Foresta se zbate pe ultimele locuri în Liga 2, însă primarul Sucevei are planuri mari cu echipa. Obiectivele impuse în următoarele două sezoane

Marius ANGHEL 24 Nov. 2017, 18:51 Campionat
Foresta se zbate pe ultimele locuri în Liga 2, însă primarul Sucevei are planuri mari cu echipa.** Obiectivele impuse în următoarele două sezoane

În vară, Suceava a fost foarte aproape să rămână fără echipă de fotbal în campionatul Ligii 2 după ce Foresta a acumulat datorii mari la Finanțe, nu și le-a putut achita, iar autoritățile locale au fost obligate să nu mai sprijine clubul cu bani până nu își rezolvă aceste probleme. Ca prin miracol, chiar în săptămâna de dinaintea startului campionatului, au apărut câțiva investitori din afara țării care au repus clubul pe picioare, au împrumutat o grupă de juniori de la o altă echipă din oraș și astfel s-a putut începe sezonul pentru a nu se ajunge la excludere. Debutul a fost dezastruos, cu înfrângeri cu 16-0, 6-0 sau 9-1, însă, cu timpul, s-au adus alți jucători, a fost format un lot competitiv, iar Foresta s-a schimbat și nu a mai fost ciuca bătăilor.

Între timp, datoriile clubului au fost achitate, autoritățile locale au început din nou să pompeze bani la Foresta, iar aducerea antrenorului Florentin Petre pare să fi fost o opțiune bună. De când a preluat echipa, de cinci meciuri, Foresta a obținut șapte puncte, adică tot atâtea câte adunase în precedentele 13 jocuri. Gruparea suceveană s-a apropiat de locurile care îi asigură menținerea în Liga 2.

Tocmai această revenire a Forestei l-a determinat din nou pe edilul orașului Suceava să își asocieze din nou numele cu clubul din Liga 2. Astăzi de dimineață, primarul Ion Lungu s-a întâlnit cu conducerea echipei și a stabilit strategia pentru sezonul aflat în curs și următorul. Iar obiectivul omului politic nu este unul deloc modest. Vrea ca Foresta să obțină promovarea în campionatul viitor, în 2019.

„Am avut în această dimineață o discuție cu reprezentanul acționarilor clubului de fotbal Foresta Suceava, respectiv cu domnul Farid Khallaf și cu noul antrenor al Forestei, Florentin Petre.

Am stabilit țintele pentru următoarele două sezoane:

– sezonul 2017/2018, rămânerea în liga 2,
– sezonul 2018/2019 promovarea în primul eșalon.

Municipalitatea rămâne alături de fotbalul sucevean”, a transmis Ion Lungu pe pagina sa de facebook. Mesajul edilului a stârnit o mulțime de mesaje pro și contra din partea locuitorilor Sucevei.

Altfel, sâmbătă, de la ora 11:00, Foresta joacă pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, într-un meci care le găsește pe cele două echipe pe locuri retrogradabile. Între timp, Foresta a picat de pe penultima poziție pe ultima, cu 14 puncte, după ce Știința Miroslava a câștigat vineri jocul cu Ripensia Timișoara, scor 3-0, în timp ce Luceafărul e pe locul 17, cu 17 puncte. Prima echipa aflătă deasupra liniei retrogradării este Dacia Unirea Brăila, cu 17 puncte, iar apoi e Metaloglobus, cu 19 puncte.

 
Marius ANGHEL 24 Nov. 2017, 18:51 Campionat
Pe aceeași temă