Gloria a băgat Rapidul de Suceava în triaj

Marius ANGHEL 30 Sep. 2013, 14:02 Campionat

După un eșec și o remiză, jucătorii lui ,,Vioară” au simțit și ei gustul victoriei. Pentru asta au așteptat până sâmbătă, când s-au impus lejer cu scorul de 3-0  în confruntarea de acasă cu Rapid CFR Suceava din cadrul etapei a V-a.

Hotărâți să bifeze primul succes în campionat, buzoienii au intrat pe teren cu un singur gând: să rezolve meciul cât mai repede posibil. Marcu (7) a fost la câțiva centimetri de gol după ce șutul său de la 18 metri a trecut puțin peste transversală, iar, două minute mai târziu, mingea trimisă de la colțul careului mic de Pușcașu a întâlnit bara.

Chiar dacă unii se temeau să nu se repete istoria din partida de Cupă cu Botoșani, când ratările s-au răzbunat, Gloria Buzău având în față un Rapid cu mers de personal, și-a văzut eforturile concretizate pe tabela de marcaj. Aceasta a fost modificată de Verdeș (27), care, rămas liber, a înscris simplu ca la antrenament din trei metri, fructificând astfel centrarea de pe dreapta a lui G. Ion.

Peste doar câteva minute, gazdele au reușit să își dubleze avantajul grație lui Burlacu (32), unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Mijlocașul buzoian a primit o pasă excelentă de la Marcu și cu un șut din suprafața de pedeapsă l-a învins pe portarul Pascal. Același Burlacu s-a aflat și la originea celui de al treilea gol, goalkepeerul sucevean respingând mingea șutată de primul până la Verdeș(41), iar atacantul Gloriei și-a trecut în cont dubla.

A fost, dealtfel, scorul consemnat la pauză și a rămas la fel și după ultimul fluier al arbitrului, în ciuda ocaziilor create de trupa lui ,,Vioară” în partea secundă a meciului, cele mai clare fiind irosite de Matei (48), al cărui șut din apropiere a fost blocat de portar, Verdeș(62), care a reluat în bară, Bobe (69) și G. Ion (77), puțin pe lângă.

Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava 3-0 (3-0)
Verdeș (27; 41), Burlacu (32)

Stoicescu – Cucu, Dăniță, Agache (68 Diego), Dumitru, Marcu, Pușcașu, G. Ion, Burlacu (78 Cocîrlă), Verdeș (63 Bobe), Matei
Antrenor: Viorel Ion

Pascal – Cristescu, Fl. Plămadă, Sava, Spătar, Velescu (89 Stănescu), Sumanariu, Cerlinca (46 Luțac), Căinari, Negru (46 I. Plămadă), Ionesi
Antrenor: Marin Barbu

Articol și foto de Adi SOARE
 

Marius ANGHEL 30 Sep. 2013, 14:02 Campionat
Pe aceeași temă