Hora bucuriei: Gloria, ca și promovată după victoria cu UTA Arad

05 May. 2012, 16:25 Campionat

Echipa bistrițeană a întors spectaculos după ce a fost condusă la pauză cu 2-1, iar etapa următoare poate consfinți revenirea matematică a Gloriei în prima ligă. Golul victoriei a fost înscris de eterna armă secretă Marius Curtuiuș.

Sâmbătă 5 mai, spectatorii prezenți în tribune au avut ce vedea. Vreme frumoasă, spirite încinse în teren și pe băncile tehnice, dueluri tari, goluri frumoase, răsturnări de situație. „Vampirii” au trecut cu bine și de etapa a 25-a din Seria a 2-a a ligii secunde, sfârtecând „Bătrâna Doamnă” la capătul unui meci palpitant.

Au mai rămas 5 etape, iar în joc mai sunt 15 puncte, exact distanța dintre Gloria și Gaz Metan Severin, ocupanta locului 3. Deoarece la rezultatele directe echipa din Drobeta Turnu Severin stă mai bine (3-1 și 1-2), formația antrenată de Nicolae Manea mai are nevoie de un egal pentru a fi matematic în Liga I.

Revenind la partida de sâmbătă, UTA a venit decisă să-și vândă scump pielea, iar în minutul 8, după un henț în careu comis de Vali Năstase, Bogdan Mara a transformat cu sânge rece penalty-ul de 1-0. În minutul 12 s-a restabilit egalitatea: Anton a centrat de pe dreapta, Ali-Tolmbaye a încercat să respingă, Fernando Cafasso s-a interpus pe traiectorie și a deviat mingea în plasă. Oaspeții au intrat la pauză în avantaj, după ce în minutul 29 Alin Ignea a dus scorul la 2-1 transformând o lovitură liberă de la 16 metri.

Așa cum ne-am obișnuit în acest campionat, repriza a doua a aparținut Gloriei, care a ridicat tribunele în picioare mai întâi în minutul 52, când Cornel Predescu a reușit un eurogol: șut din marginea careului în vinclul porții lui Amadio. Apoi, eternul marcator din postura de rezervă, Marius Curtuiuș, a băgat în traista Gloriei încă 3 puncte de aur. În minutul 62, atacantul bistrițean a primit o pasă perfectă de la Predescu și l-a învins pe nefericitul Amadio cu un șut la colțul lung.

Până la final s-a jucat pe contre, într-un ritm alert, iar fluierul final a declanșat bucuria jucătorilor Gloriei, care au scandat „Campionii! Campionii!”, anticipând accederea pe prima scenă.

Ca și promovată, Gloria așteaptă în perioada următoare decizia Comisiei de licențiere din cadrul FRF, pentru a afla dacă se întoarce pe prima scenă. Conform spuselor oficialilor grupării bistrițene, totul e în regulă și Gloria va primi atât de mult așteptata licență.

Mai multe POZE de la meci

În cazul cluburilor din Liga a II-a care au solicitat licența pentru sezonul viitor al Ligii I, Comisia de licențiere va funcționa în perioada 15 – 25 mai. Deciziile pronunțate de Comisia de fond vor putea fi atacate cu apel la Comisia de Apel, care va analiza eventualele contestații în perioada 31 mai – 8 iunie. Hotărârile Comisiei de Apel sunt definitive și executorii pe plan național, dar pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne.

GLORIA BISTRIȚA – UTA ARAD 3-2 (1-2)
Cafasso (12), Predescu (52), Curtuiuș (63) / Mara (8 – pen.), Ignea (28)

Antrenor: Nicolae Manea
Bota – Peteleu, V. Năstase (cpt.), Al. Tudose (’55 Curtuiuș), I. Costache – Feher (’90+2 Trașcă), R. Mărginean – Predescu (’78 Țârcă), P. Anton, Cafasso – D. Stan

Antrenor: Adrian Falub
Amadio – Calvin, Pocuca, Gligor, Siminic – Purece (’36 Chindriș), Ignea, G. Neagu (’68 Galanis) – Mara (cpt.), Sitoe (’53 Al. Miron) – Ct. Bucur

Text și foto: Timp Online

05 May. 2012, 16:25 Campionat
Pe aceeași temă