Grigoraș dă vina pe „central” pentru înfrângerea Farului cu Petrolul, dar n-a părut afectat. „Scorul final a fost influențat de o decizie de arbitraj. E însă un eșec mai dulce”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 17:50 Campionat

SSC Farul a condus în meciul de luni seară de la Ploiești, cu Petrolul, însă a pierdut cu 1-2 și a ajuns la egalitate de puncte cu Ripensia (13 pct.), ultima clasată pe locurile retrogradabile.

Formația constănțeană a deschis, cu noroc, scorul, în minutul 20, când portarul Tordai a scăpat printre mâini o minge execută moale, peste zid, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri central de Marius Tudorică. Însă avantajul a ținut doar cinci minute, fiindcă, la șutul lui Laurențiu Marinescu (25), Yanis Roumadi a pus piciorul în 6 metri pentru a devia, însă l-a surprins pe Mihai Popa, care a scapă balonul în propria poartă.

Egalitatea a rezistat până în minutul 59, atunci când Sergiu Arnăutu a înscris dintr-un penalty controversat. La o situație de unu la unu între Tudor Șaim și portarul Mihai Popa, faristul a schimbat clar direcția balonului, însă apoi, cu același picior, l-a călcat, la fel de clar, pe atacant, care a speculat și a plonjat în careu.

Grigoraș, nu foarte afectat de eșecul cu Petrolul: „Trebuie să acceptăm și această înfrângere. E însă un eșec mai dulce”

La finalul partidei, antrenorul Petre Grigoraș a considerat că echipa sa a făcut un joc bun la Ploiești, fără multe erori, așa cum se obișnuise din precedentele jocuri, însă a transmis că soarta meciului a fost decisă de arbitru, la acel penalty controversat. Totuși, Grigoraș nu a părut foarte deranjat de această nouă înfrângere înregistrată de SSC Farul.

„Veneam după două rezultate pozitive, egalul de la Bacău și victoria cu FC Argeș, care ne dăduseră puțină încredere. Știam că întâlnim în această seară un adversar mult mai valoros și mai puternic decât noi, într-o atmosferă superbă, pe un teren foarte frumos. Astfel că ne așteptam la o partidă foarte grea. Dar cred că am făcut un joc destul de bun, cu mai puține greșeli ca în alte partide. Au fost ocazii de ambele părți, iar la un moment dat chiar puteam egala. Din ce am înțeles, se pare că scorul final a fost influențat de o decizie de arbitraj. A fost penalty-ul care a decis soarta partidei. Ne-am fi bucurat dacă reușeam să păstrăm această linie de invincibilitate, dar trebuie să acceptăm și această înfrângere. E însă un eșec mai dulce, întrucât am văzut determinare la echipă. Chiar dacă se trece prin moment extreme de grele, jucătorii au avut dorință, astfel că nu prea am ce să le reproșez. Trebuie să ne adunăm pentru meciul următor, unul la fel de dificil, cu Mioveni, la Constanța, sâmbătă, când sperăm că șansa va fi de partea noastră”, a declarat, la finalul meciului, Petre Grigoraș, la microfonul DigiSport.

După 14 etape, SSC Farul are 13 puncte acumulate, la fel ca Ripensia, și se află pe locul 15, primul de deasupra locurilor retrogradabile, acolo unde e echipa timișoreană. Meciul următor îl desfășoară sâmbătă, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni (locul 7 cu 26 de puncte).

Rezumatul meciului dintre Petrolul și SSC Farul:

Foto: Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 17:50 Campionat
Pe aceeași temă