Gloria lui Vioară, victorie dramatică în fața Bacăului

Adrian Soare, Marius ANGHEL 01 Sep. 2014, 14:33 Campionat

Final dramatic, răsturnare de scor, un eurogol, o eliminare și doi jucători duși de urgență la spital. Acestea au fost ,,ingredientele” partidei disputate în prima etapă a Ligii a II-a, sâmbătă, pe stadionul din Crâng unde Gloria Buzău a primit replica formației SC Bacău pe care a învins-o cu 2-1.

Debutul întâlnirii a fost unul nefast pentru buzoieni, aceștia văzându-se conduși pe tabelă după numai două minute de joc. La prima acțiune ofensivă a oaspeților, Căinari a centrat de pe dreapta în careu, iar Rusu, rămas liber, a reluat în poartă de la zece metri. Puțin mai târziu, moldovenii își puteau dubla avantajul, dar mingea șutată de Dumitriu (7) a lovit bara transversală. Gazdele au replicat și ele prin Ghiță (22), care a tras de la opt metri, numai că goalkeeperul băcăuan a avut o intervenție providențială, reușind să respingă în corner. Chiar în ultimul minut al primei reprize, Gloria a restabilit egalitatea grație golului înscris de Dumitrescu, acesta fructificând cu un șut plasat din șapte metri pasa excelentă a lui Burlacu.

În repriza secundă gazdele au rămas în inferioritate numerică după eliminarea fundașului Dăniță (58), care a primit al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Oaspeții au încercat să profite de situație, iar la unul dintre atacuri au fost pe punctul de a prelua din nou conducerea, însă portarul Gherasim s-a opus, scoțând cu un reflex senzațional lovitura de cap a lui Curiliuc (70). Peste câteva minute, echipa din Crâng a izbutit să întoarcă rezultatul în favoarea sa în urma unui gol de generic marcat de Burlacu (75), a cărui ,,torpilă” de la 25 de metri s-a dus sub bara transversală.

Finalul meciului a devenit unul dramatic, băcăuanii năpustindu-se la poarta Gloriei în căutarea golului egalizator pe care însă nu l-au găsit, dar, în schimb, au trimis de două ori mingea în bară, la aceeași fază. Astfel, trupa lui ,,Vioară” a obținut o victorie extrem de importantă, trecând de la agonie la extaz.

GLORIA BUZĂ‚U – SC BACĂ‚U 2-1 (1-0) Cl. Dumitrescu ”45+1, Burlacu ”75 / B. Rusu ”2

M. Gherasim – Al. Iordache (Bobe ”53), Bârsănel (Burlacu ”43), Dăniță (cpt.), Amet – N. Popescu, G. Marcu, Cl. Dumitrescu, G. Ghiță – L. Pîrvu (Ad. Ghinea ”59), Pantelie
Antrenor: Viorel Ion
Eliminat: Dăniță ”58 – două galbene

Petrariu – Mihălachioaie, Burcă, Lozneanu (Curiliuc ”64), Luncanu – Căinari, Taban, Dumitriu, Hurdubei (cpt.) – Cl. Tudor, B. Rusu (B. Ungureanu ”67)
Antrenor: Viorel Tănase

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 300; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Daniel Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță  (Șirineasa); Jucătorul meciului: Dorin Burlacu

Articol și foto de Adi SOARE


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Adrian Soare, Marius ANGHEL 01 Sep. 2014, 14:33 Campionat
Pe aceeași temă