Ianis Stoica, revoltat după înfrângerea Petrolului în derby-ul cu UTA: „Mă uitam așa puțin la joc și jucau antifotbal. Ă‚sta nu este fotbal. Lumea nu vede cât de mult ne chinuim”

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 18:11 Campionat
Ianis Stoica, revoltat după înfrângerea Petrolului în derby-ul cu UTA:**

Petrolul a încasat-o urât la primul meci pe teren propriu în noul sezon, 0-3 cu UTA, cu toate că a controlat aproape tot jocul, și-a creat multe ocazii și, în special în repriza a doua, a ținut echipa adversă în propria jumătate. Arădenii au speculat toate ocaziile avute și au marcat de trei ori, prima dată din penalty, iar ultimele două reușite au venit în ultimele minute, pe contraatac.

Pentru al doilea meci consecutiv, Flavius Stoican l-a trimis titular în atac pe Ianis Stoica, puștiul de 16 ani împrumutat de la FCSB. Fiul lui Pompiliu Stoica a avut o singură mare ocazie în meciul cu UTA. În debutul părții secunde, în minutul 50, Ianis a recuperat o minge pierdută de Lorenzi, însă a preferat să tragă în loc să-i paseze lui Alexandru Munteanu, iar mingea a șters rădăcina barei din stânga, ducându-se apoi pe lângă poartă.

La finalul partidei în care a fost integralist, Stoica a condamnat tactica aleasă de antrenorul arădenilor, precizând că UTA a venit la Ploiești să facă antijoc. Puștiul Petrolului a spus că îi e rușine să îi privească pe suporteri după eșecul drastic suferit la primul meci pe teren propriu din acest sezon.

„Nu-mi vine să cred. Au avut trei faze și au dat trei goluri. Noi am controlat jocul tot meciul și cred că meritam să înscriem, dar asta este. Trebuie să punem capul jos. Îmi este rușine de acești suporteri care au venit în număr mare. Îmi este rușine să mă uit la ei. Va trebui să remediem greșelile și să mergem la Călărași să luăm cele trei puncte.

Este o înfrângere usturătoare. Nu pot să cred că ne-au bătut în halul ăsta, cu 3-0. Mă uitam așa puțin la joc și jucau antifotbal. Ă‚sta nu este fotbal. Cred că vin și joacă pe terenurile astea bune, pe stadioanele astea pline, frumoase și strică tot jocul. Asta este. Lumea nu vede cât de mult ne chinuim să punem mingea jos, să facem un fotbal frumos. Ei se uită la scor și asta este. Trebuie să ne supunem la jocul echipelor adverse.

Nu mă interesează cum s-a dat penalty-ul pentru UTA. Așa a fost să fie. Poate vom primi și noi, că văd că numai la echipele adverse se dau penalty-uri. Am avut și noi henț și nu s-a dat nimic. Asta este. Cu toții avem dreptul să greșim, dar astăzi s-a greșit împotriva noastră și a fost vital. Pentru că să revi de la 1-0 nu e chiar așa ușor. Va trebui să luăm cele trei puncte neapărat la Călărași, să ne revanșăm față de suporteri, să fim acolo sus. Sunt echipe grele, meciuri foarte grele și terenu proaste și trebuie să mușcăm din dinți pentru orice punct”, a spus Ianis Stoica la microfonul DigiSport.

La seniori, Ianis Stoica a mai jucat în patru meciuri la FCSB, toate în Cupa României, și în trei jocuri pentru Dunărea Călărași, unul în Cupă și altele două în Liga 1. Pentru Petrolul are 163 de minute disputate în două partide.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă