Gloria Buzău, a treia victimă a Rapidului în decurs de doar o săptămână | VIDEO

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 14:03 Campionat

Rapid CFR Suceava a dispus sâmbătă, la limită, cu scorul de 1-0, de formația Gloria Buzău, într-un meci contând pentru etapa a III-a a ligii secunde. A fost a treia victorie consecutivă pentru formația suceveană în decurs de numai o săptămână, două fiind obținute în campionat, cu Bucovina Pojorâta și Gloria Buzău și una în Cupa României, cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Partida desfășurată pe stadionul Areni a fost una deosebit de echilibrată și de disputată, între două formații bune de eșalonul secund. Gazdele au avut prima șansă de gol a întâlnirii în minutul 5, prin Ed. Sandu, însă buzoienii au replicat imediat prin ratarea lui Pălimaru. Apoi a venit rândul lui Enciu să-l pună la grea încercare pe portarul advers cu o lovitură de cap, după care Ed. Sandu a luftat din gura porții adverse. Cea mai mare oportunitate de gol a Rapidului din primul mitan avea să-i aparțină lui Onciu, care a nimerit transversala cu o torpilă de la 30 de metri. De partea cealaltă, oaspeții au irosit în minutul 45+1 o șansă uriașă de a intra în avantaj la cabine, după ce juniorul Tăutianu l-a faultat pe Pălimaru în suprafața de pedeapsă, iar Cl. Dumitrescu a trimis în bară de la punctul cu var.

Repriza a doua a început după aceleași coordonate, ambele formații trecând pe rând pe lângă deschiderea scorului prin Cl. Dumitrescu și Vrabie. Momentul care a dus bucuria în rândul celor aproximativ 1.200 de spectatori prezenți sâmbătă în tribunele stadionului Areni s-a produs în minutul 75, când, pe fondul unei acțiuni prelungite de atac a Rapidului buzoienii au lăsat în sfârșit garda jos și i-au permis lui Sfrijan să împingă mingea în poarta lui Sârbu, din 6 metri. Spre disperarea băncii tehnice sucevene, la bucuria ce a urmat marcării golului, Sfrijan a încasat oarecum nemeritat al doilea cartonaș galben, lăsându-și echipa în inferioritate numerică.

„Alb-vișiniii” au reușit însă să se descurce neașteptat de bine cu un om mai puțin pe teren, singura șansă de egalare pentru Gloria survenind abia în al treilea minut de prelungire, când Hânțăscu a parat incredibil lovitura de cap a lui Pălimaru, pe care scria gol.

Așadar, o nouă victorie de moral pentru gruparea suceveană, care dă speranțe într-un rezultat pozitiv în confruntarea de la Bacău, din runda următoare.

Rapid CFR: Hânțăscu – D. Bălan, Tăutianu, S. Ciobanu, Semeghin (cpt.) – Jitariuc, Onciu, Sfrijan, Golofca (Vrabie 52) – Ed. Sandu (M. Negru 52), M. Enciu (Ferariu 77)
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Gloria Buzău: Sârbu – E. Chivu, Ct. Vlaicu, Dăniță (cpt.), G. Ghiță – N. Popescu (Al. Marin 73), G. Marcu, Cl. Dumitrescu (Răduca 83), B. Danciu – Mug. Dedu (Bobe 83), Pălimaru
Antrenor: Viorel Ion

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 14 Sep. 2015, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă