Golul carierei ce va fi șters din statistici din amatorism!

Mihai Andries 16 Mar. 2013, 18:54 Campionat

Referindu-ne strict la joc, Delta Tulcea și-a menținut vie speranța la promovare prin victoria obținută la Galați în al doilea minut de prelungiri. Puștiul Claudiu Dragu  a prins un trasor de la 40 de metri sub transversală care a însemnat golul victoriei tulcene și al carierei pentru puștiul care încă nu a împlinit 21 de ani.

Însă, golul de senzație al lui Dragu în mod normal ar trebui să fie șters zilele următoare din arhivele statisticienilor, după ce foaia de joc și raportul de arbitraj vor fi analizate de comisiile federale. Totul din cauza unei gafe colosale a celor de pe banca tehnică a gălățenilor. În minutul 83 au efectuat o schimbare, Șomodean în locul lui Chebac, în urma căruia au rămas pe teren fără să aibă în echipă un jucător sub 21 de ani, așa cum obligă regulamentul la liga secundă, astfel că cel mai probabil partida va fi omologată cu 3-0 la masa verde pentru Delta Tulcea.

„Toți cei de pe bancă sunt vinovați. Toți! Așa am ajuns, să exult la golul de senzație al lor din prelungiri? M-am bucurat ca și cum am fi înscris noi, pentru că altfel toți ar fi zis că a fost blat, că am făcut acea schimbare intenționat”, a răbufnit după meci Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea Galați.

Chipirliu la al doilea meci consecutiv cu gol marcat

Ca joc, a fost o primă repriză echilibrată, încheiată cu avantajul gazdelor după golul lui Chipirliu, lăsat singur cu portarul de o pasă sclipitoare a fostului internațional Iulian Apostol. În a doua parte a meciului Delta a dominat jocul și a ratat golul egalizator prin Vișan Crețu, șut în bara transversală din afara careului în minutul 60, apoi prin Neagu, reluare din foarfecă peste poartă (66”). Eforturile oaspeților au fost răsplitite în minutul 73, când  Nanu a reluat cu capul în plasă din central careului o centrare venită din corner. Oaspeții nu s-au mulțumit cu atât, au forțat victoria, iar Vișan Crețu a ratat din nou (78”), de data acesta singur cu portarul după un angajament perfect a lui Câju. Apoi a venit golul de senzație al lui Dragu din prelungiri.
Altfel, acesta a fost primul meci în care echipa gălățeană a evoluat pe stadionul „Zoltan David” (vechea denumire – Ancora, proprietatea FC Oțelul), acolo unde terenul de joc a fost impecabil, majoritatea spectatorilor afirmând că aici este cel mai bun gazon din țară. FCM-ul a plecat de pe stadionul Dunărea din cauza stării deplorabile în care se află terenul.

DUNĂ‚REA GALAȚI – DELTA TULCEA 1-2
Au marcat: Chipirliu ”30 / E. Nanu ”73, Dragu ”90+2

Olaru – L. Radu, Hristian, St. Cucu (cpt.), Al. Cristea – D. Cristescu, Chebac (Șomodean ”83), I. Apostol, V. Florea – Chipirliu (I. Enache ”75), S. Drăgan (A. Grosu ”46)
Antrenor: Valentin Stan

Stoicescu – V. Crețu, Mișelăricu, Marincău, Scarlat (M. Olteanu ”87) – Cl. Dragu, N. Crețu (Postelnicu ”89), Al. Iacob, Câju (cpt.) – C. Neagu, E. Nanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Stadion: „Zoltan David” (Galați); Spectatori: 200; Corespondent: Marian Căpățînă; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu 3 (Târgoviște); Asistenți: Bogdan Gheorghe 3 și Cosmin Vatamanu 3 (ambii din București ); Jucătorul meciului: Claudiu Dragu 4

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÂNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Mihai Andries 16 Mar. 2013, 18:54 Campionat
Pe aceeași temă