Gloria lui „Vioară” orbită de Far(ul)

Mihai Andries 09 Sep. 2013, 02:35 Campionat

Puținii spectatori prezenți sâmbătă în tribunele stadionului din Crîng au plecat acasă dezamăgiți deoarece echipa favorită a pornit cu stângul în campionatul Ligii a II-a. La revenirea în acest eșalon, Gloria Buzău a suferit un eșec, scor 1-2, după o prestație modestă în meciul disputat împotriva Farului Constanța.

Debutul întâlnirii a aparținut gazdelor care după numai cinci minute au reușit să modifice tabela de marcaj grație lui Cucu. În urma unei acțiuni de atac purtată pe partea dreaptă, fundașul buzoian a șutat puternic din afara careului, la colțul lung, iar mingea a lovit bara, ricoșând apoi în poartă. Cu acest gol marcat destul de repede, formația lui Viorel Ion dădea impresia că va pune stăpânire pe joc și este în stare să oprească în Crîng cele trei puncte puse la bătaie.

A fost însă doar o iluzie pentru că  oaspeții au depășit momentul dificil și au început să forțeze egalarea, una pe care o puteau obține puțin mai târziu, când în urma unui contraatac, Igiroșanu a obținut un penalty, fiind faultat de Dăniță. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Coconașu (15) care, spre norocul gazdelor, a tras pe lângă poartă.

Echipa de la malul mării a izbutit totuși să restabilească prin Florea (30), acesta înscriind spectaculos după ce a expediat o „torpilă” de la 30 de metri care l-a prins pe picior greșit pe Gherasim, fiul fostului goal-keeper al Stelei. După acest gol, Gloria a început să se precipite în joc, iar unii dintre jucători păreau străini de ceea ce se întâmpla pe teren. Situație de care ,,marinarii” au știut să profite în repriza secundă, când au dat lovitura decisivă.

La un contraatac rapid, Crețu l-a servit excelent cu minge pe Silvășan (74) care, scăpat singur, a marcat cu un șut plasat din interiorul careului și astfel Farul întorcea rezultatul în favoarea sa. Deși au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Nicola pentru cumul de galbene, constănțenii și-au continuat acțiunile ofensive, iar una dintre ele se putea solda cu un nou gol. Cu două minute înainte de finalul partidei, Mansur a trecut ca prin brânză de adversarii ieșiți în cale, dar șutul său a fost respins în corner de portarul buzoian și astfel tabela de marcaj a rămas „blocată” la 1-2.

 

GLORIA BUZĂ‚U – FARUL CONSTANȚA 1-2 (1-1) Cucu ”5 / I. Florea ”30, Silvășan ”74

Gherasim – C. Cucu, Dăniță, Vlaicu (M. Matei ”62), Agache – Mihăescu, Marcu, Pușcașu (cpt.) (G. Ion ”46), A. Voicu – Cocârlă (Bobe ”53), Verdeș. Antrenor: Viorel Ion

Curcă – Nițescu, Buzea, Bumbac, Mansur – Coteanu (Silvășan ”53), Coconașu (B. Nicola ”46), I. Florea, N. Crețu – Igiroșanu, Bolat (Ivanovici ”69). Antrenor: Ion Răuță
Eliminat: Nicola (80) – două galbene
 

 

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 09 Sep. 2013, 02:35 Campionat
Pe aceeași temă