Petrolul cu ocaziile, UTA cu golurile! „Bătrâna Doamnă” pleacă cu toate punctele din derby-ul de pe „Ilie Oană”, după un meci în care s-a apărat eroic

Marius ANGHEL 12 Aug. 2019, 19:57 Campionat
Petrolul cu ocaziile, UTA cu golurile!**

Petrolul și-a început meciurile de pe teren propriu din noul sezon cu o înfrângere urâtă în derby-ul cu UTA, scor 0-3, una neconformă cu realitatea de pe teren.

În afara unui gol marcat dintr-un penalty și a două goluri reușite în ultimele minute, pe contraatac, echipa lui Laszlo Balint nu și-a creat alte situații de a înscrie. Mai mult, în repriza secundă, aproape că nu a ieșit din propria jumătate. În schimb, s-a apărat eroic și a avut un portar, Florin Iacob, în zi mare.

UTA se menține pe primul loc și după a doua etapă, având golaveraj maxim alături de Turris Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău, însă un golaveraj superior. Petrolul cade de pe locul 15, fiind ultima în clasament față de restul echipelor cu trei puncte.

 

După un început alert, cu garda jos, în care echipele sprintau cu urință de la o poarta la alta, Petrolul a început să controleze jocul și să își preseze adversarul și a ratat prima ocazie la lovitura liberă bătută puțin peste poartă de Marinescu (7). Ștefănescu (19) a avut apoi un șut frumos din careu, puțin pe lângă vinclu, în timp ce Bustea(22) a avut și el o șansă de a trimite pe poartă, dar a trimis pe lângă din 13 metri central. Meza Colli (26) nu a avut nici el țintă din apropiere, iar în careul advers, la o fază care nu anunța nimic, Marinescu a făcut henț la o centrare a lui Bustea, iar arbitrul a dictat penalty. Ciprian Rus (36) a transformat cu sânge rece, iar șocul golului primit avea să-i fără inofensivi pe petroliști până la pauză.

În partea secundă, Petrolul putea egala destul de repede, prin Ianis Stoica (50). Tânărul atacant a recuperat o minge pierdută de Lorenzi, însă a „șters” rădăcina barei din stânga cu șutul său pe jos din marginea careului. Ploieștenii s-au aruncat în atac, Iacob a parat lovitura de cap a lui Arnăutu (60), iar Walace și Arnăutu (65) nu s-au înțeles în careul adver și brazilianul a șutat puțin peste transversală, în loc să lase pentru coechipierul său, aflat într-o poziție mai bună.

Cu arădenii masați în propria jumătate de minute bune, Bărboianu (84) putea aduce egalarea cu un șut puternic din afara careului, însă Iacob a avut o nouă paradă senzațională și a respins de lângă bară. Imediat, Arnăutu (85) n-a putut înscrie din 10 metri, portarul salvând din nou, iar minutele de final aveau să fie de coșmar pentru ploieșteni. După un corner, Valentin Buhăcianu a pornit pe un contraatac de 70 de metri și a finalizat pe lângă Avram. În prelungiri, Diego Lorenzi (90+4) a fost la locul potrivit după o respingere în față cu piciorul a portarului, după o altă situație de gol a lui Buhăcianu, iar brazilianul UTA-ei a punctat și el pentru un 3-0 prea dur încasat de Petrolul.

Cu 6 puncte și 6-0 golaveraj, UTA se menține pe primul loc în Liga 2 și după etapa a 2-a, în schimb ce Petrolul cade pe locul 15, cu 3 puncte, și începe meciurile de pe teren propriu cu o înfrângere.

Etapa următoare, Petrolul joacă duminică, de la ora 15:30, la Dunărea Călărași, iar UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu FK Csikszereda.


 

Primul cu adevărat derby al noului sezon al Ligii 2 se joacă în această seară, de la ora 18:00, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, acolo unde Petrolul și UTA, deținătoare împreună a zece titluri de campioană a României, se vor întâlni în etapa a 2-a. Doar una dintre cele două formații, câștigătoare în prima rundă, au șansa să le egaleze nou-promovatele Turris Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău, care au punctaj maxim după desfășurarea primelor două jocuri.

Petrolul s-a chinuit în prima rundă să câștige la București, victoria cu Metaloglobus, scor 2-1, picând în ultimele minute. Antrenorul Flavius Stoican vede meciul cu arădenii ca fiind unul deschis oricărui rezultat. „Conduc o echipă alcătuită din jucători responsabili, care știu că ne așteaptă o partidă foarte importantă, în care vom întâlni un adversar care a început destul de bine campionatul. Cei de la UTA au un moral foarte bun, sunt încrezători în forțele lor, vin degajați, descătușați, dar asta nu înseamnă că or să aibă un meci ușor aici. Consider că avem toate premisele necesare ca să sperăm într-o victorie: un public extraordinar, un stadion frumos, o atmosferă frumoasă, jucători buni, valoroși, cu calitate! O să fie un meci deschis oricărui rezultat, iar noi trebuie să facem totul ca să câștigăm. Vreau să văd de la jucătorii mei lucruri frumoase, în ceea ce privește spectacolul, dar și lucruri responsabile, în ceea ce privește situațiile de joc. Trebuie să fim conectați, concentrați, vreau să văd agresivitate din partea lor, în sensul bun al cuvântului, pentru că asta își doresc și oamenii din tribune. Iar dacă suporterii văd atitudine, determinare, atunci la final, chiar dacă rezultatul nu va fi unul pe măsura așteptărilor, ne vom putea uita, cu toții, ochi în ochi”, a spus antrenorul echipei ploieștene, care e de părere că UTA trebuie să se teamă de Petrolul, fiindcă la Ploiești întâlnește una dintre forțele din fotbalul românesc. „Avem date despre ei, știm că alcătuiesc o echipă bună, dar nici nu vreau să-i ridicăm foarte mult în slăvi, pentru că UTA nu este un adversar de nebătut! Este, totuși, o echipă de Liga a 2-a, și ea cu un lot format în vară, iar arădenii să fie convinși că or să aibă un meci foarte greu aici! Să nu fiu înțeles greșit, UTA este un nume în fotbalul românesc, dar de data aceasta va juca la Ploiești, pe > și, în mod cert, îi va fi foarte greu! Eu sunt convins că o să facem o partidă bună și chiar am să fiu dezamăgit dacă nu câștigăm!”, a conchis Stoican.

De partea cealaltă, UTA a fost primul lider al noului sezon după ce a câștigat cu 3-0 jocul de acasă cu Dunărea Călărași, și vrea să-și mențină această poziție și după jocul de la Ploiești. Pe lângă victoria la scor cu fosta prim-divizionară, echipa antrenată de Laszlo Balint a arătat un joc solid, în care putea marca de alte câteva ori.

„Sunt puncte importante în acest meci, nu știu cum gândește adversarul acest lucru. Noi am analizat primul lor joc și vom da informațiile necesare jucătorilor, dar este important ce vom face noi, cum vom gestiona momentele psihologice ale jocului. Este foarte important să fim la cel mai înalt nivel cu partea tactică și cu mentală, să avem atitudine bună, să fim puternici, să trecem cu bine de momentele dificile din timpul jocului. Știm că ne așteaptă o deplasare foarte dificilă, mergem la o echipă puternică, cu un stadion frumos, cu o atmosferă extraordinară. Petrolul și-a anunțat de la bun început intențiile de promovare, au mutat atât la nivel adminsitrativ, staff tehnic, cât și lot de jucători. Au dus fotbaliști cu meciuri în prima ligă, au obiectiv imediat promovarea în primul eșalon. Toate declarațiile lor sunt axate pe această idee, dar pe noi nu ne sperie acest lucru. Suntem conștienți de potențialul nostru, de etapele pe care le-am parcurs în această perioadă de pregătire, iar victoria categorică de săptămâna trecută ne dă moral și încredere”, a spus Laszlo Balint despre meciul cu Petrolul.

Antrenorul arădenilor e de părere că un astfel de meci era mai binevenit pe la mijlocul toamnei. „Este încă început de sezon, atât pentru noi, cât și pentru Petrolul. Poate, din punct de vedere al spectacolului sportiv, ar fi fost mai frumos ca acest meci să se desfășoare mai târziu, aproape de mijlocul turului de campionat. Practic este primul derby din acest sezon, exceptând Rapid-Farul. Ținând cont de palmaresul celor două echipe, sper să fie un număr cât mai mare de telespectatori, dar și de spectatori pe stadion, ne va stimula și pe noi atmosfera care o vom întâlni pe Ilie Oană”, e de părere Balint.

Partida care începe de la ora 18:00, pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești, va fi arbitrat de centralul Andrei Antonie (București) și de tușierii George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) și Mihăiță Necula (București). Rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), în timp ce observatori au fost delegați Marcel Savaniu (Brașov) și Felix Grigore (București).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 2

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: R. Avram – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Meza Colli (M. Bratu 58′), Cioinac – Al. Munteanu (Arnăutu 55′), Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu (Al. Zaharia 70) – I. Stoica
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Măd. Mihăescu, Ant. Manolache, Racu
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºUTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Lorenzi, Hrezdac – Oroian (Dam. Isac 61′), Buhăcianu, Bustea (Oct. Ursu 67′) – Cip. Rus (cpt.)(Cr. Pușcaș 86′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Șeroni, Miculescu, Khalaila
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºMin 90+5 Final de partidă. UTA câștigă cu 3-0 derby-ul de la Ploiești cu Petrolul, după un meci în care a stat la „cutie” și a profitat de golul marcat din penalty. În repriza secundă aproape că nu a ieșit din propria jumătate, dar a mai înscris de două ori în ultimele minute

â–ºMin 90+4  0-3 Hrezdac îi pasează în stânga lui Ursu, acesta trimite în centru, Buhăcianu scapă singur cu Avram, vrea să trimită pe lângă el, însă portarul respinge în față cu piciorul, fix la Diego Lorenzi, care pune latul și înscrie în poarta goală

â–ºMin 90+3 Țicu trage de la 25 de metri peste poartă. Iacob face semne de calm

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90 0-2 După un corner al Petrolului și o respingere în față, Bărboianu șutează direct în blocajul lui Valentin Buhăcianu, care scapă de la 25 de metri de poarta sa către poarta adversă. Are o cursă în viteză în care îl depășește și pe tânărul Țicu și înscrie pe lângă Avram, din 11 metri central

â–ºMin 86 Balint face ultima schimbare, una defensivă. Iese Ciprian Rus și intră Cristian Pușcaș

â–ºMin 85 Arnăutu preia la 10 metri lateral dreapta și trage la colțul scurt, iar Iacob palmează de sub transversală și salvează din nou

â–ºMin 84 Minge respinsă în față din careul arădean, Bărboianu trage cu exteriorul de la 20 de metri, însă Iacob are o paradă senzațională și respinge de lângă bara din dreapta sa

â–ºMin 80 Sergiu Arnăutu vede cartonașul galben pentru proteste, după ce arbitrul nu a vrut să dea henț la Melinte, după ce a ratat lovitura cu capul, iar mingea i-a picat pe mână. Publicul se încinge și îl înjură pe central

â–ºMin 78 Walace și Rus se lovesc cap în cap la un duel aerian, iar petrolistul e mai afectat, având nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 77 Cioinac trage de la 25 de metri central, însă mingea se duce peste transversală

â–ºMin 75  Ciprian Rus primește cartonașul galben pentru protestele de la o fază anterioară

â–ºMin 75 Stancu centrează dintr-un corner de pe dreapta, Melinte câștigă duelul aerian cu Walace și trimite cu capul peste transversală

â–ºMin 71 Petrolul continuă să preseze. UTA n-a mai ieșit din propria jumătate de minute bune. În afară de faza penalty-ului, arădenii n-au avut alte situații de a înscrie

â–ºMin 70 Cătălin Ștefănescu nu mai poate continua și este schimbat cu Alexandru Zaharia

â–ºMin 69 Ștefănescu acuză o accidentare și iese la marginea terenului

â–ºMin 67 La UTA, iese Cristian Bustea, accidentat, și intră Octavian Ursu

â–ºMin 65 Walace preia în careul advers cu spatele la poartă, își așează mingea și se întoarce să tragă. Și o face din 8 metri peste poartă, deși Arnăutu îi strigase să îi lase mingea fiindcă avea o poziție și mai bună. O nouă mare situație pentru Petrolul

â–ºMin 62 Marinescu centrează din stânga, Sîrghi sare la cap în fața careului mic, Iacob se izbește de el și arbitrul dă fault în atac

â–ºMin 61 Laszlo Balint mută și el. Iese Alexandru Oroian și intră Damian Isac

â–ºMin 60 Țicu centrează ideal din alergare, din stânga, Sergiu Arnăutu e găsit perfect în careul mic, la colțul lung, însă atacantul reia cu capul direct în Florin Iacob, care respinge în față. Ocazie colosală de egalare pentru UTA

â–ºMin 58 O nouă schimbare la Petrolul. Iese Derlis David Meza Colli și intră Mario Bratu

â–ºMin 55 Flavius Stoican face prima schimbare. Iese Alexandru Munteanu și intră Sergiu Arnăutu

â–ºMin 55 Bustea centrează dintr-un corner de pe stânga, arădenii nu ating balonul și petroliștii resping

â–ºMin 50 Lorenzi pierde o minge și Petrolul scapă pe contraatac cu Stoica în posesia balonului și cu Munteanu în dreapta. Stoica preferă să tragă din marginea careului, însă șterge rădăcina barei din stânga și ratează golul egalizator

â–ºMin 49 Valentin Țicu primește cartonașul galben pentru o intrare întârziată asupra lui Bustea

â–ºMin 47   Stancu îi pune o contră puternică lui Bărboianu, în încercarea de a centra din dreapta careului, însă arbitrul nu vede și lasă aut pentru UTA. Fundașul are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 46 A reînceput meciul. Niciunul dintre antrenori nu a schimbat la pauză

â–ºMin 45+3 Pauză

â–ºMin 45+3 Diego Lorenzi lovește mingea din fața lui Cioinac, după ce îl faultase la mijlocul terenului, și primește cartonașul galben pentru gest nesportiv

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 45 Cristian Bustea intră cu talpa asupra lui Ștefănescu și primește cartonașul galben, primul al jocului

â–ºMin 42 Lorenzi execută pe colțul lung lovitura liberă din stânga, iar arădenii faultează în atac

â–ºMin 41 Munteanu îl faultează pe Rus în flancul stâng de atac al arădenilor, iar mijlocașul Petrolului scapă de cartonaș. Fază fixă bună pentru UTA

â–ºMin 36  Ciprian Rus bate penalty-ul cu sânge rece, în dreapta, la semi-înălțime, și înscrie. Avram a sărit în partea opusă. UTA conduce în ciuda evoluției sale de până acum

â–ºMin 35 Bustea îl întoarce pe Marinescu în careu, în dreapta, aproape de tușă, centrează și căpitanul Petrolului face henț cu dreapta, în încercarea de a se proteja de impactul cu mingea. Arbitrul dictează penalty

â–ºMin 32 Bărboianu centrează bine din flancul drept, Ștefănescu și Marinescu urmăresc mingea la 7 metri central, însă nu ajung să o reia cu capul. Ștefănescu se lovește de Tomozei și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 26 Țicu centrează din stânga careului, mingea se lovește de Stoica și apoi se duce mai departe la Meza Colli, iar acesta șutează pe jos, puțin pe lânga bara din dreapta lui Iacob

â–ºMin 22 Oroian pasează din dreapta în careu, Bustea preia la 13 metri central și trage din întoarcere, însă destul de puțin peste poartă

â–ºMin 19 Ștefănescu pătrunde până în fața careului, ușor lateral stânga, își face mingea în centru pentru un șut cu dreptul, trimite cu efect către colțul lung, dar balonul trece destul de aproape pe lângă vinclu. Iacob a plonjat după minge, iar apoi își ceartă coechipierii din defensivă

â–ºMin 13 Jocul s-a mai liniștit, UTA s-a retras, iar Petrolul are controlul balonului, însă stă destul de departe de poarta lui Iacob

â–ºMin 7 Marinescu bate peste zid lovitura liberă de la 17 metri central, însă și puțin peste transversală. Suporterii din spatele porții își pun mâinile peste față

â–ºMin 6 Munteanu deviază pentru Ianis Stoica, acesta dă mingea pe lângă Melinte, iar apoi cade de lângă fundaș. Arbitru dă cu întârziere lovitură liberă în semicercul din fața careului porții lui Florin Iacob

â–ºMin 6 Se joacă în ritm alert, de la o poartă la alta. Jucătorii arată poftă de joc

â–ºMin 4 Marinescu primește ideal în fața careului, pătrunde pe lângă Ilie și ajunge în poziție ideală de a finaliza, însă Stancu intră prin alunecare la 10 metri central și îl blochează fix când se pregătea să tragă

â–ºMin 2 Bogdan Stancu bate direct în zid lovitura liberă din colțul dreapta al careului petrolist, iar gazdele scapă de emoții

â–ºMin 1 Walace intră tare asupra lui Buhăcianu și arbitrul dictează lovitură liberă, însă nu și cartonaș galben pentru petrolist. UTA are lovitură liberă din colțul careului

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești

â–ºÎn sezonul trecut, din ambele meciuri dintre Petrolul și UTA au rezultat multe goluri. În tur, la Ploiești, scorul a fost unul egal, 2-2, după ce „lupii” au deschis scorul și apoi au alergat pentru a obține cel puțin un punct. În retur, Petrolul s-a impus cu 4-2, însă după ce UTA a avut 2-0.

Marius ANGHEL 12 Aug. 2019, 19:57 Campionat
Pe aceeași temă