Gură de oxigen pentru Pandurii! Echipa lui Bogoi a bifat primul succes în 2019, într-un meci cu șapte goluri. „Victoria cu Brăila este o descătușare”

Gură de oxigen pentru Pandurii! Echipa lui Bogoi a bifat primul succes în 2019, într-un meci cu șapte goluri.**

De cinci partide a avut nevoie Pandurii Târgu Jiu ca să obțină prima victorie din acest an. Succesul s-a conturat în etapa a 26-a, rundă în care elevii antrenați de Adrian Bogoi au dispus, pe teren propriu, cu scorul de 5-2, de Dacia Unirea Brăila, echipă aflată deja cu un picior în Liga 3.

Gazdele au început în forță partida de pe terenul sintetic al Complexului Municipal din Târgu Jiu și, până în minutul 3, au reușit să trimită de două ori mingea în transversală, prin Andrei Blejdea și Robert Gheorghe. Blejdea n-a mai greșit ținta și în minutul 10, când a înscris cu un șut din interiorul careului, pe lângă portar, după o acțiune proprie, începută la mijlocul terenului.

Dacia Unirea a egalat în minutul 22, prin căpitanul Costin Ciucureanu, din lovitură liberă, lateral stânga, de la peste 25 de metri, care l-a surprins pe portarul Alexandru Costache, plecat pe colțul lung. Gazdele au revenit rapid în avantaj, prin Patrick Popescu, care a înscris cu capul, din centrarea lui Blejdea. În finalul primei reprize, George Tudoran a dus scorul la 3-1, cu un șut plasat, de la 14 de metri. În minutul 62, noua achiziție a Brăilei, Momodou Jallow, a redus din diferență, cu un șut superb, de la 22 metri. Robert Bratu a refăcut avantajul de două goluri, în minutul 64, după ce a înscris cu capul, din cornerul executat de Blejdea. În minutul 72, același Blejdea, jucătorul meciului de sâmbătă, a fost agățat în careu de Mușea, iar George Tudoran a marcat din penalty, izbutind astfel dubla.

S-a încheiat 5-2, iar Pandurii a reușit să urce un loc în clasament, fiind pe 9, cu 32 de puncte și la egalitate cu alte trei echipe, după disputarea etapei a 26-a. În schimb Dacia Unirea Brăila a căzut din nou pe ultimul loc, cu 15 puncte, după ce a fost egalată de ACS Poli.

Bogoi: „N-am avut nicio emoție”

Succesul l-a bucurat pe antrenorul Adrian Bogoi, care susține că n-a avut nicio emoție pe parcursul jocului.

„Această victorie este o descătușare. Am format o echipă noua la Târgu Jiu și așteptam victoria, ținând cont că muncim foarte mult la antrenament. De data aceasta am reușit un joc foarte bun și am stat fără emoții de la început până la sfârșitul partidei. Primim însă goluri, în continuare, foarte ușoare. Din păcate, nu avem antrenor de portari la Târgu Jiu de foarte mult timp, dar am înțeles că zilele viitoare va veni cineva care să lucreze specific cu portarii”, a declarat Bogoi.

Acesta a tras încă o dată un semnal de alarmă, indignat de problemele financiare care apăsă clubul. „Sper ca și conducerea clubului să înțeleagă că trebuie să rezolve problemele pe care încă nu le-a mai rezolvat. De un an de zile sunt restanțe la echipă, deși totalul sumelor este foarte mic, fiindcă salariile nu sunt mari, dar nu putem să facem performanță cu zero lei. Așteptăm să-și facă treaba fiecare, de un an și jumătate sunt numai promisiuni”, a mai spus antrenorul principal al echipei gorjene.

În etapa următoare, Pandurii joacă în deplasare la Timișoara, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Ripensia, echipă cu care se află la egalitate în clasament, însă pe care o depășește datorită golaverajului mai bun.

PANDURII TÂRGU JIU – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA        5-2
Andrei Blejdea 10′, Patrick Popescu 26′, George Tudoran 43′, 71′ – pen., Robert Bratu 66′ / Costin Ciucureanu 22′, Momodou Jallow 62′

Al. Costache – Oiță, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Al. Vasilescu – Raiciu, Trancă (Dănescu 75′), Al. Vodă (cpt.)(Du Ho Kim 78′) – Tudoran, P. Popescu (Draca 82′), Blejdea
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Nic. Cotolan, Laur. Tudor, Al. Dinu
Antrenor: Adrian Bogoi

Rogers – Gab. Niță (cpt.)(Onyeka 46′), Prunescu, Diakite, Mușea – Pleșa, Izmană (M. Mihalcea 60′) – Sahru (Coteț 72′), Van den Driest, Ciucureanu – Jallow
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Moroianu, Val. Robu, Căruță
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Spectatori: 200; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă