Foresta se prezintă cu juniorii la meciul cu Ripensia. Ciutac: „Am decis să pornim totuși la drum, cu speranța că vom reuși să ne punem pe picioare din mers”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 13:12 Campionat
Foresta se prezintă cu juniorii la meciul cu Ripensia.** Ciutac:

Chiar dacă activitatea la gruparea suceveană este paralizată de luni bune din cauza lipsei finanțării, conducerea Forestei a decis să înscrie și să mențină totuși echipa în ediția de campionat 2017-2018 a Ligii a 2-a, care va demara la sfârșitul acestei săptămâni.

Rămasă fără jucători, echipa suceveană nu a efectuat nici măcar un singur antrenament în intersezon, dar, cu toate acestea, președintele Andrei Ciutac a asigurat federația că „galben-verzii” se vor prezenta la primul meci de campionat, care va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, în deplasare, cu Ripensia Timișoara, o nou-promovată.

„Nu pot să spun că sunt rezolvate problemele, dar am decis să pornim totuși la drum, cu speranța că vom reuși să ne punem pe picioare din mers. Purtăm discuții pe mai multe planuri, ne bazăm pe diverse promisiuni și sper să izbutim salvarea echipei de la desființare în ceasul al doisprezecelea. La meciul din prima etapă intenționăm să ne prezentăm cu grupa de juniori pregătită de Aurel Constantin la Liceul cu Program Sportiv. Acești jucători au evoluat și în ediția precedentă pentru Foresta, în campionatul de juniori. Urmează să le prelungim zilele acestea acordurile de împrumut. Am rezervat deja cazarea la Timișoara, mai trebuie rezolvată problema transportului”, a declarat Andrei Ciutac pentru Monitorul de Suceava.

Clubul Foresta a ajuns în această situație din cauza unei datorii de 100.000 de euro către Fisc, din acest motiv gruparea suceveană neputând să beneficieze de finanțarea Consiliului Local în anul 2017.

„În acest moment mai datorăm Fiscului în jur de 70.000 de euro, pentru că ne-au fost extrași din cont cei 30.000 de euro primiți de la FCSB în contul transferului lui Niga. E adevărat că mai avem de achitat și o serie de restanțe către foștii jucători, însă sper să reușim să ne plătim datoriile către Fisc pentru a putea să depășim acest blocaj”, a  precizat oficialul Forestei.

În a doua etapă, Foresta va juca pe teren propriu cu ASA Târgu Mureș.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă