Continuă agonia pentru ASA Târgu Mureș! Verdictul dat de Tribunalul Mureș în procesul falimentului

Marius ANGHEL 14 Jan. 2018, 15:14 Campionat
Continuă agonia pentru ASA Târgu Mureș!** Verdictul dat de Tribunalul Mureș în procesul falimentului

Agonia clubului ASA Târgu Mureș, vicecampioană a României în sezonul 2014-2015, continuă. Falimentul grupării aflate acum pe locul 8 în Liga 2, după 21 de etape desfășurate în acest campionat, nu a fost pronunțat nici în ședința de vineri, 12 ianuarie, a Tribunalului Specializat Mureș, cu toate că are mari datorii, a rămas fără jucători și nu are plan de organizare și de viitor. Un nou termen de judecată va avea loc pe 9 martie, adică la două săptămâni după ce Liga 2 se va relua.

„Având în vedere suspendarea executării sentinței nr. 549/2017 prin Ordonanța nr. 596/2017 pronunțată de Curtea de Apel în dosarul nr. 292/43/2017, constată că acest termen a rămas fără obiect și drept consecință menține termenul stabilit în procedura de reorganizare, respectiv 09 martie 2018”, sună verdictul Tribunalului Specializat Mureș după termenul de judecată în procesul falimentului AFC ASA 2013 Târgu Mureș din 12 ianuarie.

Pe 30 octombrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureș a admis ordonanța prezidențială formulată de administratorul special Ioan Nucu Man de suspendare a executării sentinței de intrare în faliment, decisă în 13 octombrie de Tribunalul Mureș. Atunci, ASA Târgu Mureș a scăpat, pentru moment, de faliment, de lichidare și a putut să-și continue activitatea în campionatul Ligii 2. Dacă nu ar fi fost acea suspendare, ASA ar fi fost exclusă din competiție.

Cu chiu, cu vai, echipa din Târgu Mureș a reușit să își dispute toate meciurile programate în 2017, însă acum are șanse minime de supraviețuire. Majoritatea cluburilor din Liga 2 și-au reluat pregătirile pentru partea a doua a sezonului, însă nu și ASA, care nu mai are susținere financiară, iar jucătorii pe care îi mai avea au plecat după ce nu au văzut niciun ban.

Despre situația clubului ASA Târgu Mureș și a jucătorilor care încă sunt legați contractual de el s-a discutat și în ultima ședință a Comitetului Executiv al FRF, cea de vineri, 12 ianuarie.

Pe lângă ASA Târgu Mureș, alte două cluburi din Liga 2, Pandurii Târgu Jiu și Olimpia Satu Mare, sunt aproape de desființare în această iarnă.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Iosif Vajnar (PIXEL ProSport)

Marius ANGHEL 14 Jan. 2018, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă