Gică Popescu se întoarce mai devreme din concediu pentru întâlnirea ce decise viitorul Chindiei! Fotbaliștii au primit vacanță

17 Aug. 2012, 14:36 Campionat
Gică Popescu se întoarce mai devreme din concediu pentru întâlnirea ce decise viitorul Chindiei!** Fotbaliștii au primit vacanță

UPDATE: Gică Popescu se întoarce mai devreme cu patru zile din concediu pentru o discuție decisivă cu autoritățile locale și dâmbovițene.

Miercuri va avea loc întâlnirea în care se va hotărî viitorul Chindiei.

Fotbaliștii nu vor să se mai prezinte la antrenamente. În aceste condiții, Stoican le-a lăsat weekend-ul liber, dar și prima zi a săptămânii, o ședință de pregătire fiind programată pentru marți.

„Ne-am saturat de promisiuni. Măcar să ni se spună odată și să știm și noi ce avem de făcut”, se plâng fotbaliștii Chindiei.


Zeci de mii de iubitori ai fotbalului târgoviștean stau cu sufletul la gură, în așteptarea deciziei autorităților locale privind soarta echipei de fotbal. Re-înființată în 2010, sub titulatura iubită de un județ întreg, Chindia a promovat din Liga a III-a la finalul primului sezon de activitate, încheind ulterior sezonul 2011-2012 pe un liniștit loc 7, după ce la sfârșitul turului ocupa poziția a treia.

Eșecul PDL în alegerile locale, respectiv pierderea fotoliului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița de către Florin Popescu a însemnat și începutul haosului la clubul de fotbal, ajuns într-o sărăcie lucie, în pragul desființării. Asta pentru că, în cei doi ani de activitate, Chindia a fost sprijinită constant de instituția din Piața Tricolorului, beneficiind și de un capital de imagine generos, odată cu asocierea cu Gică Popescu. Cum conducerea CJD s-a schimbat în iunie, iar noul președinte Adrian Țuțuianu acuză că ar fi găsit mari probleme financiare, respectiv datorii consistente, finanțarea Chindiei de către cel mai important a devenit o reală problemă, la Târgoviște punându-se mari semne de întrebare asupra prezenței clubului în viitoarea ediție a Ligii a II-a.

„Noi nu vrem să desființăm echipa de fotbal. Încercăm să ajutăm cu ce putem, facem un apel către oamenii de afaceri să se îndrepte și spre Chindia. Sunt un iubitor al fotbalului și ar fi păcat ca această echipă să dispară. Trebuie să nu uităm totuși că sunt patru părți în proiect, cu drepturi egale”, declară vicepreședintele CJD, Leonardo Badea. Omul însărcinat de președintele Țuțuianu cu analiza crizei de la fotbal spune că o întâlnire decisivă cu Gică Popescu a fost programată pentru joi, ora 13, dar președintele onorific nu a putut fi contactat. „Am încercat să avem o discuție cu domnul Gică Popescu, dar nu s-a putut. O să vedem ce putem face”, a declarat Leo Badea. Fostul căpitan al Barcelonei se află acum în vacanță în Spania, urmând să revină în țară la sfârșitul săptămânii viitoare.

Din sursele ProSport, se pare că autoritățile locale dâmbovițene, respectiv Consiliul Județean și Primăria Târgoviște ar fi dispuse să susțină FC Chindia cu 600.000 lei (aproximativ 133.000 euro) în turul campionatului, sumă neagreată de Gică Popescu. Baciul consideră că echipa are nevoie de 600.000 de euro pentru acest campionat, respectiv câte 300.000 pentru tur și retur. Popescu a declarat, la plecarea din țară, că așteaptă un răspuns din partea autorităților până la sfârșitul acestei săptămâni.

5-2 cu Conpet

În plină criză financiară, Chindia obține victorie după victorie în meciurile amicale. Echipa lui Flavius Stoican a bătut Conpet Ploiești (Liga a III-a) cu 5-2, revenind de la 0-2 într-un meci disputat la Strejnic. Chindia va susține miercuri următorul test, cu FC Olt, la Târgoviște, de la ora 18.00.

Articol scris de Ionuț MARIN

17 Aug. 2012, 14:36 Campionat
Pe aceeași temă