Foresta s-a zbătut să o încurce pe Sepsi și a fost aproape. Galeria sucevenilor a făcut o coregrafie specială pentru covăsneni, iar jucătorii au cântat în afara stadionului

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 12:57 Campionat

Foresta a pierdut cu 2-4 meciul de pe Areni, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din etapa a 35-a a ligii secunde, coborând o poziție în clasament, până pe locul 12. În ciuda problemelor financiare pe care le traversează, sucevenii au înregistrat acum primul eșec pe teren propriu în acest an, după șase jocuri cu victorii sau egaluri.

Echipa oaspete, angrenată în lupta pentru promovarea în primul eșalon, a început mai bine meciul și a deschis scorul în minutul 19, prin golgheterul Hadnagy, care a reluat din apropiere în plasă o minge pusă pe tavă de Huiban. Trebuie însă precizat faptul că în momentul golului, sucevenii evoluau în inferioritate numerică, Dumitriu fiind accidentat pe marginea terenului.

Foresta a amenințat pentru prima dată poarta adversă abia în minutul 40, prin Masella, fază ce avea să anunțe golul de 1-1 înscris câteva zeci de secunde mai târziu de Bogdan Rusu, din centrarea perfectă a lui Grumezescu. Gazdele n-au apucat însă să se bucure prea mult de această reușită, pentru că, imediat, Ionuț Ursu i-a adus din nou la conducerea meciului pe cei de la Sepsi, cu o reluare din careul mic.

Repriza a doua a început cu o mare ratare a lui Hadnagy, lobul acestuia, din minutul 47, lovind transversala. Covăsnenii aveau însă să-și majoreze avantajul în minutul 52, dintr-un penalty scos de Minciună și transformat de Issa Thiaw. Sucevenii nu au renunțat însă la luptă, fiind aduși în joc de eroarea portarului Niczuly, care a gafat incredibil la șutul lui Rusu, din minutul 70.

Încurajați de această reușită „galben-verzii” au început să preseze din ce în ce mai mult, ratând două bune oportunități prin Stănescu și același Rusu. Golul al șaselea al întâlnirii avea să pice însă tot poarta lui Hînțăscu, în al patrulea minut de prelungiri, într-un moment în care sucevenii forțau egalarea cu toate liniile, fapt care i-a permis lui Bujor să scape pe contraatac și să puncteze pentru 2-4.

Lup: „Sunt mândru de jucători. Păcat că nu le putem oferi mai mult”

Chiar dacă au pierdut, sucevenii sunt cu conștiința împăcată după acest meci. „Am început meciul mai timorați, poate și din cauză că ne așteptam la un adversar mai puternic. Am primit două goluri ușor, pe niște neatenții. Dacă intram cu un rezultat de egalitate la pauză, poate altfel decurgea meciul. Băieții au crezut însă până la capăt și la 2-3 cu toții am sperat că putem egala. Ultimul gol, nici nu mai conta. Chiar am vrut să trimitem și portarul în careul advers la acel ultim corner. Cu toate că trecem printr-o situația grea, în care e dificil să-i motivăm pe jucători, cred că am reușit în multe momente să ne ridicăm la nivelul adversarului. Sunt mândru de ei. Păcat că nu le putem oferi mai mult. E un grup de mare caracter, ca și cum toți ar fi suceveni, dar nu știu cui îi convine să meargă la serviciu și să nu fie plătit de patru luni de zile. Sperăm să se rezolve problemele financiare și fac un apel la toți factorii care pot ajuta echipa. Dacă închidem clubul, va fi foarte greu să revenim în Liga a 2-a”, a declarat Marius Lup.

Suciu: „Ne-am temut de acest joc”

De partea cealaltă, covăsnenii sunt de părere că s-a impus echipa mai bună. „Ne-am temut de acest joc, însă până la urmă cred că victoria noastră este meritată. Puteam să închidem jocul mai devreme, însă am comis o serie de erori în defensivă și le-am dat posibilitatea sucevenilor să fie periculoși. Peste tot pe unde mergem suntem primiți cu ostilitate de public, dar să știți că noi, chiar dacă vorbim ungurește, tot din România provenim. Suntem deja obișnuiți cu aceste manifestări, însă preferăm să nu răspundem la provocări, ne vedem de treaba noastră”, a precizat tehnicianul grupării din Sfântu Gheorghe, Valentin Suciu.

Galeria suceveană, mesaj către covăsneni

Galeria Forestei i-a întâmpinat pe adversarii de la Sfântu Gheorghe cu o coregrafie tricoloră și cu mesajul: „Nu uita că ești român, că tatăl tău a fost cioban, bunicul tău a fost Traian și în țara asta te-ai născut să fii stăpân”. Fanii suceveni au părăsit peluza la jumătatea reprizei secunde în semn de protest, după ce unul dintre fani a fost evacuat de către Jandarmerie.

În schimb, la final de meci, jucătorii Forestei nu au mers la vestiare și au ieșit să câte cu galeria în afara stadionului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Ziarul de pe net

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 12:57 Campionat
Pe aceeași temă