Ploaie de goluri pe Municipalul severinean. Craiova a surclasat Reșița în amicalul de la malul Dunării

La întoarcerea din cantonamentul de la Băile Herculane, CSU Craiova a poposit la Drobeta Turnu Severin și a disputat, pe ploaie, un amical cu ocupanta locului secund din Liga a II-a, Metalul Reșița. Echipa pregătită de Sorin Cârțu și Emil Săndoi s-a impus cu 4-0, prin golurile lui Băluță (35), Herghelegiu (42, 52) și Cîrstea (65), însă, mai important decât scorul, pentru olteni, a fost revenirea pe gazon a jucătorului de bandă stânga Nicușor Bancu, care în urmă cu șase luni suferise o dublă fractură de tibie și peroneu.

În cele 10 minute în care acesta a evoluat în amicalul de la malul Dunării, jucătorii Reșiței s-au ferit de un posibil contact cu componentul Craiovei, ținând cont că și terenul de joc era alunecos, din cauza precipitațiilor din ultimele 24 de ore.

„Veneam după un semicantonament de 4 zile la Băile Herculane și am zis să încheiem această perioadă cu un amical, la Severin. Am ales un adversar liber din liga secundă și a ieșit un joc  super bun. Mă așteptam însă la mai mulți spectatori, ținând că nu a fost  o ploaie torențială, care să-i țină în casă. Gazonul a fost foarte bun, pe toată durata meciului. Mă bucur că Bancu a revenit la pregătiri. Deocamdată e apt de efort, nu și de competiții. A jucat și Curelea, care  și-a rezolvat divergențele cu clubul, iar pe viitor poate fi o soluție pentru echipă. Poate chiar începând cu meciul cu Dinamo”, a spus antrenorul Sorin Cîrțu.

Nicușor Bancu a fost probabil cel mai fericit că a revenit la gazon și speră ca, de acum înainte, să aibă evoluții mai bune, decât cele din tur: „Îmi doream foarte mult să joc. Nu știam dacă voi intra, dar domnii antrenori mi-au făcut o surpriză. Am avut emoții, dar nu mi-a fost frică. Băieții s-au ferit să mă lovească și le mulțumesc. A fost o perioadă dificilă pentru mine, în care muncit  câte 5-6 ore pe zi, timp de 3 luni și jumătate, pentru recuperări. Fanii m-au încurajat în tot acest timp și nu vreau să-i dezamagesc când voi intra pe teren. Sper să fiu mai bun, ca până acum”.

CS Universitatea Craiova – CS Metalul Reșița   4-0 (2-0)
Băluță (35), Herghelegiu (42, 52), Cîrstea (65)
Stadion: Municipal (Dr. Tr. Severin), spectatori: 200

CSU: Straton (82 Popescu) – Achim (46 Avrămia), Dumitraș, Kay, Briceag – Băluță (63 Curelea), Mateiu (82 Bancu), Brandan (46 Madson), Tîrnăcop (24 Sin) – Herghelegiu, Bawab (46 Cîrstea). Rezerve: Popescu, Avrămia, Izvoranu, Cîrstea, Sin, Curelea, Madson, Bancu. Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi

Metalul: Ciucă – Crețu, Dandea (46 I.Popescu), Hlinca, O. Vasile (27 R. Cristian) – A. Ionescu (46 Feher), Enescu (46 Bărbulescu) – Szijj (74 Coviț), C. Ionescu (74 Vlaicu), Manole – Buhăescu. Rezerve: Zimmermann, Robert, Tătaru, Bărbulescu, Vlaicu, Coviț, I. Popescu, Feher. Antrenor: Daniel Oprița

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: CS Universitatea Craiova

Pe aceeași temă