Hora a bătut sârba oltenească

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2014, 23:35 Campionat

Dacă FCU Craiova nu a jucat deloc, CSU Craiova a făcut-o doar preț de o repriză la reluarea ligii secunde. Pe „Ion Oblemenco” s-au strâns 6.000 de spectatori, care păreau să nu regrete frigul îndurat după ce le-au oferit favoriții în prima parte, dar au plecat înghețați de ripostele lui Tomozei și Hora.

Cu patru noutăți față de anul trecut, dintre care trei dispuse în defensivă, echipa lui Stângă a dominat clar primele 40 de minute ale derby-ului celor mai înstărite cluburi din liga secundă. Alb-albaștrii au combinat pe trasee interesante și au avut ocazii, însă deschiderea scorului a venit dintr-o fază fixă. Devierea sârbului Tomic la un corner l-a găsit pe macedoneanul Kitanovski gata să intre în poartă cu minge cu tot. Reușita a avut și completări, dar șuturile lui Ferfelea au fost doar spectaculoase, nu și eficiente. Tot la poarta dinspre singura peluză ocupată pe „Ion Oblemenco” s-a jucat și s-a marcat și în repriza secundă, fiindcă echipa lui Sabău s-a metamorfozat și avea să plece cu toate punctele din Bănie.

Centrul terenului a fost revendicat de N”Doye, care i-a scos din joc pe Ferfelea și Precup, în timp ce pe benzi Sin și Ganea nu au contat deloc. În aceste condiții, defensiva craioveană n-a rezistat presiunii și a început să gafeze, fiind debusolată complet după ce și celălalt fundaș dreapta, Tomozei, a punctat. Acesta a debutat cu gol la ASA și a câștigat net duelul direct al foștilor reșițeni, cu Vătăjelu.

Pe presiunea oaspeților, Brac n-a putut decât să respingă șutul lui Voiculeț, iar Hora a împins mingea în poartă pentru 1-2. Craiova n-a mai avut resurse și nici idei, rezumându-se să arunce mingea spre Curelea, care s-a zbătut eficient, dar nu a fost susținut, gazdele picând și fizic pe final.

Mureșenii au meritat victoria, datorită unei reprize secunde foarte bune și se desprind, probabil decisiv, în ierarhia pentru play-off.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
ASA TÂRGU MUREȘ
1-2

Kitanovski ”27 / Tomozei ”54, Hora ”66

Brac – Kitanovski, Tomic, Fl. Pătrașcu (cpt.), Vătăjelu – Precup – Cr. Ganea, Ferfelea, Valskis, Sin (Pleșan ”68) – Curelea
Antrenor: Ovidiu Stângă

Botoșer – Tomozei, Gugu, Sepsi, Szilagyi (cpt.) – Ndoye, Onicaș – Buhăescu, Voiculeț (Huiban ”72), Bumba – Hora
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova); Spectatori: 6.000; Corespondent: Cosmin Staicu; Arbitru: Radu Petrescu 3 (București); Asistenți: Sebastian Stoianov 3 (Constanța) și Ciprian Florin Danșa 3 (Oradea); Jucătorul meciului: Ousmane Ndoye 3.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2014, 23:35 Campionat
Pe aceeași temă