care a câștigat acest meci cu 2-1. Bucureștenii și-au creat mai multe ocazii de gol și au reușit să înscrie de două ori, prima dată după un ofsaid nesemnalizat de asistentul Erchian Ionus. Însă Sportul Chiscani a mai fost dezavantajată de centralul Claudiu Marcu și în minutul 26, atunci când Alin Radu a fost faultat în suprafața de pedeapsă, dar nu a primit penalty.
Rapid, susținută din tribună de o galerie cum rar se poate vedea chiar pe stadioanele mari din țară, s-a impus la Brăila, însă, per ansamblu, în acest moment, echipa pregătită de Pancu nu are valoarea eșalonului în care dorește să promoveze, mai precis în Liga a 2-a.
„Ne-a bătut galeria, acei suporteri care au scandat și au încurajat frenetic echipa bucureșteană. Dacă vorbim de rezultat, acesta a fost decis de arbitri. Am revăzut fazele și ambele mi-au întărit ceea ce am remarcat în acele momente ale partidei. La primul gol al Rapidului, cel care a înscris a plecat din ofsaid, nouă nu ne-a acordat penalty la faultul asupra lui Alin Radu. Două greșeli mari de arbitraj. Nu se știe cum se termina această partidă, poate pierdeam, poate câștigam, orice era posibil. Așa se întâmplă de obicei când se întâlnesc o echipă cu pretenții și una modestă, ca a noastră, dar de data aceasta parcă s-a întrecut măsura. Jucătorii noștri au arătat voință, dorință, în inferioritate numerică au avut un mare consum de energie. Acum trebuie să le redăm încrederea în ei pentru că ne așteaptă un meci la fel de greu, în deplasare, la Tunari”, a declarat antrenorul Sportului Chiscani, Adrian Baldovin.
Rapid a avut prima șansă de a deschide scorul în minutul 10, când, după o centrare a lui Cârstocea, Vlada a reluat mingea, cu capul, spre poartă, dar Popescu a avut o primă intervenție magistrală. Bucureștenii au fost în continuare ceva mai insistenți în atac și, în minutul 15, au deschis scorul prin Vlada, care în momentul în care a primit mingea se afla în ofsaid, însă asistentul de pe partea tribunei întâi, Erchian Ionus, a fost surprins în spatele fazei, nu a semnalizat poziția în afară de joc a jucătorului menționat, iar acesta a marcat. În minutul 23, Sportul putea egala: Zaharia a centrat din lovitură liberă, iar Preda a fost la un pas de gol.
Formația pregătită de Adrian Baldovin a devenit ceva mai agresivă în joc și, în minutul 26, a declanșat un contraatac, Alin Radu a scăpat spre poarta apărată de Ciuculescu, dar a fost faultat în careu de Demci, însă centralul partidei, Claudiu Marcu, nu a acordat penalty. Cu toate că suprafața de joc a Stadionului Municipal este improprie fotbalului de orice nivel, jocul a continuat să fie unul plăcut ochiului. Popescu s-a mai remarcat o dată în minutul 31, când a scos de sub transversală mingea șutată din voleu de Drăghiceanu.
În minutul 36, Zaharia a primit al doilea cartonaș galben și, cu toate că a rămas în inferioritate numerică, Sportul a devenit echipa mai periculoasă în atac și, după o acțiune colectivă la care au participat Sima și Moldoveanu, Alin Radu a șutat pe lângă poartă. Golul egalizator a venit în minutul 42, când Honea a centrat perfect din corner, iar Alin Radu a trimis mingea, cu capul, dintre fundașii centrali Demci și Iacob, direct sub transversala porții apărate de Ciuculescu.
Prima repriză s-a încheiat cu o mare ratare în contul osapeților semnată de Hlistei.
Rapid a controlat ostilitățile în teren în startul părții secunde și, după o ratare a lui Vlada (57), oaspeții au trecut în avantaj în minutul 68, grație unui gol norocos înscris de Iacob. La faza imediat următoare, Sportul putea egala dar Ciuculescu a fost mai rapid decât Preda și a evitat golul. Oaspeții și-au mai trecut în cont și o bară în minutul 79, cel care a șutat a fost Sefer. În superioritate numerică, Rapid a dominat teritorial până spre finalul partidei, iar în minutele de prelungire jucătorii lui Pancu au tras de timp ca să păstreze rezultatul. Un rezultat decis de brigada de arbitri.
Sportul Chiscani: Popescu – Pascu (Mihai 60), Preda, Boga, Sima – Iordache (Munteanu 56), Chihaia, Honea (Enache 74), Zaharia – Moldoveanu (Negru 80) – A. Radu
Antrenor: Adrian Baldovin
Rapid: Ciuculescu – Voicu, Iacob, Manole, Demici – Drăghiceanu (Catrici 46), Jorza, Cârstocea, Hlistei (Goge 71) – Matulevicius (Robinho 71), Vlada
Antrenor: Daniel Pancu
În urma acestui rezultat, Sportul Chiscani a rămas cu 19 puncte și se află pe locul 11, în timp ce Rapid se detașează în fruntea Seriei a 2-a, cu 50 de puncte. Cum CS Afumați a pierdut la Medgidia, Rapid s-a distanțat la opt puncte de ilfoveni. Unirea Slobozia a câștigat la „masa verde” și a urcat pe 2, la șapte puncte spatele liderului.
Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei și Rapid 1923