Grigoraș, optimist în privința șanselor Farului împotriva Chindiei: „Greu ne va mai învinge cineva”. Ce crede despre un arbitraj favorabil târgoviștenilor

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 19:01 Campionat
Grigoraș, optimist în privința șanselor Farului împotriva Chindiei:

SSC Farul și-a întrerupt seria de două victorii consecutive (1-0 cu CS Balotești și 2-0 cu Pandurii) și ascensiunea în Liga 2 odată cu înfrângere suferită la București, weekendul trecut, cu Metaloglobus, scor 1-2, dar speră să obțină un rezultat bun la finalul acestei săptămâni, chiar dacă la Constanța vine una dintre favoritele la promovare. Antrenorul Petre Grigoraș a remarcat o creștere în joc a elevilor săi în ultimele etape și e convins că împotriva Chindiei nu au cum să piardă. „Putem să batem pe absolut oricine. Greu ne va mai învinge cineva”, spune antrenorul Farului înaintea întâlnirii cu a patra clasată din Liga 2..

„Ne doream să avem continuitate și în joc și în rezultate. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Este un joc extrem, extrem de important, pentru că trec etapele și e o anumită distanță de locurile care ne salvează. Nu e nimic pierdut, este clar. Mie, jucătorii îmi dau încredere mare că putem să batem pe absolut oricine. Nu îmi fac niciun fel de problemă, nu mă gândesc acum că jucăm cu Chindia Târgoviște. Cu oricare echipă din Liga a 2-a am jucat, eu zic că avem șansele noastre și avem șanse mari. Repet, echipa este în creștere și sunt convins că greu ne va mai învinge cineva. Dar este o declarație puțin optimistă, dar am totală încredere în jucători și, poate pentru prima dată în acest campionat, vă spun sincer că îmi este extrem – extrem – extrem de greu să aleg primul „11”, pentru că echipa s-a prezentat bine, toți jucători sunt valizi și sper să reușim un joc bun și un rezultat bun, pentru că asta așteptăm, chiar dacă întâlnim un adversar care de vreo trei ani de zile se luptă să promoveze în prima ligă, ajunge pe la baraj, nu și-au schimbat foarte mulți jucători, au și mulți jucători cu experiență la nivelul Ligii a 2-a. Un lucru care trebuie specificat. Este extrem de important de specificat, jucători care cunosc ritmul a ceea ce se joacă în Liga a 2-a, o echipă puternică, într-adevăr, o echipă care în ultimele etape înscrie foarte mult. Dar asta nu mă oprește pe mine să sper ca sâmbătă vom face un meci bun și vom obține victoria. Pentru că am văzut atitudinea echipei în meciurile anterioare, chiar și în jocul pierdut la București, în care, vă spun sincer, cam ne-am bătut singuri”, a spus Grigoraș în conferința de presă organizată joi.

Întrebat dacă se teme de arbitraj, fiindcă în acest sezon Chindia este unul dintre cele mai organizate cluburi din Liga 2, din toate toate punctele de vedere, fiindcă îl are președinte pe Marcel Ghergu, membru în Comitetul Executiv al FRF și un apropiat al lui Răzvan Burleanu, Petre Grigoraș nu vrea să se gândească la astfel de jocuri, spunând că acestea ar putea fi considerate alibiuri pentru el și jucători.

„Nu trebuie să ne gândim la așa ceva. Ă‚sta trebuie să fie ultimul lucru care să mă intereseze pe mine, personal, sau pe jucători. Sunt momente decisive în joc în care poate interveni cu un arbitraj sau cu ceva de genul ăsta. Dar nu este problema noastră. Noi trebuie să ne organizăm foarte bine, să avem o atitudine bună și să ne facem treaba cât mai bine pe teren. Celelalte treburi sunt auxiliare și nu depind de noi. Asta ar însemna un alibi, pe undeva, în caz de, poate pentru stafful tehnic, pentru jucători, ceea ce lucrul ăsta nu o să-l spun niciodată echipei. Ei trebuie să se gândească la faptul că vor întâlni 11 adversari motivați să promoveze după vreo două încercări nereușite și că au venit aici, la Constanța, să ajute echipa să rămână în Liga 2, momentan, iar după aceea să ne gândim la altceva. Dar, pe termen, e clar că trebuie să ne gândim la primul joc, cu Chindia, pe care trebuie neapărat să-l câștigăm”, a mai comentat Grigoraș.

Înaintea desfășurării etapei a 27-a, Chindia se află pe locul 4, cu 57 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 3, „U” Cluj. SSC Farul e pe locul 17, cu 26 de puncte. În meciul tur, târgoviștenii au câștigat cu 5-1, prin golurile marcate de Andrei Șerban (5), Alin Dudea (27), Cristian Cherchez (50 – pen., 58) și Cristian Neguț (89), respectiv Lamine Diakite (19).

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 19:01 Campionat
Pe aceeași temă