Fotbal puțin, scandal ca la olteni!

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 02:45 Campionat

Așteptat cu mult interes, meciul FC Universitatea Craiova – CS Universitatea Craiova s-a încheiat fără gol, dar și fără faze de poartă. Spectacolul a existat doar în tribune, unde peste 8000 de spectatori au venit să încurajeze echipa-gazdă.

Dacă formația antrenată de italianul Nicolo Napoli a avut o singură ocazie mare de gol, când sârbul Milan Mitic a reluat balonul, cu capul, în bară, din doar un metru, CSU n-a expediat nici măcar un șut periculos pe poartă!

Meciul a fost mult mai interesant după fluierul final, când jucătorii de la CSU au vrut să meargă să salute galeria venită din Bănie, moment în care componenții și oficialii celor două echipe s-au încăierat pe teren și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a despărți cele două tabare.

Publicul rămas în tribune a răbufnit și a început să strige trivialități la adresa primarului Olguța Vasilescu, creatoarea CSU Craiova. „Consider că un gest lipsit de bun simț, din partea lui Lincar. M-a dezamăgit atitudinea lui. Nu e posibil să trimiți echipa să incinte la scandal. Ce se întâmpla dacă Dinamo, când venea la Craiova, se ducea la galeria noastră. CSU nu a avut nici un suporter în tribune. Publicul a fost fantastic. Ne-am simțit ca acasă la Severin. Păcat că i-am dezamăgit și nu le-am adus victoria”, a spus antrenorul secund Dragoș Bon.

Mult mai vehement a fost portarul Andrei Preda, care a avut un conflict și cu team – managerul Silvian Cristescu. „Totul a plecat de la Lincar, lingurar sau linguriță, cum îl cheamă, acest ungur! Sper ca această clonă, această echipă a federației, să-și schimbe numele și culorile. Cristescu e un trădător, e Iuda. Nu poate spune că e craiovean. Nici el, nici Badea. Pe doamna Olguța, dacă o căutați la ora aceasta, e moartă de beată!”, a declarat portarul de rezervă al Universității.

Conflictul s-a mutat la tribuna oficială, unde președintele Pavel Badea a avut un schimb de replici aprinse cu oficialii Universității, după care a intrat în colimatorul fanilor aflați în afara stadionului, care l-au acuzat, în termeni duri, că a trădat culorile echipei care l-a lansat, alăturându-se proiectului inițiat de primarul Craiovei. 

Și, ca într-un banc cu olteni, doar Craiova putea face două puncte într-o singură etapă, după ce atât Universitatea cât și CSU au remizat în runda inaugurală cu Olimpia Satu Mare (1-1), respectiv Gloria Bistrița (1-1), iar acum au încheiat la egalitate jocul direct.

Știința, adoptată de severineni

În întreaga istorie, Universitatea Craiova a jucat în trei perioade la Drobeta – Turnu Severin. Prima dată în 1997, când a avut terenul suspendat în urma incidentelor de la finalul meciului cu Sportul Studențesc, motiv pentru care a jucat partidele cu FC Argeș, Oțelul Galați și Poli Timișoara la malul Dunării, apoi în 2010, în urma conflictului dintre patronul Adrian Mititelu și primarul Craiovei de la vremea respectivă, Aurel Solomon.

„Știința” a revenit în 2013 pe „Municipalul” severinean, de data aceasta actualul edil Olguța Vasilescu interzicând accesul echipei-fanion a Olteniei pe Stadionul Ion Oblemenco.

Ultimul meci disputat de Universitatea Craiova la Drobeta – Turnu Severin se încheiase tot cu o remiză albă, cu CFR Cluj, joc la care au asistat 12.000 de spectatori.

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
0-0

Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), G. Cruceru – Săceanu, Mârzeanu, Căle (Cl. Bălan ”71), Frăsineanu (Goge ”59) – Stoianof, Baird
Antrenor: Nicolo Napoli

Brac – Cârjă, Fl. Pătrașcu, Ljubinkovic (cpt.), I. Stancu – Fl. Pârvu, Dragalina, Cr. Ganea (Dragu ”77), Gado – Sin (Precup ”46), Dragicevic (A. Voinea ”82)
Antrenor: Erik Lincar

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 02:45 Campionat
Pe aceeași temă