Furtună la Chindia! Ceartă pe bani între Consiliul Județean și Gică Popescu!

13 Sep. 2012, 23:10 Campionat
Furtună la Chindia!** Ceartă pe bani între Consiliul Județean și Gică Popescu!

Când se părea că lucrurile au intrat pe făgaș normal, situația de la Chindia e pe cale să explodeze. Deși Primăria și Consiliul Județean au alocat în ultima săptămână 600.000, respectiv 400.000 de lei, spiritele sunt departe de a se fi liniștit lângă Turnul Chindiei. „Gică Popescu nu a avut și nu are nicio contribuție financiară la Chindia Târgoviște. Cele mai mari contribuții le au Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal, apoi există și sponsorizări, provenite de la firme care derulează sau derulau contracte cu CJD. Noi regretăm că nu am fost consultați nici la numirea noului antrenor (n.r Eusebiu Tudor), nici la capitolul politică de transferuri. Am înțeles că Stoican a plecat. Nu cred că era firesc să îl plătim cu 100 de milioane pe lună, plus cazare și masă”, s-a exprimat președintele CJD Adrian Țuțuianu. Gică Popescu a reacționat dur la acuzele venite dinspre CJD: „Cred că domnul Țuțuianu este prost informat. Lucrurile stau exact invers decât declară dânsul. Vom avea o discuție în care să ne lămurim”, anunță fostul internațional.

Popescu a venit cu cash!

Cheltuielile de organizare ale primelor două meciuri oficiale ale sezonului, cu Conpet în Cupă (costuri pe jumătate) și cu Brăila în campionat au fost suportate exclusiv de Gică Popescu. Per total, Popescu a achitat aproximativ 13.000 de lei pentru cele două partide, 2.000 la Strejnic și 11.000 la Târgoviște, dintre care 7.500 ron baremul de arbitraj și 2.100 ron pentru observatori. „Dacă nu plătești arbitrajul, nu ești programat” , explică Gică Popescu. Interesant este că achitarea acestor sume s-a făcut cu bani cash, conturile clubului – și așa goale – fiind blocate de Fisc. Altfel, Gică Popescu a creditat clubul târgoviștean cu 900.000 de lei, bani pe care nu știe dacă și când și-i va recupera. Salariile jucătorilor au fost plătite tot de președintele onorific, cunoscut fiind că legea interzice ca veniturile lunare ale fotbaliștilor sau antrenorilor să fie plătite din bani publici.

Contracte cu Chindia și împrumuturi de la ȘFGP

Afirmațiile lui Adrian Țuțuianu privitoare la legitimările jucătorilor n-au acoperire în totalitate. „Sunt, în total, 10-12 fotbaliști împrumutați de la Școala de Fotbal Gică Popescu, în general juniori. Restul au contracte cu Chindia Târgoviște pe 1, 2, 3 sau 4 ani”, vorbesc sursele noastre. Lotul mare al echipei de seniori cuprinde 25 de jucători, iar la grupele de juniori A și B, unde se regăsesc și jucători din afara județului Dâmbovița, se antrenează peste 30 de fotbaliști.

Articol scris de Ionuț MARIN

13 Sep. 2012, 23:10 Campionat
Pe aceeași temă