Gafă de amatori la SSC Farul! CS Mioveni are șanse să câștige la „masa verde” meciul încheiat la egalitate. S-a făcut sesizare la FRF și se așteaptă verdictul

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Nov. 2018, 18:33 Actualizat: 06 Nov. 2018, 18:38 Campionat
Gafă de amatori la SSC Farul!  CS Mioveni are șanse să câștige la „masa verde” meciul încheiat la egalitate. S-a făcut sesizare la FRF și se așteaptă verdictul

CS Mioveni ar putea câștiga la „masa verde” meciul cu SSC Farul, disputat sâmbăta trecută la Constanța și terminat la egalitate, scor 3-3. Argeșenii au informații că „marinarii” au folosit în această partidă un jucător aflat în stare de suspendare. Mijlocașul Madikaba Doumbia (foto, jucătorul de culoare) ar fi încasat patru cartonașe galbene până la jocul din etapa a 15-a, însă fariștii au omis acest lucru și l-au trecut pe foaia de arbitraj și l-au introdus pe teren în repriza a doua.

Clubul din Mioveni a făcut luni dimineață o sesizare către Departamentul Competiții al FRF, privind dreptul de joc al fotbalistului Doumbia de la SSC Farul, suspectând că acesta s-ar fi aflat în stare de suspendare, pentru că avea patru cartonașe galbene, pe care le-a primit în etapele 4 (Sportul Snagov – Farul 1-0), 8 (Chindia  – Farul 5-1), 10 (ASU Poli Timișoara – Farul 1-0) și 14 (Petrolul – Farul 2-1).

Mijlocașul a început partida ca rezervă, însă a fost introdus pe teren în minutul 59, în locul lui Tudorică.

Cum s-a descoperit neregula? Înainte de fiecare etapă, delegatul Mioveniului verifică pe site-ul FRF, parcurgând casetele de meci de la fiecare etapă, situația cartonașelor de la echipa adversă și vede, astfel, ce jucători sunt în stare de suspendare. Înainte de meciul cu SSC Farul, s-a observat că Doumbia, care era pe lista suspendaților, era rezervă, ceea ce nu era în neregulă. Însă, cum acesta a intrat pe teren, s-a încălcat regulamentul. După meci, luni dimineață, s-a trimis sesizare la FRF și acum se așteaptă decizia forului condus de Răzvan Burleanu.

Meciul dintre SSC Farul și CS Mioveni a avut o desfășurare de scor spectaculoasă. Argeșenii au condus cu 1-0 și 3-1, însă au fost egalați. Valentin Balint a deschis scorul încă din minutul 4, după o gafă a portarului Mihai Popa. Marius Fotescu a egalat pentru constănțeni în minutul 40, însă Eduard Stoica (45+3) a înscris în prelungirile primei reprize și și-a adus din nou echipa în avantaj. În startul părții secunde, Ionuț Rădescu (52) a mai punctat o dată pentru CS Mioveni, însă apoi a urcat revenirea echipei lui Petre Grigoraș. Georgian Păun (67) și Nicolae Moise (71) au făcut 3-3, rezultat care avea să se consemneze și la final.

Mijlocașul francez Madikaba Doumbia (25 de ani) a evoluat în 14 meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru SSC Farul, reușind și un gol, cu UTA (scor 2-4).

După remiza de sâmbătă, CS Mioveni a făcut 27 de puncte și se află pe locul 7, în timp ce SSC Farul are 14 puncte și e pe poziția a 16-a, ultima retrogradabilă. Dacă FRF decide ca argeșenii să câștige meciul la „masa verde”, atunci clasamentul va suferi modificări.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb FC Farul Constanța

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Nov. 2018, 18:33 Actualizat: 06 Nov. 2018, 18:38 Campionat
Pe aceeași temă