Foresta va alinia o echipă experimentală la ultimul joc în fața propriilor suporteri în Liga 2. Ce spune primarul Sucevei despre retrogradare și antrenorul Florentin Petre

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 15:43 Campionat
Foresta va alinia o echipă experimentală la ultimul joc în fața propriilor suporteri în Liga 2.** Ce spune primarul Sucevei despre retrogradare și antrenorul Florentin Petre

Campionatul Ligii 2 se îndreaptă cu pași repezi spre final, însă pentru suceveni cele două meciuri rămase de disputat mai au doar importanță statistică, Foresta fiind practic retrogradată. Faptul că „galben-verzii” s-au consolat deja cu ideea că vor evolua în sezonul viitor în eșalonul al treilea reiese și din decizia conducerii clubului, care a hotărât la începutul acestei săptămâni să rezilieze contractele a nu mai puțin de cinci fotbaliști. Este vorba de portarul Răzvan Began și de jucătorii de câmp Marius Matei, Vlad Opriș, Mihai Mușea și Ivan Makriev.

În condițiile în care Vlad Stănescu și Andrei Cerlincă sunt indisponibili, lui Florentin Petre nu-i va fi ușor să găsească în vestiar unsprezece jucători pe care să-i trimită pe teren în confruntarea de sâmbătă, de pe Areni, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov, contând pentru etapa a 27-a. Așa stând lucrurile, e clar că Foresta pleacă cu șansa a doua în ultimul joc disputat în fața propriilor suporteri în această ediție de campionat. Echipa suceveană se va baza pe mulți juniori.

Ion Lungu îi mulțumește lui Florentin Petre și își arată sprijinul Forestei

În altă ordine de idei, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis că regretă că orașul a rămas fără echipă în Liga 2. „Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă la fotbal. Sufăr în primul rând ca suporter, dar și ca primar, pentru că am retrogradat. Cu toate acestea, primăria rămâne alături de fotbalul sucevean. Fotbalul nu e o problemă electorală, ci un fenomen social ce trebuie să existe. Din păcate, în ceea ce privește relația cu primaria, mingea este în terenul celor de la fotbal. Se știe foarte bine că n-au participat la licitație și că n-au cazierul fiscal la zi. Primăria are în continuare în buget pregătită acea sumă de 1,2 milioane de lei, dar banii se dau în funcție de performanță”, a spus edilul șef, citat de GazetaSv.ro.

Lungu i-a mulțumit și antrenorului Florentin Petre pentru implicare. „În ciuda acestei contraperformanțe, vreau să-i mulțumesc unui om: Florentin Petre. Îi mulțumesc că a rămas la echipă în aceste condiții de incertitudine, iar dacă va rămâne în continuare are tot sprijinul meu. Rămânem alături de echipă, așteptăm să vedem ce strategie vor avea. Mi-aș dori să revină cât mai repede în Liga a II-a. Repet, n-am ce să-mi reproșez. Sprijin și iubesc fotbalul, dar, în acelați timp, prețuiesc și libertatea”, a mai declarat Ion Lungu.

După 36 de etape desfășurate în acest sezon, Foresta se află pe locul 18, cu 33 de puncte și e retrogradată matematic. În ultimele două meciuri din acest sezon, gruparea suceveană joacă acasă cu sportul Snagov, sâmbătă, de la ora 11:00, și apoi în deplasare la Luceafărul Oradea, vineri, de la ora 11:00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 
Marius ANGHEL 25 May. 2018, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă