Gazul a câștigat la Arad fără să impresioneze. Balaur: „Mi-a fost foarte frică de acest joc” | Nagy: „Rămân cu un regret”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 03:18 Campionat

Mediașul a luat cele trei puncte de la Arad, dar nu a părut ca fiind o echipă ce a depășit pragul moral al retrogradării din prima divizie. Sigur, experiența jucătorilor Gazului pe prima scenă fotbalistică a României a ieșit în evidență, siguranța lui Abrudan din defensivă, combinată cu calmul lui Băjenaru de la mijlocul terenului și șarjele lui Ciprian Petre pe benzi fiind decisive în stabilirea rezultatului final.

„Eu pot să spun că sunt mulțumit de rezultat, dar nemulțumit de calitatea jocului nostru, plus că am luat gol la fază fixă, acolo unde organizarea noastră a fost deficitară. Am avut ocazii de a marca, dar trebuie să recunoaștem și că am avut mare noroc la ocazia lui Rus, care a ratat incredibil și altul ar fi fost finalul disputei. Pot să spun și că am fost inspirat fiindcă l-am introdus pe Cosimo care a marcat imediat ce a intrat, gol ce ne-a dat liniște, dar nu una decisivă fiindcă am suferit în ultimele cinci minute”, au fost primele cuvinte ale lui Ion Balaur la finalul partidei de sâmbătă câștigate de Gaz Metan cu 2-1.

Antrenorul Gazului a dezvăluit și ce sentimente l-a încercat înaintea fluierului de start: „Mi-a fost frică de impactul cu Liga a 2-a și foarte frică de acest meci. Mă temeam de orașul Aradul, unde știam că publicul e unul cald, care-și impinge echipa de la spate. De asemenea, mă temeam ca jucătorii mei să nu creadă că meciul e câștigat doar datorită valorii lor. Am avut emoții, dar am început bine jocul, am marcat după care am crezut că partida e la îndemâna noastră și am suferit. Nu am reușit să ne concentrăm în situații bune când puteam să ne desprindem și am avut foarte mare noroc mai ales în partea a doua la ocaziile lor. Efectiv mi-a fost foarte frică de acest joc, pentru că știam doar trei jucători de aici. Pe Curtuiuș, Szekely și Strătilă, dar mă temeam de istoria de aici și ambiția lor de nou-promovată”.

În fine, Ion Balaur a vorbit și despre proiectul de la Arad: „UTA, chiar dacă e nou-promovată, sunt convins că va avea un cuvânt greu de spus și multor echipe le va fi greu să obțină puncte la Arad. Nu cunosc foarte bine valoarea echipelor din această serie, dar după cum am văzut determinarea lor astăzi, la Arad va fi greu să se ia puncte. Am citit că există o generație foarte tânără și talentată aici, cu jucători în naționalele de juniori, cu calităție foarte bune. E un proiect normal pentru UTA și Arad și care poate da rezultate având așa fotbaliști talentați. Nu știu cine se bate la promovare, eu am crezut și cred în continuare că UTA e o contracandidată, pentru că există un proiect bun aici și aveți istorie. Dar, trebuie să mai treacă niște etape, să vedem cum decurg și rezultatele”.

Nagy: „Debut nefericit, dar sunt speranțe pentru viitor”

UTA Bătrâna Doamnă nu a reușit să obțină victoria sau măcar un punct la reîntâlnirea cu liga secundă. Însă, proiectul propus în urmă cu un an și jumătate începe să dea roade, arădenii evoluând cu trei juniori pe teren împotriva unei formații ce în urmă cu două luni de zile evolua în prima ligă.

„Suntem nemulțumiți pentru punctele pierdute și de rezultatul obținut la debutul nostru. Din păcate, am pornit partida de la scorul de 0-1 foarte devreme, practic aici s-a văzut pragmatismul nostru. Am avut ocazii, oportunități, dar agresivitatea mai mare am avut-o destul de târziu, doar după ce am înscris. Împotriva unei echipe, cu așa nume în lot și pretenții trebuia să fim mult mai pragmatici. Trebuia să înscriem dintr-o jumătate de ocazie pentru a scoate un rezultat bun. Consider că am controlat jocul în multe momente împotriva unui adversar bun, cu jucători inteligenți. Rămâne regretul că nu am rămas cu nimic din debutul în fața suporterilor care au creat o atmosferă frumoasă, dar avem speranțe pentru viitor. Trebuie să continuăm să muncim și cu o asemenea atitudine să mergem pe acest drum pentru că vom crește ca și echipa și vor veni și punctele. Trebuie să credem în această echipă care are jucători tineri și foarte tineri, care trebuie să crească și să dea nasul cu echipe bune la acest nivel. Sunt convins că vom arăta mult mai bine de la etapă la etapă”, a precizat Roli Nagy.

Chiar dacă au fost unele decizii care au iritat tribunele pline de pe „Motorul”, cum ar fi neacordarea celui de-al doilea cartonaș galben pentru Buzean, antrenorul UTA-ei nu a vrut să arate cu degetul spre „fluierași”: „Nu am ce să vorbesc de arbitraj, sunt alți oameni mai capabili să o facă. Vreau să mă concentrez pe jocul nostru, pe ce luăm pozitiv și negativ, nu mă uit la arbitraj. Eu rămân cu regretul acestui debut nefericit, am rămas doar cu speranța că acest meci e un punct de plecare împotriva unei echipe omogene cu mari pretenții. E păcat, deoarece au fost multe momente când ne-am ridicat la nivelul lor și am avut multe ocazii de a înscrie. Știam că ne va fi greu la debut, dar suntem în formare într-o competiție grea, cu jucători care pot oricând să facă diferența. Iar acest lucru s-a văzut la cele două ocazii ale lor când au marcat, ne-au surprins pe momentul doi, pe superioritate, pe angajare. E greu să revii după ce primești două goluri de la o astfel de echipă”, a încheiat „principalul” arădenilor.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 03:18 Campionat
Pe aceeași temă