Liderul Seriei I, ajutat de arbitru să revină în meciul de la Brăila. Pânzaru: „O victorie mincinoasă”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 10:38 Campionat
  • Cu un penalty ușor acordat, centralul George Rădulescu i-a readus pe ilfoveni în joc.
  • Liderul Seriei I a întors rezultatul în repriza a doua după ce Bogdan Ungureanu deschisese scorul în prima repriză.
  • „Este o victorie mincinoasă, FC Voluntari nu ne-a fost superioară în acest meci”, a spus Alin Pânzaru


Brăilenii au avut o evoluție curajoasă în fața liderului autoritar al Seriei de Est a Ligii a II-a, FC Voluntari, și, conform felului în care au decurs ostilitățile în teren, partida ar fi trebuit să se încheie la egalitate. Un penalty inventat de arbitrul de centru George Rădulescu a făcut ca punctele să plece la Voluntari.

Lovitura de începere a meciului a fost dată de fosta glorie a fotbalului brăilean, Vasile Brătianu, apoi s-a ținut un minut de reculegere în memoria fostului atacant al Petrolului Ianca, Vasilică Fătu. Ambele combatante au evoluat prudent în prima repriză, astfel că au fost puține ocazii clare de gol. Atacantul gazdelor, Bogdan Ungureanu a șutat slab în minutul 3 din interiorul careului și tot el a greșit de puțin ținta două minute mai târziu. Oaspeții au replicat prin Maxim și Voduț, dar tabela a rămas nemodificată.

Treptat, elevii lui Pânzau au devenit mai insistenți în faza de atac și în minutul 32 au deschis scorul: Alin Radu a centrat în careu, mingea i-a depășit pe fundașii echipei vizitatoare, inclusiv pe portarul Balauru, iar Ungureanu a deschis scorul. Putea fi chiar 2-0 pentru CF Brăila: Ungureanu a deviat mingea spre Dima, acesta a pătruns în careu și, de la 16 metri, a șutat la colțul scurt, însă Balauru a reușit, in extremis, să înlăture pericolul.

După primirea golului elevii lui Ilie Poenaru s-au trezit la realitate, au dominat teritorial, și-au creat și câteva ocazii de gol, însă Ene în două rânduri și Voduț nu au reușit să șuteze pe cadrul porții.

Meci spectaculos în repriza a doua

Partea a doua a partidei a fost una spectaculoasă, cu ocazii de o parte și de alta. În primele zece minute ale reprizei a doua FC Voluntari s-a masat cu întreg efectivul în jumătatea gazdelor și, la trei minute de la reluare, Voduț a irosit o mare șansă de a restabili egalitatea. La faza imediat următoare și CF Brăila ar fi putut marca
dar Alin Radu a fost blocat, in extremis, de Mitache. Oaspeții au profitat de pasul înapoi făcut de elevii lui Pânzaru și au forțat marcarea golului, însă Voduț (min. 53) a șutat pe lângă poartă, apoi Mitrea a avut două intervenții salutare în fața lui Bălan (min. 54) și a lui Voduț (min. 56).

Brăilenii au revenit în joc și la jumătatea părții secunde au periclitat în două rânduri poarta lui Balauru. Dar Pușcașu (min. 60) a șutat, de la patru metri, în plasa laterală, iar mingea voleibalată de Frunză, a fost deviată cu greu, de sub transversală de portarul oaspeților.

Apoi a urmat cel mai controversat moment al partidei și poate minutul ce a decis soarta disputei. După un duel în careul brăilean, din minutul 64, între Spiridon și Tibi Bălan, în care brăileanul a avut prim planul mingei, arbitrul George Rădulescu a acordat ușor penalty pentru FC Voluntari. Brăilenii au protestat, însă Rădulescu a arătat punctul cu var, iar Voduț, cu destul noroc, deoarece Mitrea a atins mingea, a reușit să egaleze.

Spectatorii l-au huiduit minute în șir pe centralul partidei, dar acesta nu a părut deloc afectat, ba chiar a continuat să le acorde bonusuri oaspeților. Cu cinci minute înainte de finalul partidei Frunză a șutat puternic de la 22 de metri și Balauru a reținut mingea în doi timpi. În minutul 90 oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă, Maxim a centrat în careul brăilean și Voduț a deviat mingea, cu capul, la colțul lung al porții lui Mitrea și a stabilit scorul final, 2-1 pentru FC Voluntari.

„Un egal era echitabil. FC Voluntari este o echipă bună, dar astăzi nu ne-a fost superioară. Este o victorie mincinoasă. Iarăși am pierdut pe fondul unui joc bun. Am pățit-o ca la Suceava unde, de asemenea, am controlat jocul, dar au fost două momente importante, unul decis de arbitraj, al doilea pe o greșeala noastră”,
a declarat la finalul partidei Alin Pânzaru.

CF BRĂ‚ILA        1
FC VOLUNTARI    2

Bg. Ungureanu ”32 / Voduț ”61 – pen., ”90

Cr. Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Bârsănel, Stănciulescu – Frunză (cpt.), Petean (Olenic ”75), Pușcașu (Spătaru ”80), M. Dima – A. Radu, Bg. Ungureanu (St. Nicoliță ”90)
Rezerve neutilizate: Leu – Mucuță, Ghiocel, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Balauru – S. Rădoi (cpt.), C. Achim, Mitache (G. Deac ”59), Fl. Maxim – C. Roșu, Novac, Todoran, Călințaru (M. Matei ”70) – M. Ene (T. Bălan ”46), Voduț
Rezerve neutilizate: Botaș – Bg. Vasile, E. Stan, Bg. Barbu
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 600; Arbitru: George Rădulescu; Asistenți: Alexandru Midvichi și Cosmin Vătămanu (toți din București); Jucătorul meciului: Mihai Voduț.

Articol și foto de Costel FILIP
Video: Pro Brăila

Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 10:38 Campionat
Pe aceeași temă