Luna în care Mititelu trebuie să-și salveze clubul

Marius ANGHEL 06 Jan. 2014, 17:21 Special
Luna în care Mititelu** trebuie să-și salveze clubul

Până la reunirea lotului, Mititelu este concentrat să rezolve aspectele organizatorice ale clubului. Astfel, pe 8 ianuarie, finanțatorul ar putea pierde dreptul de administrare a societății FCU Craiova SA, aflată în insolvență, acest drept urmând a reveni administratorului judiciar. De asemenea, pentru ca FC Universitatea să rămână în competiție, lui Mititelu trebuie să i se accepte planul de reorganizare a clubului și să aibă câștig de cauză în procesul cu FRF în dosarul excluderii. Planul de reorganizare va trebui votat de creditori, altfel s-ar declanșa falimentul, în timp ce dosarul dezafilierii se află în stadiul pronunțării la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în cazul unei decizii negative, echipa lui Mititelu ar fi din nou exclusă din fotbal. Toate aceste decizii în cazul clubului lui Mititelu ar trebui luate în luna ianuarie.

CSU se reunește pe 13 ianuarie, FCU, pe 20

Mititelu a anunțat că reunirea echipei sale va avea loc pe 20 ianuarie, iar după câteva zile de pregătire în Bănie, se va pleca într-un stagiu de pregătire în Antalya. De această dată, Mititelu crede că-și poate respecta planul, după ce în vară îi promisese lui Napoli un cantonament în Austria, dar nu l-a putut plăti. Antrenorul italian al FCU va reveni în seara aceasta în Craiova pentru a pune la punct aspectele legate de program și lot, dar mai ales cele privind restanțele financiare pe care Mititelu le are față de el și de jucători.

Cei de la CSU au programat reunirea lotului pe 13 ianuarie, iar între 16 și 26 ianuarie vor efectua primul cantonament în Antalya, pentru care au programat deja două meciuri de pregătire. Al doilea turneu de pregătire în Turcia va fi efectuat între 3 și 15 februarie și va conține alte patru jocuri de verificare.

CSU va juca pe „Extensiv”, Mititelu vrea să rămână pe „Ion Oblemenco”

Finalul anului a găsit ambele echipe din Bănie antrenându-se și jucând meciurile de acasă pe „Ion Oblemenco”, însă din retur acesta ar putea fi inaccesibil. Primarul Lia Olguța Vasilescu a anunțat ca termen de începere al lucrărilor de demolare a arenei perioada februarie-martie.

CS Universitatea a anunțat deja că va rămâne în Craiova, relocându-se pe stadionul Extensiv din Parcul Romanescu. Mititelu nu pare nici el dispus să plece din Bănie, anunțând printr-un comunicat că va juca și în retur pe „Ion Oblemenco”, întârziind astfel demararea lucrărilor de demolare.

„Dreptul de a folosi în exclusivitate baza a fost consfințit de Tribunalului Dolj. Faptul că există intenția, la nivelul municipiului, pentru a se construi o nouă arenă la Craiova, nu afectează dreptul FC U Craiova de a folosi spațiile competiționale și de antrenament din cadrul complexului. Prin urmare, orice discuții legate de demolarea stadionului nu pot fi luate în considerare decât dupa terminarea competiției Ligii a II-a, respectiv iunie 2014″ precizează Mititelu.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 06 Jan. 2014, 17:21 Special
Pe aceeași temă