Gata cu planurile mari fotbalistice la Snagov? Rufă își scoate din nou echipa la licitație. „Mergem acolo unde se vrea performanță”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 May. 2018, 13:46 Campionat
Gata cu planurile mari fotbalistice la Snagov?** Rufă își scoate din nou echipa la licitație.

Planurile fotbalistice mari de la Snagov par să se fi încheiat după nici doar o jumătate de an de la conferința de presă în care se anunța un proiect ce includea și un stadion nou în comuna ilfoveană. Acționarul majoritar Cătălin Rufă anunță că e pregătit să își ia echipa și să o mute într-o altă localitate, fiindcă la Snagov nu mai curge lapte și miere. Nu e prima dată când deținătorul de spălătorie auto și club de fotbal ar recurge la o astfel de practică ce se tot repetă în România.

Fosta Damila Măciuca, achiziționată după un schimb de echipe ce a inclus și CSM Râmnicu Vâlcea, mutată la Reșița, transformată apoi în Metalul Reșița, plecată apoi la Snagov și redenumită Sportul Snagov își caută o altă destinație unde să emigreze. Gruparea ilfoveană care din iarnă joacă pe teren propriu la Ștefăneștii de Jos, lângă București, fiindcă la Snagov s-a promis construcția unui stadion nou, ar putea evolua în noul sezon al Ligii 2 într-o altă localitate.

Cătălin Rufă e nemulțumit că autoritățile din Snagov, comună unde își are sediul clubul, nu vrea să mai dea bani către fotbal, astfel că a trecut la amenințări. Afaceristul spune că Sportul și-ar putea schimba din nou domiciliul și numele, în funcție de ce localitate își dorește mai mult o echipă în Liga 2. Pentru moment, gruparea va continua să joace la Ștefăneștii de Jos.

„Prima opțiune rămâne în continuare Snagovul, dar se pare că sunt împotriva alocării unei sume simbolice. Deși primarul dorește, cei din Consiliul Local se opun finanțării. Căutăm soluții. Vrem să mergem acolo unde se vrea performanță, altfel vom rămâne aici și vom continua să construim.

Dorim doar să facem performanță și suntem dispuși să colaborăm cu oricine dorește același lucru. Dacă nu apare ceva mai bun, în anul următor vom rămâne Sportul Snagov și vom juca la Ștefănești”, a declarat Cătălin Rufă la radio Sport Total FM.

Cu două etape înainte de finalul sezonului Ligii 2, Sportul Snagov ocupă locul 9, cu 48 de puncte. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă la Suceava, cu Sportul Snagov, iar weekendul următor joacă pe teren propriu, duminică, atunci când primește vizita promovatei FC Hermannstadt.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 May. 2018, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă