FC Olt a scăpat printre degete victoria cu CS U Craiova. A pierdut la ultima fază, deși în minutul 80 conducea

Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 18:43 Pregătiri, amicale

FC Olt a dat o replică bună echipei CSU Craiova, situată pe locul patru în Liga 1, în amicalul disputat pe „sinteticul” de pe „1 Mai”. Slătinenii, care în actul secund au avut pe teren jumătate din echipă formată din juniori, unii dintre ei A și B, au condus până în minutul 80, prin golul lui Curtuiuș, însă au pierdut, la limită, scor 1-2, după ce Băluță a înscris la ultima fază.

Tehnicianul Dan Oprescu a început jocul cu titularii, în timp ce cuplul de antrenori Săndoi-Cârțu a trimis pe teren jucătorii de rezervă. Slătinenii au avut, în primul act, patru mari ocazii, printre care o bară. Goalkeeper-ul Brac a scos cu un reflex de ultim moment o lovitură liberă de la 19 metri, executată de Gligor (min. 19), Verdeș, scăpat singur cu portarul a ales să-l lobeze, însă mingea s-a dus peste transversală (min. 21), șutul puternic, din afara careului, al lui Căpățînă a fost scos în corner de portar, în timp ce Ignea a șutat în bară de la 20 de metri (min. 35). Universitatea Craiova a avut primul corner în minutul 45, însă faza nu i-a pus probleme lui Nuno Claro.

Tinerii jucători de la FC Olt versus titularii Craiovei, în actul secund

În actul secund, ambele echipe au schimbat distribuția în teren. În timp ce Dan Oprescu a trimis pe teren componenții tineri ai echipei, printre care Mihaiu și Rezeanu, jucători de doar 17 ani, CSU Craiova a apelat la serviciile titularilor. Chiar și așa, slătinenii au controlat jocul. Prima ocazie l-a avut în prim-plan pe juniorul Rezeanu, care a șutat puternic de la 20 de metri, însă Bălgrădean a reținut în doi timpi (min. 50). Ștefan a creat o fază frumoasă pe flancul stâng, însă, după o cursă de 60 de metri, a fost oprit în centrul careului de Frăsinescu (min. 55). Golul slătinenilor a venit în cele din urmă în minutul 60. Rogoveanu trece de doi adversari, pătrunde în careu, pasează în centru pentru Curtuiuș, care îl învinge pe Bălgrădean cu în șut plasat, aducând astfel echipa în avantaj.

Mihaiu a fost aproape de 2-0, însă șutul său la semiînălțime a fost reținut de goalkeeper-ul Craiovei (min. 75). De asemenea, Ștefan a fost aproape de o „reușită”, execuția sa puternică din afara careului fiind respinsă în corner de Bălgrădean. Craiovenii au egalat la unul din puținele șuturi spre poartă, prin Herghelegiu (min. 80). În Minutul 85, Blănaru a ratat șansa de a readuce echipa în avantaj. Mijlocașul a declanșat un contraatac pe flancul drept, a pătruns în careu, însă șutul său la colțul scurt a fost scos în corner de Bălgrădean. Contrar jocului, CSU Craiova a marcat pentru scorul de 1-2 prin Băluță înaintea ultimului fluier de final.

Jocul a fost mai mult decât util pentru tinerii jucători de la FC Olt Slatina a căror evoluție, în fața unei echipe din Liga I, a fost una apreciată.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

FC Olt (prima repriză): Nuno Claro, Anghelina, Gligor, Fîșie, Covalschi, Vasile Gheorghe, Ignea, Bardu, Lecuța, Mihai Căpățînă, Verdeș.
CSU Craiova (prima repriză): Brac, Dumitraș, Izvoranu, Kay, Briceag, Marcu, Cârstea, Georgescu, Varga, Sin, Ivan.

FC Olt (actul secund): Mogoșanu, Bogdanovici, Gherghe, Morariu, Giurcă, Rogoveanu, Rezeanu, Blănaru, Mihaiu, Ștefan, Curtuiuș.
CSU Craiova (actul secund): Bălgrădean, Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu, Băluță, Mateiu, Madson, Târnăcop, Herghelegiu, Ivan.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 18:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă