Gherman: „Vom încerca să plecăm neînvinși de la Drăgășani!”

Mihai Andries 23 Oct. 2012, 17:05 Campionat
Gherman:**

Învinsă de fiecare dată în deplasare în acest sezon, Unirea Alba Iulia are parte în mîine, de la ora 15.00, de o misiune aproape imposibilă. Trupa lui Stelian Gherman intâlnește, la Drăgășani, pe nou-promovata Damila Măciuca, echipă ce a cedat numai două puncte în acest sezon pe teren propriu, obținând trei victorii și un egal. Mai mult, oltenii au o singură înfrângere, etapa trecută în deplasarea de la Mioveni și ocupă locul doi al clasamentului cu 14 puncte.

„Damila Măciuca poate fi numită o surpriză, o echipă bine pregătită și organizată. Ne va fi greu, mai ales că ne confruntăm din nou cu probleme de lot: Bucurică și Bumbac – incerți, iar Mândrușcă este suspendat. Totuși, încerc să alcătuiesc un prim unsprezece bun și vom încerca să plecăm neînvinși de la Drăgășani. Ar fi bun și egalul”, a declarat Stelian Gherman, antrenorul albaiulienilor. Acesta s-a arătat îngrijorat că Unirea are trei jucători la limita maximă a cartonașelor galbene: Bumbac, Oară și M. Oprea – toți cu 3.

„Vrem să câștigăm tot pe teren propriu, respectiv meciurile cu Luceafărul și Argeș. Le-am transmis jucătorilor să rămână conectați și să nu ne gândim ce fac alții, dacă se retrag sau nu din campionat. Să nu ne uitam în ograda altora, să ducem la bun sfârșit campionatul și să muncim pentru Alba. Cred că cu 27 de puncte acumulate la final evităm retrogradarea”, a mai spus Gherman.

Altfel, Alba a primit de la CS Turnu Severin ultima tranșă a banilor cuveniți în urma vânzării fundașului Alexandru Giurgiu, în jur de 10.000 de euro, sosiți la fix pentru rezolvarea problemelor organizatorice.

Mureșan, titular cu oltenii

Forțat de împrejurări, Gherman îi acordă o nouă șansă atacantului albaiulian Siviu Mureșan, absent de pe foaia de joc din ultimele două întâlniri din motive disciplinare.
„Mureșan e neînțeles, ba vrea să plece ba să rămână. Am avut o dicuție personală cu el și l-am întrebat ce are în cap, dacă vrea să continue sau să plece de la Unirea. Marea majoritate a jucătorilor nu au nicio altă alternativă pentru că nu au o pregătire pe niciun domeniu. Mulți dintre jucători înafară că joacă la Alba Iulia, pe lângă cele 12 clase nu au nimic”, a declarat antrenorul originar din Cluj, echipa sa adunând în acest sezon 10 puncte și se află pe locul 7.

Articol scris de Lucian DANCIU

Mihai Andries 23 Oct. 2012, 17:05 Campionat
Pe aceeași temă