Galeria i-a cerut lui Marțian să plece, el ar putea-o face… cu tot cu echipă

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 14:33 Campionat

Dacă fanii arădeni care au făcut deplasarea la Oradea și Timișoara s-au limitat să-și încurajeze favoriții și l-au grațiat pe cel care le-a mâncat nervii și le-a zdruncinat definitiv încrederea, lucrurile au stat cu totul altfel la prima partidă a UTA-ei pe teren propriu. Răniți și în urma înfrângerii rușionoase suferite la Timișoara, suporterii din peluză au izbucnit în timpul confruntării cu ASA Târgu Mureș: „Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, „Ospătari și infractori nu vă vrem conducători!”, au scandat „tifosii”, cu aluzie la Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian.

Tot celor doi li s-au adresat și bannerele: „UTA un nume cândva de toți respectat / Azi de martieni  și italieni profanat”, urmat de îndemnul clar, injurios conform prescurtărilor folosite pe chaturi: „Pleacă în plm”. Mai mult, fanii nu și-au încurajat deloc echipa în prima parte, scandările de iubire venind de abia după pauză: „Pentru noi doar UTA contează!”

Cel puțin Adrian Marțian nu s-a arătat prea afectat de mesajele suporterilor. „Nu am nimic cu ei, eu încerc să fac ce e mai bun pentru UTA. Nu o să le cer să nu mai strige, nici nu-i opresc. Dacă atâta pot ei și așa consideră că trebuie să se comporte, nu au decât. Și pot scrie orice pe gard că pe mine așa mă doare inima…Uitați-vă la mine cât sufăr!”, a spus ironic dejeanul.

Până la urmă, acesta a avut – totuși – să le transmită ceva celor din galerie: „Să strige că în curând o să strige în stadionul gol. Credeți că o să fiu primul nebun care mută echipe dintr-un oraș în altul? Nu o să fiu, o să vedeți! Și s-ar putea să mut echipa și când o să mă ardă la buzunar. Poate aleg să jucăm într-un oraș în care mi se oferă gratis un hotel, un stadion, vom vedea. Și așa galeria nici nu mai strigă: >, în prima repriză nu i-am auzit deloc”, a mai spus Marțian.

Se știe prea bine că UTA condusă de Adrian Marțian și-a pierdut și susținerea autorităților locale, care în acest moment nu mai susțin clubul cu absolut nimic.

Arădenii au făcut coadă la singura casă de bilete deschisă în Calea Aurel Vlaicu

Nu doar antrenorii și jucătorii au avut de suferit de pe urma organizării pe fugă a activității în Calea Aurel Vlaicu, ci și spectatorii. Cu o jumătate de oră înainte de primul fluier al arbitrului Marian Balaci și până prin minutul 20 al întâlnirii UTA – ASA Târgu Mureș, pe platoul din fața arenei s-a format o coadă de aproximativ 30-40 de persoane. Unii chiar au renunțat și au plecat acasă, supărați că au fost obligați să aștepte în rând la singura casă de bilete deschisă în Calea Aurel Vlaicu.

La finalul partidei, Adrian Marțian dădea vina pentru proasta organizare pe angajații săi. Unul dintre aceștia a oferit și explicații pentru situația creată, cerându-și – totodată – scuze în numele clubului UTA. „Din păcate, faptul că ne-am adunat ca și club atât de târziu a provocat și această disfuncție de organizare. Abonamentele s-au pus în vânzare doar acum două săptămâni, iar astăzi multă lume își achiziționau unul și stăteau mai mult la ghișeu. Noi am rugat suporterii să-și achizioneze din timp un abonament pentru a se evita aglomerația. Apoi clubul UTA nu-și permite să angajeze o altă casieriță, sau dacă domnul Marțian are o altă părere să angajeze. Sper să fim înțeleși că astăzi a fost o situație mai specială și la nivel de organizare, cum a fost și pentru echipă în ultimele două săptămâni”, ne-a declarat Dorin Stana, organizatorul de competiții al „alb-roșiilor”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 14:33 Campionat
Pe aceeași temă