Gigel Coman încă joacă la aproape 40 de ani și are planuri mari cu Metaloglobus. „În sezonul viitor atacăm promovarea”

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 11:11 Campionat

Gigel Coman, fostul mijlocaș al celor de la FC Național, Timișoara, „U” Cluj sau FCSB, are 39 de ani, evoluează în liga a doua, la Metaloglobus și are gânduri mari. Nu vrea meci de retragere și își face planuri să mai joace cu granzii campionatului măcar un sezon.

„Sunt la prima tinerețe, nu mai am aceeași dorință ca atunci când eram puștan, dar încerc să nu se vadă atât de mult”, spune Gigel Coman.

Coman cochetează și cu antrenoratul și face echipă cu Bogdan Argeș Vintilă, pe care-l ajută cu experiența acumulată în peste 30 de ani de fotbal.

„Este mai greu pe bancă, în teren transmiți mai ușor indicațiile, te percep jucătorii altfel, pe bancă e distanța mai mare, sunt și spectatorii… Oricum, în caz de promovare, jucătorul Gigel Coman va încasa prima de obiectiv. Deocamdată, însă, încercăm să ne menținem în liga a doua, apoi la anul atacăm promovarea. Noi ne gândim la fiecare meci, ne dorim să avem cât mai multe puncte”, recunoaște Gigel Coman.

12 din 20 e locul ocupat de Metaloglobus București în campionatul Ligii 2 după 15 etape, nou-promovată având acumulate până acum 19 puncte, câte au și Ripensia, FC Argeș și Sportul Snagov, însă toate au o clasare mai bună datorită golaverajului.

„Este alt nivel, trebuie să-i ținem în priză pe jucători”

Coman are la Metaloglobus coechipieri care nici nu erau născuți când el ajungea în finala Cupei României și termina campionatul pe locul doi cu FC Național. Tocmai de aceea, având atâția tineri în lot, echipa a șchiopătat în prima parte a sezonului.

„Stăm de vorbă cu jucătorii zi de zi, suntem la liga a doua, este alt nivel, trebuie să-i ținem în priză. Anul trecut am jucat 25 de meciuri tur-retur în liga a treia, acum avem 38 de etape. Este un sezon mult mai intens decât precedentul”, a încheiat Gigel Coman.

2 meciuri a jucat Gigel Coman în acest sezon de Liga 2 pentru Metaloglobus, Vintilă preferând să-l utilizeze pe mijlocaș în momente cheie ale jocurilor

Nu doar Gigel Coman și-a stabilit strategia pentru Liga 1. Și jucătorii lui visează cu ochii deschiși la momentul la care se vor duela cu granzii fotbalului românesc. Unul dintre ei este Valentin Ghenovici, golgheterul de 24 de ani de la Metaloglobus, fotbalist cedat de FCSB.

„Mi-aș dori să joc împotriva celor de la FCSB. Aș vrea să-i bat, sunt stelist de mic, dar asta nu ale legătură. Într-un meci direct cu ei vreau să mă duelez cu Ovidiu Popescu sau Pintilii. Nu sunt eu cu driblingul, dar aș putea face diferența cu un șut sau cu o pasă de gol”, a spus Valentin Ghenovici, mijlocaș Metaloglobusului cu 7 goluri în cele 15 etape desfășurate până acum.

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 11:11 Campionat
Pe aceeași temă