„I-am bătut și la Brașov, acum și la ei. Am jucat cu sufletul.” Florin Iacob spune ce i-a motivat pe „stegari” în derby-ul cu UTA și ce a simțit la penalty-ul lui Petre

Marius ANGHEL 21 Mar. 2017, 10:50 Campionat

FC Brașov a revenit în lupta pentru promovare după un meci extrem de bun, la Șiria, cu UTA Bătrâna Doamnă. Victoria de duminică din județul Arad, scor 2-1, a venit într-un moment în care echipa traversa o criză prelungită în retur. Reacția „stegarilor” în meciul cu UTA a fost una incredibilă, câteva modificări în primul 11, determinare totală, organizare și un portar care i-a scos din minți pe arădeni cu paradele sale au dus la o victorie mare a jucătorilor lui Cornel Țălnar.

Săptămâna trecută, după ce CNSL a amânat din nou pronunțarea în cazul Chipciu, jucătorii și antrenorii erau un car de nervi, pentru că de o decizie favorabilă depinde și finanțarea echipei până la finalul campionatului.

„Cei de la UTA au spus că ne dau cu terenul în cap!”

După o discuție avută vineri, în vestiar, la care a participat și administratorul special Vasile Dochița, jucătorii și antrenorii au sunat adunarea pentru meciul cu UTA, iar echipa a arătat cu adevărat că poate juca fotbal de calitate. Declarațiile războinice venite din vestiarul UTA-ei, la care s-au adăugat toate problemele din ultima perioadă, i-au mobilizat la maxim pe „stegari”.

Chiar înaintea startului meciului de la Șiria, căpitanul Florin Iacob le-a transmis un mesaj cât se poate de clar coechipierilor: „dacă plecăm de aici învinși, de marți nu mai avem ce căuta la antrenamente! Acest meci nu avem voie să-l pierdem!”. Apoi a venit și secundul Mihai Stere, care i-a înverșunat și mai tare pe jucători. „Cei de la UTA au spus că ne dau cu terenul în cap! Atunci, hai să mergem peste ei”, au reacționat jucătorii brașoveni, iar atitudinea și determinarea din acest meci a făcut diferența.

„A fost o tensiune foarte mare înaintea meciului cu UTA, cu atâtea probleme, nimeni nu mai credea în noi, dar iată că am dovedit că suntem o echipă bună, iar victoria cu UTA nu poate fi pusă de nimeni la îndoială. I-am bătut și la Brașov, acum și la ei. Am arătat o reacție de orgoliu, am jucat cu sufletul și acest lucru s-a văzut pe teren. Am revenit în cărțile promovării, iar următorul meci, cel cu ASU Poli Timișoara trebuie câștigat cu orice preț”, a spus Florin Iacob, citat de Monitorul Expres.

„Am simțit că Petre este tensionat”

Pe lângă intervențiile din acest meci, Florin Iacob a reușit să apere un penalty cu zece minute înainte de final. „Stegarii” conduceau cu 2-0, după reușitele lui Chitoșcă și Enceanu, dar un penalty provocat stupid de Cătălin Stan putea schimba soarta jocului.

Un specialist al penalty-urilor, Iacob a reușit să apere execuția lui Adrian Petre. „Cătălin Stan era terminat, dar i-am spus să stea liniștit că voi apăra și că va trebui să mă premieze la Brașov. Am simțit că Petre este tensionat și chiar i-am spus că «vezi că ai o responsabilitate foarte mare să bați acest penalty». Am ghicit colțul și apoi m-am trezit cu toți colegii peste mine. Adrian Petre este un atacant de clasă, trebuie să treacă peste acest moment pentru că are tot viitorul în față”, a povestit Florin Iacob, care are câteva „victime” la penalty-uri apărate, printre care Adi Mutu, Nicușor Stanciu, Sergiu Neguț sau „prințul” Adrian Cristea. „Nu este niciun secret la penalty-uri. Este vorba de multă muncă și concentrare. Andrei Șanta, antrenorul cu portarii de la FC Brașov și cel alături de care lucrez de la șapte ani, a fost mereu lângă mine și m-a încurajat întotdeauna. Cu el am învățat și exersez aproape la fiecare antrenament loviturile de la 11 metri. Am avut șansa să mă pregătesc cu Bogdan Stelea, Dani Coman sau Mario Felgueiras, toți portari de mare valoare. Am văzut modul în care trebuie să te pregătești ca portar profesionist și cât de mult e nevoie să muncești pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Fiecare în parte a reprezentat mult pentru mine și îi apreciez foarte mult”, a mai spus Iacob.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 21 Mar. 2017, 10:50 Campionat
Pe aceeași temă