Golgheterul „pandurilor” e pregătit să facă pasul în Liga 1, chiar din această iarnă. „Mă gândesc serios să plec. Simt că pot să mai cresc și nu știu cât de mult pot aici”

Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 14:32 Campionat

Sezonul trecut, Pandurii s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă, iar în această ediție de campionat o duce mult mai bine. După 20 de etape se află pe locul 8, cu 28 de puncte, fiind departe de pozițiile care duc în Liga 3, dar și mult în spate față de locurile promovabile. O contribuție importantă a avut-o antrenorul Adrian Bogoi, menținut în funcție, dar, în special, și evoluția a doi jucători, Nicolae Pîrvulescu și George Tudoran. Ambii nu au ratat niciun meci în acest campionat și au 21 de goluri marcate împreună, dintr-un total de 35.

Săptămâna trecută, invitat la ProSport LIVE, Marian Savu (46 de ani), fost golgheter al Ligii 1, a făcut o propunere grupărilor din Liga 1, lăudându-l pe Tudoran (22 de ani). „Îmi plac Ianis, Manea de la Cluj, Drăguș. Sunt jucători buni, chiar buni. Sperăm că în viitorul apropiat să demonstreze. Cum este și George Tudoran de la Pandurii, un jucători care cred că va face pasul cât de curând în Liga 1. A jucat la Rapid, acum este în primii trei-patru golgheteri din Liga 2. Calitățile lui sunt forță, viteză, e ambidextru, capacitate de efort, dribling. Driblează foarte ușor și înscrie”, a spus Savu.

Încă principalul om de gol al echipei gorjene este Nicolae Pîrvulescu (22 de ani), cu 12 reușite în 20 de meciuri. Mijlocașul crede că este pregătit să facă pasul către prima ligă și și-ar dori să-l facă în această iarnă.

„Mă văd capabil să joc la Liga 1, am încredere în mine că pot să mă adaptez. Tehnica și viteza cred că sunt calitățile mele, am și o lovire bună a balonului. Cred că în această formă nici la juniori nu am fost. Domnul Bogoi are o contribuție foarte mare. Chiar dacă nu spune direct, mereu îți dă impresia că poți mai mult. Este loc de mai bine în viitorul apropiat, am mai multă încredere în mine. Anul trecut aveam foarte mari emoții în fața porții, ratam și din 6-7 metri singur cu portarul. Acum simt că pot să dau gol indiferent de situație”, a spus Pîrvulescu la Radio Infinit.

„Mă gândesc serios să plec, în fotbal anii trec repede, simt că pot să mai cresc și nu știu cât de mult pot să mai cresc la Pandurii. Îmi doresc să ajung la o echipă mai bună, dacă Pandurii nu își va reveni din punct de vedere financiar. Sunt sub contract cu Pandurii. Nu știu dacă o să mă lase, eu îmi doresc să plec. Dacă nu o să reușesc, o să joc pe aceeași linie, iar din vară o să vedem dacă voi continua la Pandurii sau merg mai sus”, a mai declarat Pîrvulescu, care în cariera sa a evoluat doar la Pandurii.

Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă