FOTO | „Chirurgul”, la a șasea victimă. Călăul lui Astra și Dinamo din Cupă nu a putut opri avântul lui ACS Poli

FOTO |

Două dintre performerele seriei vestice din Liga a 2-a s-au ciocnit vineri la Timișoara. Câștig de cauză au avut gazdele de la ACS Poli. Echipa lui Dan Alexa s-a impus și în retur cu Mioveniul pregătit de amicul Claudiu Niculescu. A fost 1-0 după o lovitură liberă „transformată” impecabil de Răzvan Trandu, ocazie ce a fost precedată de o fază controversată la limita careului.

Galben-verzii au fost o trupă cu totul diferită față de ultimele „sparring-partnere” întâlnite de timișoreni în ultimul timp în Liga 2. În prima parte, Mioveniul a arătat ce se vedea și pe hârtie, o echipă care joacă mai sus, folosindu-se de un 4-3-3 și care venea cu un moral bun după depășirea „câinilor” în competiția KO. Treptat însă ACS Poli a pus stăpânire pe hățurile jocului. Bărbuț și-a trecut astfel în cont prima șansă mare de a înscrie, în minutul 32 a fost găsit simplu de Poparadu, dar șutul său nu a cadrat și a trecut peste. Răspunsul oaspeților a fost mai degrabă violent și aceștia au început să colecteze primele „galbene”.

Penalty transformat în „liberă” decisivă

Era 0-0 la pauză și spectatorii, nu mulți nici de această dată, au făcut o pauză de la miștourile aruncate lui „Clau-gol” și au început să-și facă griji legate de soarta punctelor. Favoriții însă au ieșit ceva mai hotărâți de la cabine și după cinci minute se produce faza care avea să aducă unicul gol al partidei. Bărbuț cade bine în careu după un duel cu Rada și „centralul” Florin Marcu dictează 11 metri. Nu trec însă decât câteva momente și își mută mâna spre exteriorul careului. Intervenția „asistentului” Doru Lucaciu i-a schimbat decizia. Una până la urmă inspirată după cum avea să remarce observatorul de arbitri după meci. Executantul directei acordate a fost însă Răzvan Trandu, iar cel care a jucat azi pe locul suspendatului Ovidiu Popescu și-a arătat una dintre calități executând impecabil în plasa din dreapta lui Octavian Popescu.

1-0 avea să se mențină până la final din cauza încâlcelii din jocul celor două echipe. Mai limpezi, timișorenii mai puteau lovi totuși prin Bărbuț în minutul 74, de această dată șutul său fiind pe poartă, dar scos de portar din apropiere. Două minute mai devreme Henrique a fost oprit pare-se că aiurea după ce a săltat balonul peste un adversar, considerându-se că a făcut joc periculos. De altfel, Florin Marcu a fost cealaltă țintă preferată de spectatori, multe decizii ale sale ridicând semne uriașe de întrebare cu privire la pregătirea din spatele unui arbitru totuși de liga secundă.

S-a încheiat cu succesul la limită al timișorenilor, care nu au avut mari emoții în fața atacurilor destul de previzibile ale Mioveniului de pe final. Echipa care a speriat mai mult în Cupă în acest sezon cu eliminările lui Astra și Dinamo, a fost doar a șasea victimă consecutivă la Timișoara în campionat. Cele trei puncte înseamnă pentru ACS Poli liniștea primului loc și pentru această rundă, prima a returului. Replica Reșiței, aflată la patru puncte în spate acum, urmează sâmbătă dimineață, când Metalul întâlnește acasă o altă contracandidată: Fortuna.

ACS POLI TIMIȘOARA    1
CS MIOVENI            0

Trandu ”52

Smaranda – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, G. Neagu – Keita, Trandu (Bălace ”90), Poparadu – Boldea – Henrique (Rodirlei ”81), Bărbuț
Rezerve neutilizate: Pap – Bocșan, Fl. Nanu, Al. Popovici, Kneeshaw
Antrenor: Dan Alexa

Oct. Popescu – Calvin, Bg. Stoica, I. Rada, Ct. Stan – Răuță (cpt.), Biceanu, Galan (Dragalina ”73) – A. Popa (V. Mazilu ”62), Cl. Bălan (M. Vintilă ”70), Ayza
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Greu, Cip. Negoiță, Nilă
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 600; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Răzvan Trandu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă