Hotico: „Sperăm să redresăm corabia înainte de a se scufunda”

11 Apr. 2012, 13:33 Campionat

Cu 5-0 s-a impus FC Bihor la Oradea în fața băimărenilor de la FC Maramureș Universitar în cadrul etapei 20 a Ligii a doua de fotbal. Președintele Dan Hotico și-a găsit consolarea după acest eșec în faptul că numai echipa lui și liderul Ligii 1 și-au permis să piardă cu acest scor. „Speram sa redresam corabia inainte de a se scufunda”, a marturisit presedintele. Antrenorul secund Ciprian Dorobantu a avertizat ca meciurile se succed cu atata repeziciune si nevoia de puncte e atat de mare incat nu e timp de plans dupa punctele pierdute, ci e de invatat niste lectii si de mers mai departe. „Sa ne revenim cat de repede, meciurile sunt legate, nu avem timp de suspinat!”, a fost indemnul tehnicianului.

FC Maramures Universitar Baia Mare a bifat la Oradea, in compania echipei FC Bihor, nu numai cele mai multe goluri (5) incasate intr-un meci in acest sezon, ci si infrangerea suferita la cea mai mare diferenta (0-5). Este al doilea joc consecutiv in care baimarenii nu inscriu si a doua infrangere la rand. In compania celor de la FC Bihor, baimarenii „au reusit” si contraperformanta de a incasa in circa un sfert de ora trei goluri de la acelasi jucator.

Hotico: „Sperăm să redresăm corabia înainte de a se scufunda”

„Prea multe nu am ce sa spun pentru ca jocul ne-a cam lasat fara cuvinte. Acum, ca sa fac o gluma, ati vazut: noi si echipa de pe locul 1 din prima liga am pierdut cu acelasi scor, dar CFR-ul pe terenul propriu. Asta nu-i scuza. Am jucat cu o echipa buna, nu ne-am dus in postura de grupare care sa castigam meciul, desi e adevarat ca ne-am dus cu intentia de a face un meci bun si de a incerca sa schimbam fata echipei ca joc si atitudine. Din pacate am plecat cu un handicap pentru ca am luat primele doua goluri repede, pe niste greseli impardonabile, parerea mea, la nivelul portarului. Dupa care – rand pe rand – toti au inceput sa greseasca si au jucat fara orizont. Asta este, incercam sa mergem mai departe si sa ne atingem obiectivul, salvarea de la retrogradare. Speram sa redresam corabia inainte de a se scufunda”, a declarat Dan Hotico, presedintele FC Maramures Universitar Baia Mare.

Mergand pe sirul similitudinilor cu CFR Cluj, Hotico a spus: „Daca vorbim despre sanctiuni la conducerea tehnica, pentru merge cu similitudinile cu CFR Cluj mai departe, noi nu avem bani sa ne permitem sa schimbam antrenorii pentru ca orice antrenor vine pe bani multi. Sanctiuni?! E usor de taiat cu barda. E mai greu de cautat si de gasit cauzele si de insistat acolo unde e nevoie. Desigur, mari sanctiuni cat timp nici nu prea sunt bani nu se pot lua. Baietii au fost platiti inainte de sarbatoarea Floriilor. Nu am avut bani pentru a achita toate sumele 100%, mai sunt mici restante. Dar saptamana asta incerc sa achit diferentele. Eu spun ca asta nu a afectat jocul echipei”.

Dorobanțu: „Băieții nu mai au curaj să paseze, arătăm ca o echipă fricoasă și naivă”

Cautand explicatii pentru jocul de la Oradea, ceva raspunsuri a avut tehnicianul Ciprian Dorobantu: „Jucam prost, suntem intr-o perioada grea. Se vede ca nu am reusit sa facem tot ceea ce ne-am propus la inceputul perioadei de pregatire: daca dupa cantonament lucrurile au fost in ordine, venind acasa nu am putut sa ne pregatim cum trebuie pentru ca nu am avut terenuri si toate astea se repercuteaza in joc. Baietii nu mai au curaj sa paseze, aratam ca o echipa fricoasa si naiva. Au aparut greselile foarte mari individuale si ne-au costat destul de mult. Am intalnit o echipa buna, acum cuprinsa de entuziasm dupa ce castigase acasa un meci greu cu Severinul. O echipa tanara, care ne-a pus probleme. Dar eu sunt incredintat ca noi vom incepe sa jucam mai bine, pentru ca am reusit deja sa legam antrenamentele mai bine si speram ca asta sa se vada cat de curand si in meciuri si, mai important, in rezultate”.

„Să ne revenim cât de repede, meciurile sunt legate, nu avem timp de suspinat!

Antrenorul a tras si semnalul de alarma, spunand ca timp pentru suspine nu exista si ca trebuie doar luat aminte la acest joc si mers mai departe: „Ne asteapta partide foarte grele. Noi speram sa ne facem intelesi de jucatori si sa punem osul la munca: sa nu ne plangem noi de mila pentru ca asa vor ajunge si altii sa ne planga de mila. Si noi nu vrem asta. Daca echipe care stau mai rau decat noi nu dispera si incearca sa joace pentru a evita retrogradarea, nu vad de ce nu am crede ca putem sa facem si noi acelasi lucru. Nu trebuie sa facem o tragedie: trebuie sa fim ingrijorati, trebuie sa ne dea de gandit tuturor. Sa ne revenim cat de repede, meciurile sunt legate, nu avem timp de suspinat! Nu avem timp de regrete. Sa iesim cu capul sus de pe teren dupa fiecare meci, pentru ca eu cred in continuare ca echipa are potential, chiar daca am pierdut jucatori importanti in iarna”.

Baimarenii raman cu 22 de puncte si ocupa locul 11 in clasamentul seriei Vest. Vineri, de la ora 17.00, in etapa 21, in Baia Mare vine Alro Slatina.

Sursa: eMaramureș
Foto: Remus Toderici

11 Apr. 2012, 13:33 Campionat
Pe aceeași temă